Pre meteorologické výstrahy mestá i obce hromadne rusia podujatia.
a??? chvala im, ze maju rozum
pouceni po pohode. u nas tiez zrusili starocnu tradiciu a radsej zrusit ako keby mal na to niekto doplatit. akcii bolo je a bude. jedna hore dole.
Chceli sme ist s detmi na kolotoce ,stredovek pri hradbách už máme náhradný program pojdeme do kina 🙂
@docq a aj keby nezrusili v takom pocasi by ste stejne nesli.
Pokial su to len zrusene akcie, je to ok. U nas mesto zakazalo priblizovat sa k rieke a pouzivat lavky pre pesich, verejnoprospesni pracovnici plnia vrecia s pieskom a ludia, co byvaju pri vode maju byt pripraveni na pripadnu evakuaciu.
Nové Mesto stále jarmok nezrušilo. Kolotoče stoja tak čo by prišli o peniaze 🤷🏻♀️
Vieme
Co s tym?
@gubcikova v aj Trnave kolotoce stali. Vsetko uz bolo nachystane na zajtra. Ale tak ako ich postavili, tak ich zase dnes rozobrali a isla ta het.
A co teraz? No uz nic.
Keby aj ostali, ak naozaj bude tak ako hlasia, aj tak by tam nikto nesiel. Kto sa pojde kolotocovat v 10 stupnoch pri vydatnom dazdi a hlavne vetrisku? No nikto. A nakupovat detto.
Jedina skoda, ze nemaju vymysleny ziadny plan B. Proste sorry, nic nebude lebo pocasie, vidime o rok. Len ci...
Dobre
Osobne som zvedava, ako to pocasakom💦💨💫vyjde. Lebo tornado 4 roky nazad pri Hodonine nejak pozabudli avizovat😅
nuz, klima sa meni, radsej zrusit akciu ako potom lutovat.
@ahhola ale ano, jeden amatersky meteorolog, mlady chalan, ktory ma na fb stranku o pocasi, v ten den predpovedal moznost tornada pre JM. Ludia sa mu vtedy vysmiali 🤷♀️
Martin Setvák z Českého hydrometeorologického ústavu potvrdil, že sa jednalo o tornádo štvrtého z piatich stupňov Fujitovej stupnice, ktorá slúži na hodnotenie rotujúceho vetra. Meteorológovia si spočiatku neboli istí, či majú tornádo zaradiť do kategórie F3 alebo vyššej kategórie z piatich. Žiadne silnejšie tornádo než z kategórie F3 doteraz v Česku nebolo zdokumentované. Tornádo v tejto kategórii dosahuje rýchlosť vetra v nárazoch 330 až 420 kilometrov za hodinu a dokáže zbúrať dobre postavené domy, domy so slabšími základmi, tak ako aj automobily, odfúkne preč
Ano áno. Aj my sme mali mat akciu v nedeľu vo Východnej ale nakoniec ideme do Popradu ma stadion