Hyacinty - ostrihanie listov

petronellla87
10. feb 2022

Ahojte dievcata, kupila som v lidli hyacinty v kvetinaci...zakvitli odkvitli ale stale maju pekne listy...tu je moj dotaz...mam im odstihnut kvety? Zakvitnu znova? Alebo ich mam odstrihnut aj s listami? Alebo vziat k rodicom a vysadit do zahrady? Fakt neviem...a je mi luto ich vyhodit... Dakujem za kazdu radu od skusenejsich pestovateliek🙂

lintu
10. feb 2022

Hyacint kvitne raz za rok, cize je mala pravdepodobnost, zeby ti este zakvitol. Zober cibulky k vasim na zahradu. Listy im ale zatial nechaj. Ked ich nebudu potrebovat, sami ich pustia.

lintu
10. feb 2022

Odkvitnute kvety mozes odstrihnut. Tie su im uz na nic. Max. co by sa na nich este semienka vytvorili, ale tie zas pri pestovani nie su az take podstatne.

petronellla87
autor
10. feb 2022

@lintu super dakujem za radu 🙂 a mozem tie cibulky zasadit aj teraz alebo az na jesen? Mne sa daco mari ze cibulky sa sadia az na jesen

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petronellla87
autor
10. feb 2022

@viestta dakujem velmi pekne za radu🙂mam ich prvykrat tak neviem co s nimi teraz😄

lintu
10. feb 2022

Hyacinty ostávajú v zemi celoročne. Keď ich už máš doma, nie je dôvod čakať s nimi až do jesene. Možno by som ich načas dala ešte do studenšej miestnosti, nech nezažijú vonku úplný teplotný šok, ale potom by už išli naozaj bez akejkoľvek debaty von.