ICloud - fotky

vellllo_70
21. aug 2021

Ahojteee,dnes som si musela obnoviť cely mobil keďže sa mi nedalo fotiť a vymazalo mi kontakty-neviem prečo a dokonca sa mi ani dovolať nedalo. Nešlo to spraviť tak som ho obnovila no fotky som mala zalohovane na iCloud. Vymazala sa všetko a s tým aj nové fotky z posledného týždňa- ale fotky fotené pred 2 rokmi zostali. Je možné tie novšie fotky nejak vrátiť? Potrebovala by som ich a mám z toho hlavu v smútku nepočítala som s týmto.

hankm
22. aug 2021

Ako mas nastaveny ucloud, ako casto ti zalohuje fotky (resp ine data)? Zaroven, nemala si uz plny icloud, ze ti uz nemalo kam ukladat novsie foto? Ktore posledne foto tam mas, z akeho datumu?

vellllo_70
autor
22. aug 2021

@hankm mala som plny iCloud ale nikdy predtým mi to nespravilo. Mávala som aj vyše 2000 fotiek a nič v pohode som mohla ďalej fotiť. A asi pred 2 týždňami (keď som fotky premazala - zostalo ich okolo 500) mi začal úplne blbnut mobil z toho malo miesta- appky sa vypínali,keď som chcela fotiť musela som vymazat dalších 10 fotiek nakoniec mi včera pomizli kontakty a keď mi niekto volal ukázalo mu že linka je obsadená. Hadam to nebude tak ako píšeš že by mi neuložilo tieto fotky z dôvodu že ich nemalo kam ukladať. Zálohu neviem ako často mám nastavenú ale keď som ho vymazavala dala som že nech sa mi všetko uloží- uložilo sa všetko normálne funguje až na tie chýbajúce fotky.

hankm
22. aug 2021

@vellllo_70 je mozne, ze ked mas plny icloud, ze ti neulozilo posledne foto. Nevyhadzoval totelefon hlasku, ze mas plny Icloud? Ked mas nastavenu pravidelnu zalohu do Iclouduva ten je plny, tak sa zaloha nevykona. Vid obrazok, uplne dole.

vellllo_70
autor
22. aug 2021

Ano,písalo že mám plny iCloud. Znamená to že s fotkami sa môžem rozlúčiť?

hankm
22. aug 2021

@vellllo_70 ak si urobila obnovu z icloudu pouzilo posledne korektne data, bohuzial boli stare kedze si nemala miesto. V zasada ano, rozluc sa s nimi. Velmi teoreticka sanca je, dat telefon specializovanej firme ktora robi obnovu dat, teoreticky by nieco este vytiahli, neviem vsak ako presne funguje obnova z cloudu, ci prepisuje data. Stoji to nieco a ci by ti tie fotky stali za to… predpokladam, ze to neboli foto na vystavu ;)