Hyacint začal schnúť

4. apr 2023

Zdravíčko, pred pár dňami som dostal od priateľa hyacint, kde kvietky boli ešte krásne ale začali mi schnúť, sú stále na slnku. Ako ich zachrániť aby neuschli :(

lilianka28
4. apr 2023

Nijako, odkvitá.
Zvyšné kvietky - skús ho dať z priameho slnka niekde bokom. Je poliaty?

autor
4. apr 2023

@lilianka28 trošku som ho teraz polialo nech náhodou nič neposeriem s tým, aj narastú nové kvietky či ?

lilianka28
4. apr 2023

Nové kvietky už nenarastú, pokiaľ celá stonka už vyrástla a rozkvitla. Tie suché ober.
Hyacint kvitne zhruba 3 týždne, v interiéri menej. Ak bol kupovaný v plnom kvete, tak už nevydrží dlho. Preto je lepšie kupovať čo najmenší, len s púčikmi.

viestta
4. apr 2023

Nie, nove nenarastu. Tento kvet odkvitne, zacnu rast listy, tie sa casom uschnu a ostane cibula, ktoru vyberies a vysadis do zahrady. Alebo po odkvitnuti odstrihnes kvet a vysadis ho tak ako je rovno do zahrady.

hadecka39
4. apr 2023

Tak to je podľa mňa normálne. nie sú to nejako stále kvietky a tak isto na ne vplýva aj zmena prostredia. Proste normálne odkvitá

autor
4. apr 2023

Aha jasné,okej ďakujem vám🙏

tropkica
4. apr 2023

Tak hyacint vseobecne je taky, ze ti nejak extra dlho nevydrzi🙂 No a moc by som sa nespoliehala na to, ze narastu nove. Takisto som kupovala s pucikmi, aby som ho mala co najdlhsie.

simiis
4. apr 2023

Keď odkvitne/uschne, na spodu odrež, kedže je to cibulovina a odlož na ďalší rok, poprípade zasaď na záhradu a znovu ti pred jarou/na jar rozkvitne..hyacinty už odkvitajú, nie je to nič nezvyčajné 🙂)