Hybridné auto - za a proti

marsmykkok
15. jan 2024

Aký máte názor vy alebo muži prípadne skúsenosti? Keby kupujete auto vyberiete hybrid alebo klasiku len benzín radšej?

ivka225
15. jan 2024

@marsmykkok to veľmi záleží od toho, ako auto používaš… Ak na dlhé cesty, tak ani nie, ak prevažne na krátke, tak áno.

vulka
15. jan 2024

@marsmykkok Hybrid - z dôvodu nižšej spotreby pohonných hmôt.

sasa1310
15. jan 2024

@marsmykkok mám hybrid. Moja priemerná spotreba je 5,1 l. Na diaľnici pri dlhšej trase a vyššej rýchlosti je to cca 5.9 l

majlo1234
15. jan 2024

@marsmykkok suhlasim s ostatnymi, a este dodavam, ze zalezi ake auto. ja mam hybridnu toyotu rav4, na dialnici ma vaak obrovsku spotrebu. Inak ju ale milujem

zafir01
15. jan 2024

@marsmykkok minulý rok sme kupovali 7 miestne sito benzín+LPG .. spotreba benzínu 7l . LPG na 7-8 l .
V meste na krátke trasy ,ako bolo spomenuté ,aj hybrid by som skúsila , známy okolo nás pochvaľujú .

clarissa96
15. jan 2024

@marsmykkok ja mám hybrid toyotu, teraz musím ešte našetriť na teslu 🙂

marsmykkok
autor
15. jan 2024

Mám hatchback benzín teraz, jazdím prevažne krátke trasy. Ale celkovo nejazdím veľa a ani moje auto na benzín nemá zlú spotrebu, v lete okolo 6 litrov na 100 km a pri mojom nájazde mi je jedno či miniem 5 litrov na 100 km alebo 6 a či nechám o 5-10 eur na pumpe mesačne menej alebo viac... Skôr mi ide o to, že či také autá nie sú viac kazové alebo nejaké iné výhody alebo nevýhody okrem spotreby.

ivka225
15. jan 2024

@marsmykkok To máš asi ako pri iných autách, záleží od značky. Ja mám už 5 rokov RAV4 Hybrid a jediné čo bolo, že sa mi pretrhla hadička k ostrekovaču zadného skla (výmena za pár eur), manžel má rok a pol RAV4 PluginHybrid, bez problémov.

andreakotesova
15. jan 2024

@marsmykkok už si niekedy videla pokazenú Toyotu...? 🙂😉

anjelok
15. jan 2024

@andreakotesova videla som pokazeny susedov lexus..a prave hybrid. Oprava sa uz ani neoplatila, taka bola draha. A nebolo to az take stare auto, do 10 rokov.