Zdravíčko, pred pár dňami som dostal od priateľa hyacint, kde kvietky boli ešte krásne ale začali mi schnúť, sú stále na slnku. Ako ich zachrániť aby neuschli :(
@lilianka28 trošku som ho teraz polialo nech náhodou nič neposeriem s tým, aj narastú nové kvietky či ?
Nové kvietky už nenarastú, pokiaľ celá stonka už vyrástla a rozkvitla. Tie suché ober.
Hyacint kvitne zhruba 3 týždne, v interiéri menej. Ak bol kupovaný v plnom kvete, tak už nevydrží dlho. Preto je lepšie kupovať čo najmenší, len s púčikmi.
Nie, nove nenarastu. Tento kvet odkvitne, zacnu rast listy, tie sa casom uschnu a ostane cibula, ktoru vyberies a vysadis do zahrady. Alebo po odkvitnuti odstrihnes kvet a vysadis ho tak ako je rovno do zahrady.
Tak to je podľa mňa normálne. nie sú to nejako stále kvietky a tak isto na ne vplýva aj zmena prostredia. Proste normálne odkvitá
Aha jasné,okej ďakujem vám🙏
Tak hyacint vseobecne je taky, ze ti nejak extra dlho nevydrzi🙂 No a moc by som sa nespoliehala na to, ze narastu nove. Takisto som kupovala s pucikmi, aby som ho mala co najdlhsie.
Keď odkvitne/uschne, na spodu odrež, kedže je to cibulovina a odlož na ďalší rok, poprípade zasaď na záhradu a znovu ti pred jarou/na jar rozkvitne..hyacinty už odkvitajú, nie je to nič nezvyčajné 🙂)
Nijako, odkvitá.
Zvyšné kvietky - skús ho dať z priameho slnka niekde bokom. Je poliaty?