Ahojte dievcata, mam dnes a cely vikend velmi malo casu ledva stiham a nemam kedy stat hodinu pri panvici. Poradte, daju sa klasicke kupovane mrazene hranolky urobit v rure?? Ak ano ako postupovat?? Na obale pisu len fritezu, to nemam. Vdaka za rady.
Kúp také,čo sa robia v rúre 😉
Ja dám papier na pečenie, vysypem hranolky, trosku pofrkam olejom a dám piecť, potom osolím
Baby vďaka a kolko min. sa asi tak pecu???
To hocijaké sa tak môžu dať či len kde je napísané že do rúry?
Kludne urob v rure, pokvapkaj olejom osol a pec do zlatista na 200 stupnov ja to prciem na papieri na pecenie (menej spinavy plech je ptm) cas je tazke odhadnut je to infividualne podla rury...ja tak robim aj rezne a vypratany karfiol ...je to zdravsie kedze nedavas az tak vela oleja a setri to cas ...
Ja si tiež odsledujem, sem tam premiešam
ja som robila minule krokety v rure a boli mäkké
Baby a ako dlho ich pečiete?tie moje sú vždy tvrdé ako kamene.Aj som ich piekla podľa návodu a aj tak
@barboritta skus menej stupnov 180-150 a dlhsi cas nemali by stvrdnut...
ak das na 200 stupnov, tak po 8 min poprehrabuj, pootacaj, a potom kontroluj, myslim, ze tak max 15-20 min, asi podla toho, komu ako pecie rura, na aky program das... ale su aj take, kde mas uvedene, ze do rury a presny cas aj stupne. Nie je to jadrova fyzika, vsak jednu vyeries, pofukas a okostujes ;)
Daj papier na pecenie vysyp hranolky a pokrop par kvapiek oleja
@barboritta este mi napadlo ze na akom “programe” pecies... ja vzdy horny spodny ohrev bez ventilatora
Ventilator zapinam napr na konci pecenia kuriatka aby malo chrumkavu kozku
ja kupujem McCain, peciem cca 20 min na 200, nedavam ziadny olej na plech
@mtoth veď aj ja tak,a cca 15 min a aj tak sú tvrdé
mne sa mrazené hranolky robievajú v rúre tak dlho, že zemiaky by sa upiekli rýchlejšie. to normálne sa vám za 20 min. upečú? mne vôbec. a keď sú už hotové, tak sú tvrdé. a stalo sa mi to aj s McCain, ktoré sú určené do rúry. už som to s nimi vzdala, dedko nám dávnejšie kúpil nejaký hranolkovací stroj, tam šupnem nakrájané zemiaky a časovač zapípa, keď sú hotové. ale teda napríklad na dovolenke by sa mi zišli skúsenosti, ako najlepšie urobiť mrazené, pretože naposledy mi na dovolenke zhoreli skoro všetky.
do 20 max 25 min na 180 az 200 stupnov. ja som ich odjakziva robievala v trube, no kupili sme si nie tak davno tu fritezu teplovzdusnu a odvtedy ju robievam len tam. prakticky vsetko, co sa vyprazalo. nemam starosti a hlavne je to aj zdravsie
Ja kupujem iba McCain 123, tie su aj na pecenie do rury.
Mne hranolky roznych znaciek smrdia naj su McCain peciem na peciacom papieri a po upeceny posolim ziadny olej netreba
Cosatto
@waitinka7 Mne sa tiež upečú do 40 minút. Davam do rury akékoľvek a dokonca nedávam ani kvapku oleja. Oni sú všetky totižto predsmažené.
Keby som to vysmazala na panvici s olejom asi sa pogrcám od toľkej mastnoty.
Kupujem iba tie co sa robia v rure,olej nedavam,len sledujem kedy su hotove a vyberiem
Normálne vysyp na plech, trošku oleja a daj piecť, potom osol .ja tak robím stale