Ahojte, dnes na mňa čakalo nemilé prekvapenie v mojej posteli. Posteľ vetram cca 30 minút a potom ju usteliem. Pri ustieľani som našla toto v mojej posteli. Viete mi povedať čo to môže byť a ako sa toho zbavit?
Mne to prišlo ako veľmi malý mravec, sfarbenie tohto živočícha bolo také hrdzavé až hnedé. Periny pravidelne vetrame a prezliekame.
žeby mravec faraón?
aj mne to príde ako mravec faraónov pokiaľ ide o neho tak to radím čím skôr sa IC zbaviť deratizaciov oni hniezda dokonca aj v prádle vlezu ak do zariadený mam s nimi skúsenosť z bytu kde sme voľakedy bývali našťastie teraz ich nemáme tento druh je z mravcov pre mňa najhorší
Toto vyzerá na faraóna. Asi pol rok dozadu sme ich mali kopu na parapete a stále odniekiaľ vyliezli. Kúpila som 2 takéto nástrahy, položila na parapetu a behom 2 dni bolo po nich.
https://m.alza.sk/maxi/raid-nastraha-na-mravce-...
Už som ich objavila aj v skrini v prádle, len mi nie je jasné odkiaľ sa buru.
ak bývate v paneláku, môže pendlovať kade-tade, rád si robí hniezda v bytovom jadre alebo v škárach pod zateplením. Je na to celkom fajn rozprašovač Faracid effect, vystriekať miestnosti - pozdlž steny, podlahu. Z bytu ich dočasne vyženieš, ale presťahujú sa o byt ďalej a môžu sa o pár týždňov objaviť u teba opäť. Natrvalo ich vyženiete, iba ak sa do boja zapoja všetci susedia. Vystriekať všetky byty, spoločné priestory, pivnice, schodiská, rozložiť nástrahy - domčeky.
Bývam na rodinnom dome, zatepleny ešte nie je, akurát sú okná všetky vymenené a tento rok dúfam že aj dvere povymiename.
Ak bol len jeden tak vyhodiť a počkať či sa objavia ďalšie, možno iba náhodne vošiel pri vetraní