Ikea - vrátenie postele

ewizel
5. aug 2022

Ahojte,máte niekto skúsenosť s vrátením tovaru z IKEA?
Kúpila som online posteľ,no po zmontovani sme zistili,že nám vôbec nevyhovuje a nepasuje.
Ako ste vracali tovar,konkrétne posteľ (90*200)?
V celku,či rozmontovanu? Vrátili Vám plnú sumu?
Ďakujem za odpovede.
Eva

andreatytler
5. aug 2022

@ewizel Ikea uplne bezproblemovo berie tovar spat. Ak nemas blocek, daju ti darcekovu kartu na dalsi nakup v plnej hodnote tovaru.
Ja by som ju rozmontovala a tak vratila ak sa jedna o postel, lebo zmontovanu postel som este nevidela v tej ponuke pouziteho tovaru a ani som neviela nikoho vracat zmontovany velky kus. Ak by islo o male skrinky alebo stolik, tak ten by som vratila aj zmontovany, ale postel je prilis velka.

dadis
5. aug 2022

@ewizel ak uz ste postel rozbalili a zmontovali, tak nejake % si strhnu, zbytok penazi vam vratia na kartu..nam sa to stalo s rostom na postel...kupili sme omylom zly rozmer a vsimli az po zmontovani, ze 10cm chyba 😀🙈

andreatytler
5. aug 2022

@dadis To mas z vlastnych skusenosti, ze strhavaju z ceny len preto ze je tovar rozbaleny a zmontovany?

dadis
5. aug 2022

@andreatytler Ano, ale i tak to bola ferova cena, ved to bola nasa vina, tovar bol rozbaleny a uz zmontovany, uz to nikto za plnu cenu nekupi. Povedali, ze keby sme si to vsimli skor a doniesli len rozbaleny, tak daju 100%..ale myslim, ze iba 10% strhli, odchadzali sme spokojni..

andreatytler
5. aug 2022

@dadis To ste sa mali hadat. Zmontovany nie je dovod na znizenie ceny. Iba ak by pri tej montazi doslo k poskodeniu.

lauha21
5. aug 2022

@ewizel Ikea vracia peniaze v plnej výške, zmontovanú posteľ som ešte nevracala hlavne z toho dôvodu že by som ju nemala ako odviezť zmontovanú😂 a hlavne neviem ako by som s ňou prešla cez tie točiace dvere na Ikei… my sme naposledy vracali šuflík - bol v dvojbalení ale pri montovaní sme si všimli, že jeden nemá predvŕtané dierky no druhý už sme mali zmontovaný tak muž skúsil ísť vrátiť len ten jeden a vrátili mu peniaze za celé dvojbalenie takže máme teraz aj šuflík do zálohy😃 Ikea má úžasný customer service a na tom si zakladajú, nikdy sa mi nestalo, že by mi nevrátili plnú sumu… dokonca veľké firmy si na akcie nakúpia 60ks stoličiek alebo vankúšov a iných sarapatičiek a potom to vrátia 😃 ja som to tak urobila s pohármi na domácu svadbu a po svadbe ich pekne vrátila a nebol s tým problém

ewizel
autor
9. aug 2022

Ďakujem krásne za odpovede. Posteľ som rozmontovala,uložila naspäť do krabice a vrátila.
Vrátili mi plnú sumu,aj napriek tomu,že už bola zložená posteľ.Pristup super,zbytočne som stresovala. 😅

rafall
15. jan 2023

Dobrý deň, myslíte že sa takto dá vrátiť aj tovar, ktorý bol zakúpený priamo na predajni, teda nie online? Po poskladaní nám nesadol. Máte niekto prosím aj takú skúsenosť? Ďakujem za odpovede

andreatytler
15. jan 2023

@rafall Jasne ze vratit sa da aj tovar kupeny v obchode. Ani rozmontovat to nemusis. Mozes doniest zmontovane ale dones krabicu aby vedeli zoskenovat kod.
Jedinne co nevezmu spat je tovar co je recyklovany... ted nieviem ci mate take na Slovensku, ale v Kanade ma Ikea oddelenie, kde so zlavou predava tovar co bol vrateny alebo vystaveny v obchode.

ewizel
autor
15. jan 2023

@rafall áno,ja som tak vrátila tovar kupovaný na predajni.