Ahojte žienky.OD prázdnin minulého roku maju mamičky s kočikom v ZA cestu autobusom zdarma. V januari sa mi narodila dcerka, ktoru nosím v šatke, kedže som nevedela, či to platí aj pre detičky v šatkách spýtala som sa na to priamo vodiča autobusu, ten mi povedal, že platí. Potom som sa pre istotu spýtala ešte iného vodiča, ten mi to potvrdil, takže som bez starostí jazdila bez lístka. Dnes však pani revizorka tvrdila, že na šatky sa to nevzťahuje, že musim zaplatiť pokutu. KEd som sa odvolavala na to, že mi dvaja vodiči nezavisle od seba podali opačnu informaciu, vysmiala sa mi do očí, že som sa nemala pýtať vodičov, že oni niesu kompetentní. A ja sa teraz pýtam, prečo teda, ked vodiči niesu kompetentní tak na rovinu nepovedia, že nevedia, nech sa informujem tam a tam.... ale namiesto toho mi daju nepravdivu informáciu, na ktoru som ja doplatila 50 eurami....
@marcelatje nie... tu ide o to, že ked je dieťa v kočíku neplatí lístok ani matka.
@vejula aha 😀 😀 😀 😀 😀 tak to pardón, hneď sa mi to zdalo divné 😅
@vejula neviem, ako to je, ale v tvojej situacii by som napisala priamo vedeniu dopravneho podniku a opisala situaciu. Poziadala by som, aby mi podali presnu infirmaciu a zaroven pekne poprosila o odpustenie pokuty. Mozno pomoze. Kamosku chytil revizor, ked isla od dr. Bolo jej tak zle, ze si necvikla listok, len si rovno sadla. Jasne, pokuta. Ale napisala list, prilozila ofoteny papier od dr. A cuduj sa svet, pokutu jej odpustili.
och,podla mna taketo nieco vymyslel divny clovek...s kocikom zadarmo? bez neho listok? a do autobusu smu len 2 kocare,aj ked by sa na miesto vyhradene pre kocare zmestili 3,ked sa natlacia mozno aj 4? :O vcera prsalo,chcela som ist s 5mesacnym malym MHD z nemocnice domov,prisiel autobus a uz tam boli 2 kocare a sofer mi ukazuje,ze uz nemam nastupovat ! som myslela,ze ma porazi !!!!!!
@simsalabim dakujem, práve mi manžel volal, že volal už s riaditelom DPMŽ, u ktorého bola práve revizorka, ktorá mi dala pokutu (kedže manžel najprv volal aj na iné oddelenia, kde neuspel) a pokutu mi odpustil. S tým, že budu klasť väčší dôraz na to, aby boli vodiči autobusov poriadne informovaní ohladne týchto vecí... tak mi odlahlo, lebo 50 eur hodiť len tak do vzduchu podla mna nieje malo
@vejula v tychto podmienkach ale spominaju aj "detsky nosic s dietatom" http://www.dpmz.sk/tarifa/ . Je to dost nejasne napisane :/
@vejula @aknad
prečítala som si tarifné podmienky, bohužiaľ, revizorka mala pravdu ( teraz vynechajme tú ľudskú stránku). Podmienkou, aby dospelá osoba mala zadarmo cestovné je, že má so sebou kočík s dieťaťom, nielen dieťa. Druhá vec je, myšlienka, čo tým chcel DPMŽ docieliť. Môžeš podať návrh, aby to zmenili na dospelá osoba s dieťaťom v kočíku alebo s dieťaťom do 1 roka. Keďže predpokladám, že staršie dieťa už asi do toho kočíka dáš.
@petrowna sranda ale je, že ten vodič autobusu, ktorého som sa pýtala ten predpis pochopil zrejme rovnako ako
@aknad , lebo mi povedal, že ano , dopravu mam zdarma aj ked je dieťa v nosiči.. a dodal, že však to ma vylepené na zadnej strane kabíny, nech si to pozriem. A tam mal vylepený presne ten istý papier na ktorý dala link aknad...
@vejula ja som to na prvé prečítanie tiež tak pochopila, až keď som čítala ďalej k tomu, že jedna dospelá osoba s kočíkom s dieťaťom, som sa vrátila, prečítala ešte raz a až potom mi došlo, že tam sa myslí to dieťa. 😀
Teda nie to dieťa, ale jeho "dopravný prostriedok" - kočík, krosná. Že to nie je ako batožina, čo musíš priplatiť.
@liebling98 ano, presne... ono to človeka fakt zmýli.... Ked aj samotní vodiči su z toho zmagoreni 😀
@vejula @liebling98 v tejto forme ako to maju napisane teraz to nedava logiku. Skor to vyzera ako chybne uvedene.. Ved dieta 0 - 5 je zdarma. Batozina, ktora nie je nadrozmerna a mozes mat zavesenu na sebe tiez zdarama. Tak naco to tam vobec spominaju?
@vejula tak super, som rada, ze riaditel ma zdravy rozum.
@aknad no neviem ci je dieta zdarma chodim MHD dva krat do tyzdna (Nove Zamky ) a platmi dospela ako doprovod polovicnu sumu dieta a kocik aj ked v nom to dieta sedi mala ma 16 mesiacov a platim za nu od narodenia
@sabina1975 tu sa jednalo špeciálne len o Žilinu. Aj v BA sú deti do 6 rokov zdarma, aspoň dúfam 😀
No ja som ani nevedela
No ja som ani nevedela ze ked idem s kocikom tak si nemusim cvakat listok...ja som si vzdy v blave cvakala plnu listok v mhd...ale tento tyzden som sla medzimestskou dopravou a to ma teda doooost soklo....mam dve dvojrocne deti a vodic mi povedal ze normalne platia......takze ja som platila ako osoba doprevadzajuca deti do patnast rokov...tak som to mala napisane na listku a platila som presne tolko kolko kazde moje dieta, ktore malo listok ako dieta do sest rokov. Ja som si az dovtedy myslela ze vsetky deti do sest rokov maju zdarma....a oni platia tu istu sumu ako dospelak? .....vo vlaku sme dnes nic neplatili za deti.
@ukulela hej, hej vsmila som si....ze dnes ked ides do ineho mesta, tak musos vsrtko nastudovat akoby si sla do inej republiky. A mozno aj tie medzimestske maju kazda firma iny predpis....toto bolo slovak lines....a pripada ti normalne ze za dvojrocne deti platis rovnaku sumu ako za dospeleho, ktory ich sprevadza? Takisto absurdne mi pride ze niekto plati pokutu ak ma dieta v satke. By mali byt prevadzkvatelia busom radi ze im ta zena usetrila miesto pre ine kociky. 😝
@vejula ???? ja sa teda neviem vyjadriť lebo MHD už pekných pár rokov nevyužívam, ale zaráža ma absurdnosť toho že ti dali pokutu za dieťa v šatke!!!!! 😕 😕 😕 😕 😕 😕 To si si akože mala zakúpiť lístok pre mesačné dieťa? To je nejaká blbosť, nie?