Ahojte, počuli ste už o tom že v Amsterdame je možný potrat až do 22 týždňa? Ja som momentálne 16 týždňov tehotná a dostala som sa do veľmi zlej situácie kedy mi nedá inak sa v živote rozhodnúť , len neviem či je to pravda písala som im email
V Britanii do 24.tyzdna. Oboje sa mi zda uz naozaj moc… som za pravo na potrat, ale hadam 12.tyzdnov na rozhodnutie staci. Samozrejme vynimkou su zdravotne dovody.
Nie len tam.
Su krajiny, kde je to mozne dokonca do porodu. Dalej nezabudaj, ze existuju aj anonymne porody.
V UK určite ako samoplatca a tipujem ze Amsterdam tiež keďže ide o nadštandardnu zdravotnú starostlivosť. Úprimne ak si môže niekto dovoliť cestovať + ubytovanie +hradiť zákrok tak to asi nebude "nemôžem si dovoliť postarať sa o dieťa" situácia 😆 len hovorím, nebránim 🤷🏽♀️
Autorka, v Holandsku mas rozne organizacie na pomoc tehotnym zenam. V tomto tyzdni tehotenstva je podla mna neskoro na potrat.
Ak sa to da, isto to nebude zrovna lacne…
Nesudim...určite máš to ťažké...ja len, že kopec párov by bolo vďačnych za bábo...moja teta sa dlllho pokúšali o bábo veľakrát potratila taz jej babo umrelo...malo iba týždeň..teraz už to vzdali, ale je naozaj veľa rodín, ktoré by s láskou bábo prijali...zváž každú alternatívu
Skor ako to urobis pozri si ake je to dieta uz velke, je to normalny clovek, nic mu nechyba, len je v tvojom brusku, neviem v akej si situacii ale to sa da urcite vyriesit aj inak.
inak ja uprimne celej tejto teme nerozumiem - aky ma zmysel? dakujeme za informaciu? ci co presne malo byt jej cielom?
Si v 16tt. Čiže ak žiješ na Slovensku, kým si to prezistíš a zrealizuješ, budeš asi v 18tt? Úprimne? Neverím, že žena, ktorá je uzrozumená tým, že pôjde úmyselne na interupciu v takomto štádiu tehotenstva (kedy už nejde o beztvaré embryo, ale normálne vyzerajúceho mini človeka) bez toho, aby k tomu mala vážnu zdravotnú indikáciu, by toto riešila na MK. Podľa mňa je to iba nechutná idea rozprúdiť opäť diskusiu. Podotknem, že som zástanca interupicií, tak ako su u nás umožnené, t.j. do 12tt. Neodsudzujem to a som zástanca, aby sa žena mohla slobodne rozhodnúť. Ale toto je moc. Riešiť tu úmyselnú interupciu do 24 týždňa, lebo autorka zrazu pocítila potrebu to urobiť.
Neverim. Ved to dieta uz je komplet clovek. Tusim, ze od 27tt prezije v inkubatore.
Autorka, daj ho na adopciu. Nahradni rodicia sa stastim rozplacu.
V takom štádiu sa potrat nerobi, vyvolaju predčasný pôrod... v akej zlej situacii si že chceš urobiť takú hroznu vec. Dáš si zabiť dieta a potom ho porodiš.
@beata_k v dnešnej dobe dokážu zachrániť aj menšie, než 27tt. Ak prognózy dovoľujú tak aj 24tt 🙈
@denkabemommy Ozaj? Tak to je super 😉
V takom týždni už vyvolávajú pôrod.. To už nie je interupcia
ukončenie tehotenstva je v tak pokročilom štádiu (po 20.tt) tehotenstva možné aj u nás - v prípade naozaj vážnych zdravotných poškodení plodu (nezlučiteľné so životom). Ale už je to oveľa väčší zákrok.
Ja osobne som zástancom toho, že žena má právo sa rozhodnúť, ale zas z nejakého dôvodu je stanovená hranica tých 12 tt... úprimne, na tvojom mieste by som už zvažovala, ako si zastabilizovať situáciu, aby som dieťa mohla vychovať. Ak pred 4 týždňami bolo všetko ešte v absolútnom poriadku, tak sa mi nechce veriť, že zrazu je všetko inak a toto je jediné riešenie...
To je supeeeer,
hor sa na vyskrab 🚼do Amsterdam
a naspat sa stav vo Svajci na eutanáziu. 🥀🥀
Pre mna je už toto vražda a je mi úplne jedno v akej si situácii . Sú aj iné možnosti , ako by tvoje dieťa mohlo prežiť pekný život , keď už ty nie si schopná .
@beata_k od 24+0 je u nas hranica,aby ho zachránili ...CZ dokonca skôr ...dokonca u nás v nemocnici je dievčatko 23tt ,dnes už 10rocna slečna 🙂
Autorka
Teraz už budeš musieť porodiť ,vyvolajú pôrod .
Na toto by som žalúdok nemala . Dokonca kôli tomu som si ani nedávala zistiť či je dieťatko zdravé ,lebo preč by som ho nedokázala dať ...
K tomu zachranovaniu. Poznám rodičov ktorým sa narodilo bábätko v 20+2tt, žilo v inkubátore 3 týždne. Takže snažili sa zachrániť.
A popravde to, že niekde je povolene prerušenie tehotenstva až do pôrodu, z toho mi je normálne zle. Nech sa žena rozhodne ako chce ale za mňa je toto vražda, ak niekto preruší život v maternici troj kilovemu bábätku
@mb2021 Myslím, že v USA ... strašné
Ty si ta, co pisala prispevok, ze ju partner opustil tehotnu a mas uz jedno dieta?
Vo vyššom štádiu tehotenstva, od 22. týždňa a viac sa podáva injekcia na zastavenie srdcovej činnosti toho drobca.
Také veľké dieťa snáď kliešťami ťahať nebudú.
😓 @ahhola
@lenqua_12325 tak som to počula. Hlava pôsobí ako baranidlo, keď ide hlavou a odsatim zmenšujú obvod hlavy. Keďže si rodička rozkazala potrat namiesto pôrodu, nemusí sa pôrod viesť šetrné k babcu, ale k "matke". Inj. cez brušnú stenu do babenca... No spôsobov je asi na výber, ako u mengeleho▪️