Holenie nôh

andy311__
23. máj 2018

Ahojte, som tu nová a potrebovala by som poradiť.. mám 13 a začatie holenia nôh vždy odkladám, že "tie chĺpky ešte nie sú vidno", no minule som tak doma sedela a keď som sa pozrela na svoje nohy tak som si uvedomila, že to je vidno viac ako som si myslela. Mamky sa to obávam opýtať a tak sa chcem opýtať vás, mám si kúpiť vlastný strojček aj bez jej vedomia?

deti95060810
23. máj 2018

myslím, že ešte zavčasu riešiš tento problém...Mamy sa neboj , radšej rieš tento problém s ňou...

mivalik
23. máj 2018

súhlasím s komentárom vyššie, ešte máš čas. a keď si ich začneš holiť, potom ti len budú vidno, keď budú znova rásť. Nechaj si poradiť od mamy

andy311__
autor
23. máj 2018

@deti95060810 Áno dobre, ja to nechcem urobiť kvôli ostatným ale sebe.. už sa necítim dobre v kraťasoch alebo sukni a s babami sa o tom v škole nerozprávame takže neviem ako sú na tom oni

x_mery_x
23. máj 2018

ja som tiež skoro začínala a teraz to ľutujem, vôbec som nemala, nechaj to tak, budú ti rásť ešte viac a tmavšie

fadama
23. máj 2018

Más mamu tak bud rada! urcite sa opytaj jej, ved na to mamy sú aby poradili dceram ich ''zenské problemy''.

kiwi3
23. máj 2018

zalezi, aky mate s mamou vztah a ako velmi si ich chces holit... teda ci ti to velmi vadi. ja som si v tom veku uz tajne holila, lebo som mala pocit, ze moje ochlpenie sa blizi k zvieracej srsti (trochu som prehanala samozrejme, ale fakt len trochu)
to ze budu rast viac nie je pravda, vzdy budu rast take, ako to mas geneticky dane, pripadne ovplyvnene hormonmi. ani vlasy sa nezahustia, ked sa oholia. akurat budu "drsnejsie", ked sa konce odholia ziletkou

leellee
23. máj 2018

@andy311__ no ak máš ozaj 13 tak máš veľmi peknú gramatiku.
Ja si presne pamätám asi v nejakých 12tich som to riešila a hlavne chĺpky v podpazuší mi hrozne vadili... Moja mama je stará škola, tak som sa len napocuvala či som normálna :/ No ak to vadí tebe, tak to asi treba riešiť. Neviem aký vzťah máš s maminou a čo je moderná, ale ak áno a dobre spolu vychádzate, tak skús sa jej opýtať. Ono aj keď si ten strojček kúpiš sama, mama na to príde.

andy311__
autor
23. máj 2018

@leellee Vďaka.. ja som sa to totiž mamy asi pred vyše pol rokom pýtala a ona mi na to povedala len svoje, že ona sa holila až niekedy v 19, že na to mám čas a podobné.. samozrejme dnes je iná doba iné deti a iná móda, tak neviem

mariah0307
23. máj 2018

No podla mna ti vascie rast nebudu, ja si tiež holim nohu buhvi odkedy... len skor ti poviem tak ze ked raz zacnes niet cesty späť ;) a mne sa teda riadne nechce niekedy :D a este dokedy si budem.... :D

sissy27
23. máj 2018

@deti95060810
@mivalik vy očividne nemáte doma deti v tomto veku...dcéra používa žiletku už asi od 12, u nás je depilácia súčasťou bežnej hygieny, takže žiadne teátro okolo toho nebolo. Začali rásť chlpy, nechcela ich, tak išli preč.
@x_mery_x prosím ťa vysvetli nám všetkým, ako vzniknú nové vlasové korienky, keď si oholíš akúkoľvek časť tela. Toto je prisahám jedna z najväčších blbostí aké kolujú medzi ľuďmi. Holenie či strihanie vlasov / chlpov nemá žiadny vplyv na ich hustotu, rýchlosť rastu, kvalitu atď. Keby si sa nezačala holiť v 13 tak by si aj tak o pár rokov neskôr mala úplne rovnaké ochlpenie, zmenilo by sa totiž vplyvom dospievania a hormonálnych zmien.
@andy311__ ak si chceš holiť nohy a nechceš o tom hovoriť s mamou, tak si z vreckového našetri na žiletky wilkinson sword, majú ochrannú mriežku, takže sa neporežeš. V sprche nohy namydliť a súvislými ťahmi žiletkou chlpy odstrániť, žiadna veda. A neboj sa, nebudú ti rásť ani pevnejšie, ani tmavšie a hustejšie už vôbec nie. Holím si nohy a iné časti tela asi tak 25 rokov, to by som už musela vyzerať ako gorila krížená s dikobrazom 😂

1990zuzana
23. máj 2018

Moja mama si napríklad nikdy neholila nohy lebo na každej má asi 3bledé chlpky, šťastná to žena😄... Ale proti tomu aby sme si mi so sestrou nemala nič... Keď si aj na tajňáša kúpiš žiletku, isto si cez leto tie leskle nôžky bez chĺpku všimne, tak aby ste si zbytočne nenarušili puto medzi dcérou-mamou ☹

1990zuzana
23. máj 2018

*my

warholette
23. máj 2018

Porad sa s mamou a potom si kup strojcek alebo ziletky.

Pre damy, co si myslia, ze to riesi zavcasu - viete ako dnes vyzeraju trinastrocne baby? Vcera som bola v synovcovej skole a veru jeho spoluziacky poniektore vyzeraju ako dvadsatnicky. Vysoke vyspele mlade zeny. Jasne, nejaka sa najde co vyzera ako take tintitko, ale valna vacsina uz ako keby ani vyzorov nepatrila na podu zakladnej skoly.

andy311__
autor
23. máj 2018

@mariah0307 jasné rozumiem, jednoducho keď začnem už to bude taká "rutina"

andy311__
autor
23. máj 2018

@sissy27 vďaka za tvoje úprimne vyjadrenie, pomohlo a uľavilo mi z tvojej reakcie.. ešte raz vďaka za odpoveď a áno rozmýšľala som že si jednoducho pôjdem do drogerky kúpiť vlastnú žiletku

v_alika12
23. máj 2018

toto ani nahodou nepise 13r dievca

sia94
23. máj 2018

@andy311__ ak sa citis neprijemne je to normlane treba kupit nejaku penu na holenie su aj lacne Balea a pod. Z dm ,ziletky a zhora dole zdola hore nie doprava dolava 🙂 a hotovo potom nakremovat najlepsoe 🙂

andy311__
autor
23. máj 2018

@v_alika12 To je tvoj názor.. 13 mám uz vyše dva mesiace no áno viem, slovnú zásobu má každý inú 😉

andy311__
autor
23. máj 2018

@sia94 Ďakujem, na stránke som pozerala tie balea produkty ako napr. krém po holení ktorý by som si určite kúpila..

dotka04
23. máj 2018

@andy311__ ja som si začala holiť nohy asi v 14 rokoch a keby som dala na moju mamu, tak by som s tým nezačala možno ani na výške 😀 Ja na tom nič zlé nevidím, si mladá dáma, dievčatá dnes dospievajú skôr a ak máš problém, že ti to už teraz výraznejšie prekáža, tak si nôžky začni holiť. Nezabúdaj na penu na holenie a po holení si pokožku riadne nakrémovať (pre mňa je top buď Neutrogena alebo Mixa - oboje sú telové mliečka, moja mama zase používa Niveu - každému, čo robí dobre 😉 ), aby ti zbytočne netrpela schnutím a podráždením.
A trošku nerozumiem tým "radám" žien vyššie, že to máš stoj čo stoj riešiť s mamou. Ženy.... koľké baby v (začínajúcej) puberte nebudú riešiť tieto veci s rodičmi, i keď majú tuti-druti vzťahy? Veď je to prirodzené, i to, že sa práve v danom období začíname viac hanbiť pred rodičmi a viac sa spoliehame na rady od vonkajšieho sveta; že si testujeme našu schopnosť samé sa dopátrať k odpovediam/návodom/riešeniam a nechceme sa vic nechať vodiť za ručičku. Azda ste už pozabúdali na svoje puberty? A navyše, dievča si chce začať holiť nohy, nie praktizovať monogamiu popierajúce sexuálne praktiky 😉

andy311__
autor
23. máj 2018

@dotka04 Ďakujem veľmi pekne za radu a úprimnosť, aj takáto reakcia mi dokáže vyčariť úsmev na tvári🙂

ankare
23. máj 2018

Kľudne si kúp strojček a hol sa. Ak sa v chlpkoch necitis dobre, odstranuj ich.

andy311__
autor
23. máj 2018

@ankare Dobre, vďaka

zuz0110
23. máj 2018

Ja som sa tiez zacala holit asi v 12tich. Niektore baby v triede si holili, ine nie. Ale uz som sa proste citila trapne, hlavne na telesnej v skole. Tak som proste prekonala hanbu, isla som za mamou, ze sa naozaj potrebubjem oholit. Nebola nadsena, vraj mi potom budu rast hrubsie a podobne. Ale ked videla, ze som neoblomna, tak mi dala svoj gel a ziletku. No a cuduj sa svete, chlpy tmavsie alebo hrubsie nerastu. Je to uz davno prekonana dohada.

sayurinka
23. máj 2018

Ja si pamätám, že v 11tich som už mala husté tmavé chlpy na rukách aj nohách aj v podpazusi, no keďže moje spolužiačky nemali vtedy ešte ani chlp a moja mama sa o tomto so mnou nerozpravala, takze ma ani nenapadlo, ze by som sa mala vôbec holit. Bohužiaľ jedného dňa to však vzbudilo pozornosť u spolužiakov chlapcov a poriadne si ma podali, vysmievali sa mi celý týždeň, ohovarali ma aj žiaci z vyšších ročníkov, bola som z toho mimo a rychlo som zobrala mamin strojček a oholila sa. Dlho som sa potom na mamu hnevala prečo mi nič nepovedala a doteraz mám blok, že keď nemám na 100% hladké nohy, tak v sukni nevidem medzi ľudí...
Určite by som teda radila porozprávať sa s mamkou. Rob všetko tak, ako to tebe vyhovuje, ide o to, aby si sa ty cítila dobre vo vlastnom tele😉

0silvia0
23. máj 2018

Ja som asi divna matka, ale ja som svojim detom sama kupila ziletky ked som videla ze zarastaju. Synovi panske, dcere damske. Dnes nie je v mode mat bobrov pod pazuchami tak hlavne kvoli tomu. Co ine si holia neriesim, su dost velki aby tieto veci mali pod kontrolou uz sami.

andy311__
autor
23. máj 2018

@0silvia0 🙂

oliali
23. máj 2018

@andy311__ ja nevidim nic zvlastne na tom zacat si holit nohy ak sa uz necitis pohodlne a vadia ti chlpky... myslim si ze by to malo byt tvoje slobodne rozhodnutie a mamka by to mala akceptovat... nie je na tom nic zle... ja som si tiez prvy krat holila nohy s otcovou ziletkou, lebo mi boll trapne sa spytat mamy... aj tak to zistil a mamina mi kupila vlastnu 🙂
A to ze ti budu rast potom rychlejsie a hustejsie je blbost ;)

maminecka2
23. máj 2018

Ja som mame oznamila ze si budem holit nohy a hotovo. A mama ze ano???? Treba ti??? Ja ze ano a vybavene.

@andy311__ Kup ziletku, penu, daj si to do kupelne a neries. Argument o generaciu starsej zeny ze zacala v 19 je v dnesnej dobe uplne mimo.

h2
23. máj 2018

@deti95060810
@mivalik
Teda, baby, to si vážne myslíte, že v 13-tich je skoro? Ja som si tiež nohy začala holiť asi tak v 13-tich a to už mám teraz 43. Jednoducho, keď jej tie chlpy rastú už v 13-tich, tak prečo čakať? Ja som mala tmavé a husté chlpy, neznášala som ich.