Interupcia

2. júl 2022

Baby, tak sa zamýšľam… neviem pochopiť keď niektoré ženy sa zasadzujú za to, že interupcia je právo ženy, je to jej telo, jej rozhodnutie… ale keď mala tá žena dobrovoľný nechránený sex, tak musí predsa rátať s možným tehotenstvom. A keď z takéhoto sexu vznikne bábo, tam by malo byť podľa môjho názoru nadradené právo toho bábätka na život a nie právo ženy na interupciu.
Čo si o tom myslíte?

janai1
2. júl 2022

Ze keď chceš niekoho súdiť je trápne to robiť anonymne

mondolina
2. júl 2022

že ťa do toho nič.

kris_tin257
2. júl 2022

Tak ako nechránený sex je voľba ženy tak aj to či bude mať dieťa alebo nie je voľba ženy, nežijeme v stredoveku aby nemala právo sa rozhodnúť či dieťa bude mať či nie...

autor
2. júl 2022

@janai1 ja nesúdim, len sa zamýšľam.
@mondolina
Ale tuším sa ozvali zastánkyne interupcie 😀

mondolina
2. júl 2022

a? kto sa má ozývať?

autor
2. júl 2022

@kris_tin257 veď vravím.. vždy je najdôležitejšia volba ženy.. ale na to bábätko nik nepozerá

zuzanockamt
2. júl 2022

Je to len a len slobodné rozhodnutie a voľba ženy. Nikoho do toho nič. A anonymku na socke už vôbec nie.

janai1
2. júl 2022

Áno, ozvali... Je to na našom rozhodnutí.
Keď nechceš ísť na potrat, nechoď, nikto ťa nenúti
Na druhej strane sú ľudia ktorí ženy nútia neísť 😉 a potom to dopadne tak, že ženy umierajú na infekcie, lekári čakajú kto umrie skôr či žena alebo plod... Ďakujem neprosím, stredovek už nie je

lejusinka
2. júl 2022

Ja som zasadne proti interupcii v MOJEJ maternici.

Nechapem ako niektore zeny mozete byt take krute a odsudzovat druhe na zaklade ich rozhodnutia. Nikdy si nebola v kozi tej zeny tak nemas co sudit. Namiesto toho aby si zeny pomahali v zlozitych situaciach su este viac hnusne k sebe… nerobi to z teba lepsieho cloveka ako z tej ktoru si tymto prispevkom odsudila 🤷🏻‍♀️

kris_tin257
2. júl 2022

To nie je ešte bábätko, nemá nič vyvinuté

mondolina
2. júl 2022

to nie je bábätko, ale plod.

basska_b
2. júl 2022

Toto je citliva tema na konika... su tu zeny velke zastankyne interupcii, veriace zeny s vela detmi, zeny, ktore sa roky snazia/snazili o babatko - s neuspechmi, kde museli po zamlknutom potrate lezat na izbe so zenami, ktore sli na interupciu... tema je stara ako ludstvo samo, kedysi boli anjelickarky, teraz je snaha, aby zena nezaplatila zivotom alebo maternicou a mohla este mat deti..., zena niekedy podlahne tuzbe viac, proste v tom rozhodnuti "mat sex s niekym" sa nerozhoduje triezvo - ano, niekedy lahkovazne riskuje... ked zisti, ze jd necakane tehotna, mava vselijake myslienky... ma si vziat chlapa, ktoreho vlastne ani moc nechce? Zvladne to financne? Je moc mlada, neodsudi ju okolie? Myslim si, ze ta dilema danej zeny je tak strasna a muciva, ze ju nema pravo nik sudit. Zodpoveda sa svojmu svedomiu, prioadne Bohu... a bude s tym zit cely zivot.

lalenka33
2. júl 2022

A prečo sa za svoj názor hanbíš a píšeš anonymne? Veď buď hrdinka a píš pod svojím nickou ako diskutujúce. Áno, je to voľba ženy, je to jej telo, jej rozhodnutie a dôsledok jej sexu s partnerom čiže ešte ten má právo sa k tomu vyjadriť. Ty nie, pokial si teda nebola aj ty účastníčka sexu a nemáš na splodení nejaky podiel. Čo je teda vcelku nemožné. Mňa napriklad udivuje ako všetky zaujíma tehotná žena a jej plod len do doby, kým sa narodí. Potom už ani jednu nezaujíma čo s tým dieťaťom ďalej bude.

lenkasarka
2. júl 2022

Zaujíma ma moja maternica a do cudzích ma je veľké nič a teba by mala zaujímať tá tvoja maternica a do cudzích ťa je tiež nič ako mňa.

malvor
2. júl 2022

ak by mala mať žena právo voľby ísť či neísť na potrat, nemal by mať muž právo voľby platiť alebo neplatiť výživné?

mondolina
2. júl 2022

@malvor
🤔🤦‍♀️

lentajeho
2. júl 2022

A čo si ma tá žena to dieťa nechať ak ho dotyčný nechce? Ma ho sama vychovávať to bude lepšie? Dieťa je predsa veľká zodpovednosť. Žena sama musí vedieť či sa na to cíti starať sa o dieťa. Každého do toho nič, je to len na nej čo spraví. Dieťa môže mať o x rokov hlavne s niekým s kým sa bude na to dieťa tešiť.

au1994
2. júl 2022

Otehotnieť môžeš aj keď máš chránený styk. Žiaľ, stáva sa. A potom čo? Koho právo je v takej situácii ,,nadradené”? To potom nemá žena vôbec sexovať? Tak ako je dobrolovoľným rozhodnutím ženy mať sex, tak by malo byť jej dobrovoľným rozhodnutím aj podstúpiť interupciu. Myslíš, že je v poriadku, aby štát zasahoval to telesnej integrity žien? V živote by som nešla na interupciu, ale rešpektujem každú ženu, ktorá sa pre ňu rozhodne, lebo nie je v situácii, že si môže dovoliť mať dieťa. Štát by nemal zakazovať interupcie, ale snažiť sa či najviac pomáhať rodičom, slobodným matkám, zvýšiť tehotenské, poskytnúť úver na bývanie mladým rodinám, zvýšiť príspevok pri narodení, materskú, rodičák a prídavky. Proste tak, aby žena nikdy nemusela uvažovať, že si nemôže dovoliť mať to dieťa. Zákaz interupcií by nič neriešil.

denden77
2. júl 2022

ja na to tolko, ze zena nema byt len zivym inkubatorom

tetapetra
2. júl 2022

Niekedy stačí rešpekt!

marisoul
2. júl 2022

To, že niektorá žena otehotnie neznamená, že prestane byť človekom a stane sa z nej inkubátor. Nie som zástancom potratov, ale kto ti dal pravo a komukoľvek inému vŕtať sa v materniciach iných žien?!

simsalabim
2. júl 2022

“To babatko” je este len zarodok. Nie je to babatko. Je to pucik, z ktoreho moze byt clovek. Interrupcia do 12.tyzdna by mala byt dostupna. Vzdy a bez podmienky. Po prve preto, ze zeny si vzdy vedeli najst cestu zbavit sa nechceneho. Po druhe preto, ze uz aj tak je na svete dost nechcenych a tyranych. Po tretie preto, ze tehotenstvo zanechava na tele zeny hlboke stopy a vyrazne sa podpise na zdravi zeny ( napr aj tu pisu zeny o fekalnej inkontonencii…) a po stvrte preto, ze nikomu inemu tak od zakladov nechcene dieta zivot nezmeni. Ty aj ja mozeme moralizovat, no v konecnom dosledku je to vysostne jej rozhodnutie. My ako spolocnost jej mozeme maximalne pomoct - financne, materialne - no nemozeme jej to zakazat. Ta, ktora dieta nechce, si cestu najde.

sense
2. júl 2022

Co si o tom myslím ze si zbabelec... A tenu si založila len na rozpúta ie vášní

missviolet
2. júl 2022

k teme co zakaz interupcii sposobuje - paci sa, napriklad znasilnene deti maju riskovat svoj zivot - ano, vo veku 10 ci 12 ide o zivot - aby donosili a porodili dieta. Pretoze veru nie - vela statov jednoducho nedali vynimky. Plus ziadna - ziadna - ochrana nie je stopercentna. Vtedy co? a ked nutia zeny donosit dieta, ako sa teraz deje v USA - tak nech im daju teda matersku dovolenku, zdravotne poistenie, moznost dlhodobej PN pre zdravotne komplikacie, nech nekoncia tehotne na ulici, lebo nemohli zarabat - oni nic z tohto nemaju. pretpze toto postihne najma najchudobnejsich. takisto vzdelanie v istych statoch pokrivkava, vela teen moms. este aj mali vypadok umeleho mlieka uz pre chcene plánovane narodene deti. porod vie stat v rpiemere 10000-30000 usd. maju 400 000 deti v sirotincoch o ktore nik nezakopne - bude fakt fasa, ked sa pridaju desattisice dalsich. plus vacsina ked adoptuje tak len fungl zdrave biele babo. vies co to je byt cernosskym opustenym babom? lebo toto je osud mojej kamosky. to, co v systeme zazila, cista abuse. sama vravi, ze jej matka biologicka nikdy nemala mat deti.

lesana25
2. júl 2022

A čo ak ten sex nebol dobrovoľný?
A vlastne aj keby bol, čo je teba do toho?

rebeka7501
2. júl 2022

Vždy budú minimálne 2 skupiny : za a proti. Je to každého rozhodnutie, ktoré určite nie je jednoduché.
Čo ma udivuje najviac, každý vidí iba iných a na koniec svojho nosa nedovidí. Malomeštiaci.......

annamalaga
2. júl 2022

Som zato, nech sa každý stará do svojej maternice. A nech každá zváži pre a proti, prečo si dieťa môže , nemôže nechať.

lucinka9292
2. júl 2022

Ja len dodam, ze je zaujimave ako sa vsetci “pro life” zaujimaju o dieta v maternici a potom co nastane je im asi uplne jedno. Narazam napriklad na slobodne mamicky, kt. su castokrat na hranici chudoby, pripadne ak mas chore dieta atd. atd. Prosto ziadna podpora od statu.

lelluska
2. júl 2022

Anna Z. to si zase ty?😂 Nie, teraz vážne. Diskusie na tuto temu štýlom kto je za a kto proti nikam nevedú. To, čo je nutne, je edukácia, dostupná prevencia a zákony, ktoré budú zeny konečne chrániť a nie im ubližovať.

annamalaga
3. júl 2022

A keď ešte čítam, čo sa deje v tom Texase teraz, tak to určite nieje dobrý nápad.