Ikea - poukaz na ďalší nákup

27. dec 2023

Ahojte, chcela by som poradiť.
V novembri sme v ikea Krakow kupovali nábytok.
Použili sme zákaznícku kartu ikea a pri kase nám povedali, ze k nákupu získavame darčekový poukaz na ďalší nákup.
Opýtala som sa, že ako ho dostaneme, povedali, že nám príde mailom.
Nuž čakali sme, nič neprišlo, už vyše mesiaca. Keďže kartu sme zakladali pred xy rokmi, dali sme tam asi nejakú starú emailovú adresu, ktorú už nepoužívame.
Ako sa k tomu poukazu teraz dostaneme?
Poraďte prosím. Ďakujem vopred za každu radu, tip.

moonlight1210
27. dec 2023

Kontaktuj zakaznicke oddelenie Ikea, ako mas postupovat. Koho mas kontaktovat a ci je mozne poziadat o zaslanie poukazu na inu mailovu adresu.

A ako mas aktualizovat udaje k zaksznickej karte.

autor
27. dec 2023

To som sa pokusila, tu v ikea Bratislava ma hned odporucili kontaktovat Polsko Ikea, a tam mi zase odpisali, ze komunikuju len v polstine ... a ze mojej otazke neporozumeli. Snazila som sa.ooakovane rozpisat poziadavku, no bez odozvy.

tmonika
27. dec 2023

Tak si to daj do google prekladaca, zjednodusene otazky, prehod si to a skontroluj aspoň či to ok preložilo, veď poliaci by mali rozumieť ..

autor
27. dec 2023

@tmonika ... urcite, ked chcu, rozumeju. Snazila som sa, oni dokola len, ze komunikovat chcu iba v polstine. Poslala som im aj pokl.doklady.
Verte mi, skusila som to. Preto hladam iny sposob ako na to.

melanta
27. dec 2023

Žiadny iný spôsob neexistuje. Že slovenská IKEA to nebude riešiť je snáď logické. To, že máš v profile uvedený neaktuálny mailový kontakt je tvoja chyba. Komunikovať v poľštine je prirodzená požiadavka od poľského shopu. A argument, že ak by chceli, tak by rozumeli, je absolútne mimo. Ja mám certifikáty C1 zo 4 jazykov, ale Poliakom absolútne nerozumiem, nedohovorím sa s nimi ani náhodou ak hovoria po poľsky. Takže žiadna iná alternatíva ako písať po poľsky nie je. A rovnako tak je možno potrebné sa zmieriť s tým, že o poukaz si prišla. Oni poukaz poslali na mail, ktorý si mala uvedený. Nemyslím že je ich povinnosť preposielať ho inam preto, lebo ty si neaktualizuješ kontakty. Toto zrejme nie je odpoveď akú by si chcela, ale toto sú jednoducho fakty.

autor
27. dec 2023

@melanta
ďakujem, áno konštruktívna odpoveď na moju otázku. Myslela som si, že niekto poradí, má podobnú skúsenosť.
Nič sa nedeje keď poukaz nebude. Len som skúsila.

marci77
27. dec 2023

ja som nakupovala v ikea v BA a ten darcekovy poukaz sme dostali ako sucast uctenky
na mail nic nechodilo
v penazenke mam ten poukaz s QR kodom ....je to -10eur pri nakupe nad 50eur
ten myslite?
a je naviazany asi na cislo tej ktorej ikea family karty

autor
27. dec 2023

@marci77 ano, ano, malo by to byt tak, ale povedali mi v polsku, ze poslu na email.

marci77
27. dec 2023

na email chodila tiez poukazka, to si nahodne vybrali niektorych (neviem na zaklade coho), to bolo tiez 10eur pri akejkolvek sume nakupu

zabina27
27. dec 2023

A nevieš sa dostať to toho starého mailu?

evaachesa
27. dec 2023

Skús si spomenúť akú mailovku si vtedy používala, na ktorú ti ho mohli poslať s skús si obnoviť heslo do mailu. Toto mi príde ako najjednoduchšie riešenie. Inak by som sa už na to určite vykašľala, posielať maily v poľštine a podobne.

autor
27. dec 2023

@zabina27 neviem ani aky email tam bol zadany 🐵

zabina27
27. dec 2023

Skús to pozrieť v profile IKEA karty, aký tam máš mail

zuzanaete
27. dec 2023

Mozes im teda napisat po polsky. Ujo google ti to prelozi. Sice to nebude mozno 100%, ale tak snad podstata tam bude. Na jednej strane je ich poziadavka na polstinu opravnena, na druhej by mohli byt proaktivny a tvoj email si prelozit a kludne odpovedat po polsky, co by si si ty prelozila. Je velka sanca, ze by ste sa dohodli.

tmonika
27. dec 2023

@melanta nerozumiem ako možeš nerozumieť, mám známu Poľku, pomalá komunikácia bola v pohode aj keď som samozrejme nerozumela všetkému, aj hovorovo aj správou, ale povedať, že nič nerozumieš je od veci pri tvojom C1 zo 4 jazykov… normálne ak ich chce kontaktovať nech napiše email, nech si to preloží, ja tak komunikujem v taliančine, maďarčine, nemčine ak potrebujem a niesom si istá… alebo je niečo komplikovanejšie… nie všetko preloži správne, ale už kontaktovať ich emailom o zmenu mailu alebo zaslať kupon inde? jednoduchá veta… Dobry dzień. proszę o przesłanie kuponu ikea na e-mail:…. rozpiš v jednoduchých slovách text… alebo žiadam o zmenu emailu…. Podľa toho čo chce riešiť… čo na tom nie je zrozumiteľné? Veď nežijeme v dobe spred 100 rokov, že sa nedá dohovoriť…