hry-lubi ma nelubi ma
nepoznate nejake hry ktore sa zvykli hravat kedysi? take to pocitanie pismen v mene alebo s kvietkom "lubi ma nelubi ma".. ja si viac nepamatam a chcem to ukazat dcere🙂
spolocne sme tlieskali (raz jedna raz druha ruka potom obe) na nejaku basnicku. ale ani za svet mi uz dva tyzdne nemoze napadnu 😀 davali sme ruky k sebe do kruhu a nejaka vypocitavacka tiez bola.
Neviem ako je veľká dcérka, ale napríklad "meno-mesto-zviera-vec" alebo povie sa slovo a druhý musí povedať slovo, na ktoré písmeno sa končilo - mačka ➡️ asfalt ➡️ tráva, atď. Alebo tá skladačka z papiera "nebo, peklo" či ako sa to volalo. Prípade "letí, letí, všetko letí". Ešte si pamätám, že pani učiteľka dala predmety do vrecúška či pod nejakú utierku a podľa hmatu sme mali hádať, že čo je to.
Skákanie cez gumu 😅
Tiez mi napadli take pohybove- skakanie cez gumu, kralu kralu daj vojacka, cukor kava caj rum bum, na papieri - baba v koryte saty prala 😀
Ja si pamätám, že sme si na klasickom zošite pozahynali stránky na polovicu a do každej ukryli nejaký obrázok - kľudne z časopisu vystrihnutý, alebo zo žuvačiek alebo tetovacky, nálepky a pod. A potom sme si ich vymieňali spôsobom, že si si nahodne vybrala stránku a v nej to prekvapenie. Niektorí si tie stránky aj pekne pokreslili, aby to získalo na atraktivite 😁 No a kedysi proste aj papierik zo žuvačky, či nálepka, boli vzácne. Dnes by asi deti na také niečo kašľali 😅
Krvavé koleno🤣 sle neviem, či to bola hra len vymyslená u nás deti alebo to reálne niekto pozná 🤣
Alebo ešte mi napadlo, že sme si vyrábali kreslený "film", na každú stránku v zošite sme nakreslili postavu alebo čokoľvek v inej pozícii, aby to vyzeralo, že sa pohybuje, keď sa stránky rýchlo prebehli v prstoch, tak to vyzeralo ako film.
A z pohybových naj hra pre mna bola skákanie gumy a potom hra "múr" na tom železom onom 😅 na prášenie kobercov.
@lucia13022023 krvavé koleno si pamätám ked mi decka chodili do ms
A hrala som s nimi loďky na stvorcekovom papieri a hádali za A1 F6 atď... bud nič voda alebo zásah lodka a kto potopil prvý súperove loďky vyhral
Stratila sa pionierska šatka, ja ju nemám má ju číslo 6.
priloz si dlan na tvar a ked ju mas vacsiu ako xicht tak mas rakovinu
Plus my sme doma hrali casto "vytah"
Zavries sa do skrine (do vytahu) a surodenec a kamarat zatial prestavaju a zmenia co najviac nabytku v izbe aby to vyzeralo ze sme na inom poschodi.
mna bavila ta snurka, co sa tak prevliekala medzi rukami do roznych tvarov 😀
cukor kava kevenduk :D to bolo tiez skvele. Squid game mi tu spomienku pekne pokazil :D
Kocky, karty
Piskvorky (najlepsie cez hodinu), doma sme mali mikado, to sme oblubovali. A na dvore gulicky, alebo kamienky
Pogy 😁 "c-čka"
My sme hrali na papieri nakresliť bodky a potom spájať do trojuholníkov, gumu, sochy, vidličky lyžičky nože ale už nepamätám pravidlá.
Slepá baba
Zem je láva
Alebo neviem ako sa to volá...
Jeden stĺpec kto, čo, kde s kým a ako... Každý napísal len jedno slovo a potom z toho vyšla veta. Ako minule na ploche tu bolo...že "hovno s maslom len tak do ruky" 😅😅
Ja viem co myslis... my sme pocitali nejako pismena v mene a nieco z toho vyslo, ale vzorec si nepamatam
Spominam si ale na inu hru a to bolo na papier urobit na sirku v strede ciaru, obkreslila sa minca a ponkala sa ako tenis a musela sa cela zakryt. Co si trafila to si postupne zafarbovala
V škole (2.stupeň ZŠ) sme cez prestávku skákavali cez gumu (koníky, koníky, kone... rôzne slová sa tak skákali)
Na strednej sme hrali na nejakej hodine, na konci roka, "stratila sa gulička, má ju číslo..." "já ju nemám, má ju číslo..." (každý žiak mal nejaké číslo)
alebo sa povedalo slovo, a ďalší človek mal na posledné písmeno toho slova vymyslieť nové slovo , napr. " taška- atlas- stôl- lopta- auto- opasok..."
@lucia13022023 a ja som si doteraz myslela, že to je krvavé poleno 😂😂😂
A ešte sranda je hádaj na čo myslím
1. meno, mesto, zviera, vec
2. kto, kde, s kym, čo robili
3. lodičky, s mincou škrkacie
4. piškvorky,
5 letí, letí,
6. obesenca
7. na remeselníkov
8. zelovoc
9. kráľu, kraľu daj vojacka
10. ide Pešek okolo
11. zmurkaná
a iné... a stále hrávam s deťmi v skole
Cukor kava limonada, upír to sme hrali s kamaratkami v detstve
@akab syn hrali tanceky okolo stoliciek, vypadávačku 😀 doma druhá povinná jazda 🤭
Skakana … vsetci dali nohy spolu a na povel odskocili, co najdalej … nasledne sa clovek snazil niekomu skocit na nohu … neviem ci bol ucel hry nicenie topanok, ale skakali sme ako kozy
Nebo-peklo