In-line korčule verzus kočík

katka_halabalka
7. máj 2015

V poslednej dobe vídam čoraz viac mamičiek na korčuliach a pred sebou tlačia kočík a keďže som nemala kde uskladniť svojho najmenšie miláčika, inšpirovala som sa aj ja a bolo to super. Podotýkam, že som veľmi skúsená korčuliarka, šla som pomaly a moja ratolesť bola v športovom kočíku, s chráničmi a prilbou. Úprimne vyzeral tak vyzbrojený, že by mohol ísť brániť na MS v hokeji 🙂. No aj napriek tomu som sa stretla s kritikou niektorých ľudí o bezpečnosti tohto športu. Najviac ma však dorazila kritika od známej, ktorá mala v sedačke na bicykli dieťa. A tak ma napadla dilema čo je horšie keď spadne ona, alebo ja. Obe deti boli rovnako zabezpečené, pripútané. Moje vo výške 50 cm od zeme jej cca 1 meter. Aj rýchlosť má cyklista inú ako korčuliar, no aj napriek tomu sa divne dívali na mňa nie na ňu. Preto by ma zaujímali skúsenosti iných mamičiek.

ynda
7. máj 2015

@katka_halabalka nie je jedno ako sa pozerajú? mne teda je... a moje dieťa v kočiari nikdy prilbu ani chrániče nemalo 😝 😅 😀

mimla
7. máj 2015

Máš na kočíku ručnú brzdu? Ak áno je šetko OK. Bez ručnej brzdy to môže byť trošku nebezpečné. A to že sa ľudia dívajú... ľudia sa dívajú divne na každého, kto trošku vybočuje z radu. Ber to ako kompliment.

katka_halabalka
autor
8. máj 2015

@mimla brzdu nemám, ale mam ľahučký kočík a brzdenie mám natrénované, skutočne stojím do pár sekund.

zebra41
8. máj 2015

@katka_halabalka a urcite vela kritikov s tym ma kopec skusenosti...je urcite ovela viac nebezpecnejsich veci, ktore s dietatom robis a ani si to neuvedomujes. napr. dnes sa bol moj mm pozriet s detmi na letisko a vecer tam padlo lietadlo....