Hygienické minimum - skúšky

drobec_l
25. mar 2018

Ahoj . Prosim vas bol niekto prednedavnom na skusky z hygien. minima ? Ako to prebieha.

natalia912
25. mar 2018

ahoj, ja som bola par rokov dozadu, ale najprv bol písomný test a ak si spravila, tak si ďalej išla na ústnu časť... na tej ústnej časti si si losovala otázky a tie si musela obkecávať 🙂

floren
25. mar 2018

Test a potom ustne. Tam mas tri otazky. Nie su dlhe, staci par slovami

armeria
25. mar 2018

Treba si stiahnut materialy prislusneho RUVZ a poriadne sa to naucit, pred skúškami sa plati polovica poplatku, potom dali tesne pred pisomnym testom ešte moznost odist,ak ste sa to nestihli dokladne naucit, po vyhodnoteni pisomneho testu je ustny pohovor , môžu sa opýtať aj na nesprávne uvedené odpovede z testu.po úspešnom ustnom pohovore mozete ist okamzite zaplatit zvysok za skúšku. Ti ktori neurobili platia vsetko znova. Ti co odisli pred testom zrejme ušetrili polovicu poplatku.

drobec_l
autor
26. mar 2018

@armeria tie mam 🙂 skor som chcela to viediet ze najskor pisomna potom ustna skuska lebo co som.sa pytala tak kazdy mi povedal nieco ine .
A kolko to cele asi trva ?

drobec_l
autor
26. mar 2018

@armeria a ja som platila 50 €kolok hned na zaciatku pri podavani ziadosti

drobec_l
autor
26. mar 2018

@natalia912 ako na maturite 🙈🙈 sa vratim par rokov dozadu 🤣

martinahozdorova1987
26. mar 2018

@drobec_l Ahoj ja mam ist tiez za 3 tyzne na skusku z hygienickeho minima. Dostala som z prace nejeke podklady k uceniu, ale tie maju hadam 100 stran. Chcela som sa opytat nemate nahodou v elektronickej podobe nejaky vycuc? A testy, tie asi nikde niesu zverejnene? Dakujeeeem aj za precitko ;)

drobec_l
autor
31. mar 2018

@martinahozdorova1987 no ja uz mam po . A to vycuc sa neda ani spravit . My sme mali konkretne 3 rozlicne testy bolo nas cca 15 a to otazky sa neda ani konkretizovat na co by si sa mala zamerat 🙂 ale test ako taky tazky nebol . Skor ta ustna cast premna bola horsia . A to sa ma opytala na otazky co som mala zle v teste plus sa ma opytala kde pracujem a opytala sa otazky co by som mala vediet z tej mojej oblasti . 🙂

ivuska6
31. mar 2018

@drobec_l ja som bola tiez najskor pisomne a na ustne sa ma pytala to co som pokazila na pisomnych mala som dve otazky zle na pisomnych ale da sa to ja som si to len raz precitala co som dostala podklady a dalo sa

adrianaaa32
7. sep 2018

@ivuska6 ahoj,prosim ta vies mi poradit ohladom skusky? Ake podklady.si predtym citala? Neviem k tomu nic najst.
Dakujem

ivuska6
8. sep 2018

@adrianaaa32 ja som dostala od zamestnávateľa hárok a to som si raz prečítala ale iba hrubo vytlačené čo bolo,bolo toho veľa a nechcelo sa mi to čítať ale dá sa to zvládnuť ale malo by sa to nachádzať aj na internete lebo niektoré nemali podklady a hľadali na internete , ale bolo dosť zien čo aj nespravili písomne tým pádom neprešli k ustnym skúškam sú chytáky v písomných daj pozor

rehabe
14. nov 2018

@adrianaaa32 ahoj, chcem sa opýtat, či si absolvovala tie testy a ako to prebehlo. Aj mna to čaká a neviem čo mám očakávat. Dakujem.

ariela25
15. nov 2018

Chcem sa informovať či kurz hygienické minimum prepláca aj úrad práce.Prípadne kde sa dá urobiť v Nitre.Ďakujem.

laki
15. nov 2018

Skúšky na odbornú spôsobilosť vykonávajú RÚVZ

adrianaaa32
3. dec 2018

@rehabe prepac az teraz som nasla spravu. Este mi neprisla pozvanka. Ziadost mam podanu.
Zatiaľ bola len kolegyna a spravila

nikolkanitra
15. jan 2019

@drobec_l ahoj prosim ťa,chcem sa informovať čo si sa učila na tie skúšky?mna to prave čaká a vobec neviem to nájsť.a keď niečo nájdem tak je tam na otázke veľa odpovedi.neviem ktoré je správne. .

rehabe
15. jan 2019

@nikolkanitra ahoj, ja som nakoniec nikde nebola, skončila som v nemocnici a operovali ma.

laki
15. jan 2019

@nikolkanitra skús si pozrieť na stránke Rúvz Spišská nová ves, majú tam nejaké materiály, ale neviem nakoľko sú obnovovan

lenadka
15. jan 2019

@laki to jej veľmi nepomôže môžu mať iné okruhy otázok, skôr na webe ruvz Nitra keď ide na skúšky tam.
@nikolkanitra nauč sa aj tí čo sa týka tvojej profesie, u nás v komisii je to zvyčajne prvá otázka a od jej sa odvíjajú ďalšie na ústnej časti. Na písomnú sa musíš naučiť všetko, tie testy sú všeobecné.

laki
15. jan 2019

@lenadka tam mali niekedy materiály, ktoré sa týkali témy OS celkovo. Nitra neviem či má nejaké materiály na webe. U nás sa otázky ťahajú. Všade je to inak

lenadka
15. jan 2019

@laki
@nikolkanitra tu na stránke dolu máš dokumebyty - študijné materiály podľa druhu skúšky
http://www.ruvznr.sk/?c=./dokumentynew/odbsp

nikolkanitra
17. jan 2019

@lenadka áno našla som.vdaka len neviem ktoré sú správne odpovede.alebo všetky sa nam ucit?

lenadka
17. jan 2019

@nikolkanitra však tam máš študijný materiál, keď sa to naučíš budeš vedieť správne odpovedať.

ariela25
29. jan 2019

Prosím Vás ak mám výučný list predavač potravinárskeho tovaru treba mať aj kurz hygienické minimum?

lenadka
29. jan 2019

@ariela25 netreba tvoja odborná spôsobilosť sa preukazuje tvojím výučným listom.

ariela25
29. jan 2019

@lenadka Ďakujem za odpoveď potešila 😊 ešte sa opýtam netreba to nejak obnovovať školu som skončila asi 20 rokov dozadu.

laki
29. jan 2019

@ariela25 nie, stačí sa preukâzať výučným listom

lenadka
29. jan 2019

@ariela25 netreba, zamestnávateľ by mal robiť vstupné školenie a aj potom priebežne.

topanka
3. feb 2019

Caute baby bol niekto na skuskach potravinarske minimum topolcanoch????ako to tam prebieha???

mamula2
9. feb 2019

Prosím vás našla som nejaké to učivo,ale je tam aj o zariadení spoločného stravovania,ale mamina potrebuje robiť osvedčenie kvoli potravinám má sa učiť aj to?