Interrupcia v Amsterdame

31. júl 2023

Ahojte, počuli ste už o tom že v Amsterdame je možný potrat až do 22 týždňa? Ja som momentálne 16 týždňov tehotná a dostala som sa do veľmi zlej situácie kedy mi nedá inak sa v živote rozhodnúť , len neviem či je to pravda písala som im email

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simsalabim
31. júl 2023

V Britanii do 24.tyzdna. Oboje sa mi zda uz naozaj moc… som za pravo na potrat, ale hadam 12.tyzdnov na rozhodnutie staci. Samozrejme vynimkou su zdravotne dovody.

rebrambora
31. júl 2023

Nie len tam.
Su krajiny, kde je to mozne dokonca do porodu. Dalej nezabudaj, ze existuju aj anonymne porody.

tora23
31. júl 2023

V UK určite ako samoplatca a tipujem ze Amsterdam tiež keďže ide o nadštandardnu zdravotnú starostlivosť. Úprimne ak si môže niekto dovoliť cestovať + ubytovanie +hradiť zákrok tak to asi nebude "nemôžem si dovoliť postarať sa o dieťa" situácia 😆 len hovorím, nebránim 🤷🏽‍♀️

bessie12
31. júl 2023

Autorka, v Holandsku mas rozne organizacie na pomoc tehotnym zenam. V tomto tyzdni tehotenstva je podla mna neskoro na potrat.

vanilkovazmrzka
31. júl 2023

Ak sa to da, isto to nebude zrovna lacne…

dievcacitajucelist
31. júl 2023

Nesudim...určite máš to ťažké...ja len, že kopec párov by bolo vďačnych za bábo...moja teta sa dlllho pokúšali o bábo veľakrát potratila taz jej babo umrelo...malo iba týždeň..teraz už to vzdali, ale je naozaj veľa rodín, ktoré by s láskou bábo prijali...zváž každú alternatívu

domkakvet
31. júl 2023

Skor ako to urobis pozri si ake je to dieta uz velke, je to normalny clovek, nic mu nechyba, len je v tvojom brusku, neviem v akej si situacii ale to sa da urcite vyriesit aj inak.

petamich
31. júl 2023

inak ja uprimne celej tejto teme nerozumiem - aky ma zmysel? dakujeme za informaciu? ci co presne malo byt jej cielom?

melanta
31. júl 2023

Si v 16tt. Čiže ak žiješ na Slovensku, kým si to prezistíš a zrealizuješ, budeš asi v 18tt? Úprimne? Neverím, že žena, ktorá je uzrozumená tým, že pôjde úmyselne na interupciu v takomto štádiu tehotenstva (kedy už nejde o beztvaré embryo, ale normálne vyzerajúceho mini človeka) bez toho, aby k tomu mala vážnu zdravotnú indikáciu, by toto riešila na MK. Podľa mňa je to iba nechutná idea rozprúdiť opäť diskusiu. Podotknem, že som zástanca interupicií, tak ako su u nás umožnené, t.j. do 12tt. Neodsudzujem to a som zástanca, aby sa žena mohla slobodne rozhodnúť. Ale toto je moc. Riešiť tu úmyselnú interupciu do 24 týždňa, lebo autorka zrazu pocítila potrebu to urobiť.

beata_k
31. júl 2023

Neverim. Ved to dieta uz je komplet clovek. Tusim, ze od 27tt prezije v inkubatore.
Autorka, daj ho na adopciu. Nahradni rodicia sa stastim rozplacu.

panonia
31. júl 2023

V takom štádiu sa potrat nerobi, vyvolaju predčasný pôrod... v akej zlej situacii si že chceš urobiť takú hroznu vec. Dáš si zabiť dieta a potom ho porodiš.

denkabemommy
31. júl 2023

@beata_k v dnešnej dobe dokážu zachrániť aj menšie, než 27tt. Ak prognózy dovoľujú tak aj 24tt 🙈

beata_k
31. júl 2023

@denkabemommy Ozaj? Tak to je super 😉

e1i
31. júl 2023

@beata_k od 24+0 zachranuju. Uz vtedy vie prezit v inkubatore. Navyse v 18tt by autorka musela uz porodit,babo je velke na kyretaz

lorin29
31. júl 2023

V takom týždni už vyvolávajú pôrod.. To už nie je interupcia

sissy27
31. júl 2023

ukončenie tehotenstva je v tak pokročilom štádiu (po 20.tt) tehotenstva možné aj u nás - v prípade naozaj vážnych zdravotných poškodení plodu (nezlučiteľné so životom). Ale už je to oveľa väčší zákrok.
Ja osobne som zástancom toho, že žena má právo sa rozhodnúť, ale zas z nejakého dôvodu je stanovená hranica tých 12 tt... úprimne, na tvojom mieste by som už zvažovala, ako si zastabilizovať situáciu, aby som dieťa mohla vychovať. Ak pred 4 týždňami bolo všetko ešte v absolútnom poriadku, tak sa mi nechce veriť, že zrazu je všetko inak a toto je jediné riešenie...

ahhola
31. júl 2023

To je supeeeer,
hor sa na vyskrab 🚼do Amsterdam
a naspat sa stav vo Svajci na eutanáziu. 🥀🥀

lenka.25
31. júl 2023

Pre mna je už toto vražda a je mi úplne jedno v akej si situácii . Sú aj iné možnosti , ako by tvoje dieťa mohlo prežiť pekný život , keď už ty nie si schopná .

zuzi0911
31. júl 2023

@beata_k od 24+0 je u nas hranica,aby ho zachránili ...CZ dokonca skôr ...dokonca u nás v nemocnici je dievčatko 23tt ,dnes už 10rocna slečna 🙂

Autorka
Teraz už budeš musieť porodiť ,vyvolajú pôrod .
Na toto by som žalúdok nemala . Dokonca kôli tomu som si ani nedávala zistiť či je dieťatko zdravé ,lebo preč by som ho nedokázala dať ...

klip0
31. júl 2023

K tomu zachranovaniu. Poznám rodičov ktorým sa narodilo bábätko v 20+2tt, žilo v inkubátore 3 týždne. Takže snažili sa zachrániť.
A popravde to, že niekde je povolene prerušenie tehotenstva až do pôrodu, z toho mi je normálne zle. Nech sa žena rozhodne ako chce ale za mňa je toto vražda, ak niekto preruší život v maternici troj kilovemu bábätku

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nevenka
31. júl 2023

@beata_k znama porodila v 24 tyzdni, dievcatko zije a je zdrave, a poznam dalsie 2 deti narodene v 26.tyzdni.

nevenka
31. júl 2023

@e1i ano, podla mna usmrtia v tele zeny, dieta umrie a vyvolaju porod.

nevenka
31. júl 2023

@petamich aby tu bola zase zvada, taky...🙄

annazozelenehodomu1
31. júl 2023

@mb2021 Myslím, že v USA ... strašné

ahhola
1. aug 2023

@nevenka odsaju mozog a vytiahnu kliestami🥀
Clintonka za to brojila, potrat aj v hodine pôrodu.
Určite to ešte prebijú... Do týždňa života 👣😂

hanaxxx
1. aug 2023

Ty si ta, co pisala prispevok, ze ju partner opustil tehotnu a mas uz jedno dieta?

lenqua_12325
1. aug 2023

Vo vyššom štádiu tehotenstva, od 22. týždňa a viac sa podáva injekcia na zastavenie srdcovej činnosti toho drobca.
Také veľké dieťa snáď kliešťami ťahať nebudú.
😓 @ahhola

ahhola
2. aug 2023

@lenqua_12325 tak som to počula. Hlava pôsobí ako baranidlo, keď ide hlavou a odsatim zmenšujú obvod hlavy. Keďže si rodička rozkazala potrat namiesto pôrodu, nemusí sa pôrod viesť šetrné k babcu, ale k "matke". Inj. cez brušnú stenu do babenca... No spôsobov je asi na výber, ako u mengeleho▪️