Hojí sa moje tetovanie správne?

sabink199
10. júl 2022

Ahoj mám svoje prvé tetovanie a vôbec neviem či sa hojí správne, samotné tetovanie má nebolelo tak ako deň po tetovani, na další deň to už bolo o niečo lepšie ale tetovanie začalo veľmi divne vyzerať, neviem či je to normálne, bojim sa infekcie alebo zápalu kože,

Tetovanie samozrejme natieram mastičkou depathenom tattoo… a dezifikujem… je to ako to teraz vyzerá normálne?

stanusenka
10. júl 2022

@sabink199 podľa mňa vôbec nevyzerá dobre 🙄 nebola si náhodou na slnku? Pri novom tetovaní sa nesmieš opaľovať... Pokožku vyzeráš mať začervenalu, podľa obrázku to vyzerá na nejakú infekciu 🙄 Skús sa ozvať taterovi a nech ti poradí postup, prípadne rovno lekár..

brembo
10. júl 2022

@sabink199 je to v pohode. Natieraj masťou,dezifinkuj pred tým. Vyvaruj sa namáčaniu vo vode a slnečnému žiareniu. Chrastu neodlupovať!!!!

paulinkaa2
10. júl 2022

@sabink199 ahoj a oni ti kazali dezinfikovat? Teda ja mam 3 a ani raz som nedenzifikovala. Umyvala som s antibakteriálnym tuhým mydlom a natierala aby nebolo suche
Máš to cele cervene

stanusenka
10. júl 2022

@brembo no ja neviem, mne sa zdá, že to vyzerá zvláštne, mám 5 tetovaní a ani jedno takto nevyzeralo, vyzerali "zdravo"... Toto mi príde, že "bublinkuje"a je celé zaliate dokopy , ja neviem, asi teda zle vidím😏

diamond007
10. júl 2022

@sabink199 ja som len umývala vo vode s mydlom a kremovala...
Mne sa to vôbec neľúbi ako to máš zacervenane

stanusenka
10. júl 2022

@diamond007 tak aj ja... Protex mydlo a potom natriet jemnu vrstvu

brembo
10. júl 2022

@stanusenka mal som to také isté. Neviem,že koľko je po tetovaní.

judar
10. júl 2022

Na tych tykadlach vidno ze je cele poriadne namokvane 🙄 to skor moze byt aj lacnym nekvalitnym atramentom...

stanusenka
10. júl 2022

@brembo ja len vychádzam z toho, že moje ani jedno takto nevyzeralo. Radšej by som to skúsila poslať taterovi,toď vše 🙂

sabink199
autor
10. júl 2022

@stanusenka tetovanie nieje až tak červene ako skresľuje fotka, je to oveľa slabšie, momentálne má 3 dni,… a ešte stále zneho sa vylievá farba…

sabink199
autor
10. júl 2022

@paulinkaa2 dezifikovat som myslela práve to mydlo ano 😅

sabink199
autor
10. júl 2022

@brembo 3 dni,

sabca_m3
10. júl 2022

@sabink199 nakolko som tetovana pomaly od hlavy po päty tak nato ze to mas treti den( to červené) je to ok, este aj ked pises ze foto tomu pridáva. Ano, je to normálne ze na druhy den to boli hadam aj viac a budeš to mat aj par dni na dotyk citlivé . Netreba sa zlaknut ani ked sa to bude supat ale hlavne tomu nedopomahat ked pojde dole koza lebo mozes vytiahnuť aj farbu. Stačí si to ale natierať uplne na tenko par krat denne ked uz budes citit ze ta koza napina alebo ako to mám opísať

sabink199
autor
10. júl 2022

@sabca_m3 Ďakujem ❤️ Momentálne sa mi s toho začala ešte znova vylievať farba, mám to tiež nechať len tak či si to môžem utriet?

sabca_m3
10. júl 2022

@sabink199 kludne si to mozes tak
ze umyjes a potapkat vreckovkou tak po ruke jemnou ono to je normálne vyzera to prvé dni isto akoleby z toho isla voda😄 ono mala kerka viacej tienovania tam bolo(kridla) preto to vyzera ako vyzerá. Po tyzdni to bude uplne v pohode

anabel2341
10. júl 2022

@sabink199 ahoj ja mám 4 tetovania prvé bolo v zime krásne sa hojilo ..normálne som kremovala krémom na tetovanie a umývala klasickým mydlom ale nehala som vysušiť aj 10 minút
2. V lete katastrofa kedže slnko mi priamo palilo na ruku musela som nosiť dlhy rukáv a vyhýbať sa slnku dokonca mi aj na miestach trošku hnisalo dala som framikoin našťastie sa zahojilo ostatne už boli len v zime alebo keď začala jar lebo som vedela že slnko nepali tak a rýchlo sa to zahojí

Vyhýbaj sa slnku kúpalisku aspoň mesiac cca
Natieraj 3 krát denne a odporučila by som klasické mydlo a umývať to pred natieranim 10 minut vysušiť
Ja keď som mala takéto problémy kontaktovala som osobu ktorá má tetovala vždy mi poradila skús to aj ty malo by to byt v pohode cca za 2-3 dní

lorin29
10. júl 2022

@sabink199 mam niekoľko tetovaní a odporúčam 2x denne umývať detol mydlom... Osusit čistou kuchynskou utierkou a natrieť bepanthenom
Pride mi to okolie zapalene

sabink199
autor
10. júl 2022

@paulinkaa2 ak by bolo zapálene neštipalo by alebo bolelo? Mna to okolo červene ani neboli, ani nič… nemám to skoro vôbec červene, len tá fotka strašne skresľuje a hlavne to mám len tretí deň 😄❤️

brembo
10. júl 2022

@sabink199 to máš ešte veľmy čerstvé. Predpokladal som,že to nebude staršie ako pár dní. Niekoľkokrát denne jemne umyť mydlom dezinfekčným Betadine alebo niečo podobné ,natierať,nech to nikdy nemáš suché. A hneď si i zožeň Bepanthen Senziderm krém alebo Fenistil gél. Po 2 týždňoch to bude svrbieť,že z toho na stenu vylezieš😃. Žiadne slnko,keď sa ti to zahojí úplne tak natierať opaľovacím krémom,faktor 50.

niki398
11. júl 2022

@sabink199 ahoj, zaregistrovala som sa sem hlavne kvoli tvojmu prispevku. Mam podobny problem, v piatok som sa tetovala na stehno, najvacsie tetovanie co zatial mam, inak mam s tetovaniami dost skusenosti, ale toto mi zacalo tiez ne divno reagovat. Mala som ho vo folii a musela som si ju strhnut, okolo tetovania mi zacalo cervenat a noha opuchat. Tetovanie je v poriadku az na jedno miesto odkial to boli a ke to najviac cervene. Myslela som si, ze to ke zapal tak som si dala flector, ale ten mi nejako nepomaha. Zajtra zbehnem doktorke a asi to bude nejaka infekcia 😒 snad sa to bude dat liecit 🥺
Inak ani to tvoje tetovanie nevyzera zrovna najlepsie, ale ak to nemas opuchnute si myslim, ze by to malo byt ok. Sleduj so to scervenanie ci sa ti to nesiri dalej

sabink199
autor
11. júl 2022

@niki398 červene to mám menej mne to ani nebolí, opuch som nemala žiadny 😊 už mám všade chrasty len to teraz vyzerá trochu divnejsie, a je to teraz hnusnejsie, tak dávam tomu čas… starám sa samozrejme stále o to,.. čo už iné vlastne robiť… dajte mi vedieť ako ste u doktorky dopadli 😊

mirka414
3. dec 2022

@sabink199 smiem sa spýtať ako tvoj obrázok dopadol? Nezliali sa farby dokopy?

sabink199
autor
20. nov 2024

@mirka414 odpovedám po dvoch rokoch, bola to alergia a nakoniec to riešil lekár,… tetovanie však zostalo krásne a taterka mi ho potom trošku zadarmo len znova prešla 😊 len iným atramentom..