Hranolky pečené v rúre???

2. okt 2020

Ahojte dievcata, mam dnes a cely vikend velmi malo casu ledva stiham a nemam kedy stat hodinu pri panvici. Poradte, daju sa klasicke kupovane mrazene hranolky urobit v rure?? Ak ano ako postupovat?? Na obale pisu len fritezu, to nemam. Vdaka za rady.

lasina
2. okt 2020

Normálne vysyp na plech, trošku oleja a daj piecť, potom osol .ja tak robím stale

acer11
2. okt 2020

Kúp také,čo sa robia v rúre 😉

lenka2710
2. okt 2020

Ja dám papier na pečenie, vysypem hranolky, trosku pofrkam olejom a dám piecť, potom osolím

autor
2. okt 2020

Baby vďaka a kolko min. sa asi tak pecu???

krasota
2. okt 2020

To hocijaké sa tak môžu dať či len kde je napísané že do rúry?

zuzana_ilkova
2. okt 2020

Kludne urob v rure, pokvapkaj olejom osol a pec do zlatista na 200 stupnov ja to prciem na papieri na pecenie (menej spinavy plech je ptm) cas je tazke odhadnut je to infividualne podla rury...ja tak robim aj rezne a vypratany karfiol ...je to zdravsie kedze nedavas az tak vela oleja a setri to cas ...

lenka2710
2. okt 2020

@krasota ja dávam hocijaké 😊

lenka2710
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenka2710
2. okt 2020

Ja si tiež odsledujem, sem tam premiešam

snazilka_bio_mamka
2. okt 2020

ja som robila minule krokety v rure a boli mäkké

barboritta
2. okt 2020

Baby a ako dlho ich pečiete?tie moje sú vždy tvrdé ako kamene.Aj som ich piekla podľa návodu a aj tak

zuzana_ilkova
2. okt 2020

@barboritta skus menej stupnov 180-150 a dlhsi cas nemali by stvrdnut...

vikusjk
2. okt 2020

ak das na 200 stupnov, tak po 8 min poprehrabuj, pootacaj, a potom kontroluj, myslim, ze tak max 15-20 min, asi podla toho, komu ako pecie rura, na aky program das... ale su aj take, kde mas uvedene, ze do rury a presny cas aj stupne. Nie je to jadrova fyzika, vsak jednu vyeries, pofukas a okostujes ;)

kikuska111
2. okt 2020

Daj papier na pecenie vysyp hranolky a pokrop par kvapiek oleja

mtoth
2. okt 2020

@barboritta este mi napadlo ze na akom “programe” pecies... ja vzdy horny spodny ohrev bez ventilatora
Ventilator zapinam napr na konci pecenia kuriatka aby malo chrumkavu kozku

liz_lemon
2. okt 2020

ja kupujem McCain, peciem cca 20 min na 200, nedavam ziadny olej na plech

barboritta
2. okt 2020

@mtoth veď aj ja tak,a cca 15 min a aj tak sú tvrdé

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gubiko
2. okt 2020

mne sa mrazené hranolky robievajú v rúre tak dlho, že zemiaky by sa upiekli rýchlejšie. to normálne sa vám za 20 min. upečú? mne vôbec. a keď sú už hotové, tak sú tvrdé. a stalo sa mi to aj s McCain, ktoré sú určené do rúry. už som to s nimi vzdala, dedko nám dávnejšie kúpil nejaký hranolkovací stroj, tam šupnem nakrájané zemiaky a časovač zapípa, keď sú hotové. ale teda napríklad na dovolenke by sa mi zišli skúsenosti, ako najlepšie urobiť mrazené, pretože naposledy mi na dovolenke zhoreli skoro všetky.

kahh
2. okt 2020

do 20 max 25 min na 180 az 200 stupnov. ja som ich odjakziva robievala v trube, no kupili sme si nie tak davno tu fritezu teplovzdusnu a odvtedy ju robievam len tam. prakticky vsetko, co sa vyprazalo. nemam starosti a hlavne je to aj zdravsie

katkati
2. okt 2020

@gubiko Ja robievam McCain určené do rúry na papieri na pečenie, olej nedávam, už sú predpečené v oleji. Pečiem oveľa dlhšie, tak na 190 stupňov, ale možno aj 50 minút, my máme radi dobré upečené, až do hneda. Čerstvo upečené sú výborné, Zohrievané nám už nechutia.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simsalabim
2. okt 2020

Ja kupujem iba McCain 123, tie su aj na pecenie do rury.

aduskalac
2. okt 2020

Mne hranolky roznych znaciek smrdia naj su McCain peciem na peciacom papieri a po upeceny posolim ziadny olej netreba

coffeebreak123
21. feb 2021

Cosatto

waitinka7
31. okt 2022

@gubiko Tiez tomu nechapem, ako sa inym upecu hranolky v rure za 20 min. Mne tak za 40 minut, pouzivam rozne znacky a nekvapkam na nich olej.

stanulienkat
31. okt 2022

@waitinka7 Mne sa tiež upečú do 40 minút. Davam do rury akékoľvek a dokonca nedávam ani kvapku oleja. Oni sú všetky totižto predsmažené.
Keby som to vysmazala na panvici s olejom asi sa pogrcám od toľkej mastnoty.

kamagma
31. okt 2022

Kupujem iba tie co sa robia v rure,olej nedavam,len sledujem kedy su hotove a vyberiem