Hrozivý incident v centre Prahy: Nafetovaný Slovák vytiahol 4-mesačné dieťa z kočíka

9. nov 2024

https://www.cas.sk/clanok/2981389/hrozivy-incid...

Citali ste to? Napadlo vas pri kocikovani, ze sa nieco take moze stat?

barka1
9. nov 2024

Nenapadlo a je to extrémne zriedkave. Vobec netreba šírit paniku.
Vlani u nás na ulici pri škole nejaky feťák bodol okoloiduce dievca do krku...
Bohuzial, shit happens. Ale aby človek kvoli tomu začal byt úzkostlivý a podozrievavy, to potom nie je život...

earlgrey
9. nov 2024

Ešte že moja mama nemá MK, lebo tá má úzkosti, keď idem do obchodu a to mám už 37 rokov...pri nej by najlepšie bolo, aby každý bol zatvorený doma a von nevychádzal...Ja som žila v Londýne a tam boli vraždy každý deň...v uličke za mojím domom jednu popichali nožom, v autobuse pubertiak podrezal spolužiakovi krk...atď.atď.atď. ... deje sa to každý deň a všade...to by ľudia ani na ulicu nevychádzali, kebyže sa mali strachovať za každým a báť sa všetkého...

annm81
9. nov 2024

Myslím, že viac ako sledovať deti v kočíku, by ľudia mali sledovať svoje okolie, lebo 70% ľudí nevidí vpravo, vľavo, pred sebou, ako nonstop čučia do mobilu. Keď vidím podozrivého človeka, automaticky si od neho udržujem odstup, či deti mám alebo nemám pri sebe.

oli18
9. nov 2024

Kde su casy, ked sme deti nechali v kociku pred obchodom? Nie tak davno, ja v 80.rokoch.

moonlight1210
9. nov 2024

@oli18 a moji rodicia si z toho casu pamataju, ako zmizol kocik i s babatkom spred obchodu.
Policia ho nasla asi po hodine i novou “mamou”. Bolo to jedno dievca, ktore bolo mentalne postihnute a naucene z rodiny, ze ju bravali von, ked sa kocikovalo a mohla aj ona kocikovat pod dohladom a mala to velmi rada. Tak ked sa jej podarilo nahodne vytratit z domu, v ramci tulania vzala stojaci kocik a sla kocikovat ako bola naucena.

V podstate sa nic nastastie nestalo, ale teoreticky mohlo. Lebo je aj moznost, ze by kocik niekam odviezla na prechadzku do prirordy, potom by ju to uz prestalo bavit a nechala by ho tak stat a sla prec. Pripadne keby sa babatko zobudilo a rozplakalo. Urcite by sa snazila s placucim dietatom urobit nieco ako dospeli v jej okoli, ako ich vidala. Ale je otazne, ci by pritom dietatu nevedomky neublizila.

Bolo z toho halo a mamy si istu dobu viac strazili kociky.

Stavali sa aj vtedy veci. Len sa to zvycajne nerozsirilo za hranice mesta, dediny, ci maximalne okresu. Ostala to len lokalna info.

mamutka
9. nov 2024

@oli18 to sú tie časy, kedy dement vybral dieťa z kočíka, a už ho nikto živé nevidel. Sak mamicka šla len do obchodu. Dementi tu boli vzdy.

kristiii
10. nov 2024

@oli18 myslíš tie časy, kedy zmizol napríklad ten chlapec v Púchove?