V poslednej dobe vídam čoraz viac mamičiek na korčuliach a pred sebou tlačia kočík a keďže som nemala kde uskladniť svojho najmenšie miláčika, inšpirovala som sa aj ja a bolo to super. Podotýkam, že som veľmi skúsená korčuliarka, šla som pomaly a moja ratolesť bola v športovom kočíku, s chráničmi a prilbou. Úprimne vyzeral tak vyzbrojený, že by mohol ísť brániť na MS v hokeji 🙂. No aj napriek tomu som sa stretla s kritikou niektorých ľudí o bezpečnosti tohto športu. Najviac ma však dorazila kritika od známej, ktorá mala v sedačke na bicykli dieťa. A tak ma napadla dilema čo je horšie keď spadne ona, alebo ja. Obe deti boli rovnako zabezpečené, pripútané. Moje vo výške 50 cm od zeme jej cca 1 meter. Aj rýchlosť má cyklista inú ako korčuliar, no aj napriek tomu sa divne dívali na mňa nie na ňu. Preto by ma zaujímali skúsenosti iných mamičiek.
Máš na kočíku ručnú brzdu? Ak áno je šetko OK. Bez ručnej brzdy to môže byť trošku nebezpečné. A to že sa ľudia dívajú... ľudia sa dívajú divne na každého, kto trošku vybočuje z radu. Ber to ako kompliment.
@mimla brzdu nemám, ale mam ľahučký kočík a brzdenie mám natrénované, skutočne stojím do pár sekund.
@katka_halabalka a urcite vela kritikov s tym ma kopec skusenosti...je urcite ovela viac nebezpecnejsich veci, ktore s dietatom robis a ani si to neuvedomujes. napr. dnes sa bol moj mm pozriet s detmi na letisko a vecer tam padlo lietadlo....
@katka_halabalka nie je jedno ako sa pozerajú? mne teda je... a moje dieťa v kočiari nikdy prilbu ani chrániče nemalo 😝 😅 😀