Ahojte, prosím vás, som veľmi vystrašené. Pokojne som si ležala v posteli, keď zrazu na mňa niečo akoby zo stropu spadlo, na líco, zistila som, že to bolo niečo hnedé. Nepodarilo sa mi to vyfotiť, lebo mám fakt panický strach z hmyzu tak som to rýchlo zadupla papučou. Bolo to hnedé, malo to akoby trojuholníkový tvar, nohy som tomu nevidela. Bolo to doslova jak nejaké hýbajúce sa chápadlo v rozmere asi 5-7 milimetrov. Hľadala som na internete ale nenašla som nič tomu podobné. Viem, že je to zložité bez fotky, ale naozaj mám z toho panický strach a neviem čo mám robiť, rýchlo som zbehla dolu do obývačky. Je to pomerne nová izba, malovali sme tam nové steny, kúpili sme nový nábytok asi cca pól roka dozadu a teraz toto 😩Už sa po tomto pravdepodobne v tej posteli nikdy nevyspím 😭 Mám sa báť? Alebo mám ísť v kľude spať?? Naozaj toho tvora neviem opísať, nepôsobilo to na mňa ako chrobák skôr ako nejaká larva. Nechodilo mi to po koži, proste mi to zrazu akoby zo stropu spadlo na líco tak som to prstom chytila a na prste sa mi to tak divne hýbalo. Prosím pomoc
Je pravda, že spím s otvoreným oknom v týchto horúčavách, ale čo ak je tam toho hmyzu viac? Naozaj to bolo nechutné, vyzeralo to byť také slizké hnedé chápadlo. Odkedy som ho mala na tom prste tak ma svrbí cele telo čo si asi len namýšlam alebo neviem. Poviem narovinu, mám 15 rokov a bývam s tatom. Veľmi ťažko v noci spáva, mám izbu hneď vedľa tej jeho, zobudí ho každé malé svetlo, nechcem ho vzbudiť tým, že zasvietim v izbe a budem to tam prehľadávať, ale mám z hmyzu naozaj neskutočný vzťah. Prosím, je možné, že mi to len nejak priskackalo/priletelo cez otvorené okno a neni v tom nič viac? Trochu som svietila jasom z mobilu na postel a na zem ale to len tak narýchlo, snažila som sa čo najrýchlejšie odtiaľ odísť, no nezbadala som nič podobné, no aj keď som to pristupila papučou tak mám pocit, že to nejak ušlo. Lebo na podrážke papuče som nenašla žiadneho rozpučeného tvora, no aj tak. Skúsim teda aspoň nejak narýchlo prehľadať izbu, ak by som mala nejaké hniezdo alebo také niečo, kde sa môže nachádzať? V kúte izby, za postelou, za skriňou? Mám srašný strach
neskutočný strach*
Choď zobudiť otca, určite sa nebude hnevať. Spolu prezrite izbu a choď zase pokojne spať.
@h2 nemá rád, keď ho budím, bojím sa, že ho to nahnevá, ale ďakujem za podporu
Keď máš taký veľký strach, choď ho zobudiť. Nielen kvôli tomu hmyzu, ale aj preto, aby Ťa upokojil.
@h2 dobre, ďakujem pekne.
@h2 zobudila som ho, naštval sa ale prezrel len tak narýchlo izbu, povedal, že to asi len niečo naletelo z okna. Lebo nič nenašiel. Ale môj tato sa dosť lahko naštve a vôbec ho to, že mám panický strach z hmyzu nezaujímalo. Lahla som si do postele a zavrela okná, no a dúfam, že to bol len ojedinelý prípad. A že to tuho nie je viac. Len mám dosť problém, že ma teraz z toho svrbí celé telo, to je asi len môj pocit a asi si to len namýšlam. No tiež som si poslednou dobou všimla, že u nás na dolnom poschodí sem tam po podlahe lezie nejakà taká malá muška. Čo v letnom období u nás nebýva nič nezvyčajné, ale toto ma naozaj dostalo. Najhoršie je, že to ani neviem identifikovať. Nevyzeralo to ako nejaký chrobák, skôr larva, no aj tak to bolo na larvu zvláštneho tvaru. Netušíte čo by to mohlo byť? Ja viem, že podľa môjho opisu len ťažko viete zistiť, ale je to pre mňa tým viac strašidelné, že absolutne neviem čo to je. Pevne teda dúfam, že tu nemám nijaké hniezdo alebo podobne, no veľmi pekne ďakujem za pomoc ❤️
Je mi ľúto, ale netuším, čo by to mohlo byť. Ale ak nemáte sieťky na oknách, tak v lete sa stane, že sem-tam niečo vletí dnu cez okno. Ak máš panický strach z hmyzu, skús tata presvedčiť, aby obstaral sieťky na okná. Alebo aspoň na to Tvoje.
@h2 právže sieťky mám a ten hmyz bol dosť veľký na to aby sa cez tú malú sieťkovú dierku prepchal, takže preto aom aj tak vystrašená, že kde sa tu zobral.
A mám pocit že teraz opäť zase niečo také preletelo 😭😭 ale neviem to nájsť
Podľa mňa môžeš ísť pokojne spať, veď si to zabila. Možno si zažni veľké svetlo a prezri izbu, aby si mala kľud, že tam ten tvor nemá nejakého kamoša. Ale podľa mňa už bude všetko OK.