Ahojte, chcela by som sa vás spýtať ako sa teraz v lete chránite pred hmyzom. V izbe kde spávam mám na oknách sieťky, ale hmyz sa aj tak dostane dovnútra, nerozumiem ako to je možné. Túto noc sa mi do izby dostali rôzne malé mušky, veľa komárov a všelijaké hmyzy, ktoré ani neviem identifikovať. Dostali sa aj skrz sieťku, čomu vôbec nechápem. Mám teraz otázku ako zabrániť hmyzu v izbe, keď sieťka nefunguje. Nenávidím hmyz a nedokážem zaspať s pocitom, že tam niekde okolo mňa pobehuje. Ako teda dosiahnúť aby mi hmyz nenalietaval do izby, aspoň nie v takom veľkom množstve. Keby spím so zavretým oknom, tak ma asi porazí, no verím tomu, že aj keby mám zavreté okno aj tak si ku mne komáre, mušky a iné hmyzy cestu nájdu 😆 Ďakujem vopred za rady.
@zuvelyn ďakujem za tip
My sme mavali nad posteľou baldachyn, ešte kým sme nemali syna.
Podla mna treba skontrolovat, ako sietka tesni. AK je instalovana poriadne, neexistuje, aby sa dnu dostalo take mnozstvo rozneho hymzu, ako pises. Hmyz s tvrdymi krovkami - ako napr. bzdochy, dokazu odtlacit sietku a vojst dnu, ale mali by to byt iba jednotlivci. Toto sa nam niekedy stava na jesen, ked sa tlacia do tepla.
No v tvojom pripade urcite skontrolujem, ako ta sietka tesni a ci nie je porusena. V lete sa nam pred rokmi cez balkonove dvere v spalni dostaval dnu hmyz pomedzi vonkajsiu roletu... dlho som spekulovala, ako to je mozne. Mame tam sietkove dvere. Teraz vzdy na leto kupim este jednoduchu siet, ktoru na sezonu nalepime (na balkon sa potom tymito dverami neda ist). Cez toto dvojkombo sa dnu nic nedostane.
Mam skusenosti s x roznymi miestami kde som byvala - byty, domy, okna plastove, hlinikove... ked je raz sietka poriadne upevnena, tak cez nu neprejde ziadny hmyz. Ved by sa musel doslova prepasirovat. Neviem inak ake velke mas oka na tej sietke, ale cez moju teda naozaj len pasirovanie prichadza do uvahy :D
A tiez treba zabezpecit vchodove dvere, pripadne ostatne izby. Nestaci ze v spalni mas sietku, ked ti hmyz vojde cez obyvackove okno bez sietky a potom len cez dvere ma volny vstup do spalne.
Mne je zle z elektrickych veci, chemickych prostriedkov a pod., tie veci y som nedychala celu noc pocas spanku a k detom by som to uz vobec nedala, cize jeidne zabranit hmyzu mechanicky aby vosiel - poriadne sietky.
aj ked mas sietku v uplnom poriadku, proste niektore tie musky su take male, ze sa cez nu bez nejakych problemov proste dostanu. Najlepsie je nejaky odpudzovac do zastrcky. Je ich na trhu celkom dost a nie su ani nejak drahe
@nafka0483 sieťka vyzerá byť pripevnená dobre. Tie malé mušky celkom chápem, že sa prepchajú, ale v noci sa mi prihodila taká vec. Ako keby zo stropu mi na líco niečo spadlo, tak som to chytila prstom a pozrela som sa čo to je. Bolo to také hnedé a zvláštne to so sebou cukalo. Nohy som tomu nevidela, povedala by som, že to vyzeralo trochu ako nejaká larva, lenže, keď som pozerala na googli nič tomu podobné som nenašla. Bolo to ako keby také malé chápadlo, asi 6-7mm. Mušky a komáre by som dokázala ako tak prežiť, ale toto ma dosť vydesilo, ako sa mi také dačo dostalo do domu. V noci bolo otvorené len okno u mňa v izbe, kde je sieťka a v druhej spálni, kde je sieťka takisto, iné okná otvorené neboli, preto aj nerozumiem, kde sa to vzalo. Sieťku somkontrolovala a neni poškodená. Teraz neviem či to risknúť a otvoriť okno na vetračku s rizikom, že mi tam zase nejak zázračne priletí hmyz alebo späť so zavretým a uvariť sa :DD Odpudzovače ani ja moc nemusím, ale ak by to bola posledná možnosť, tak by som si zaobstarala.
Omg, to si ty z tej druhej diskusie? Nerob paniku
@nafka0483 no som to ja, mám fóbiu z hmyzu, takže sa ľahko povie ,,nerob paniku’’ len ťažšie vykoná no. No asi som našla príčinu 😫 pred chvíľou som si objavila vši, hnidy, takže teraz už poctivo všetko perem. Čo ma privádza k otázke, nejaké tipy ako sa ich rýchlo zbaviť? Nejak naozaj rýchlo, lebo sú letné prázndiny a chcem si ich čo najviac užiť, nie vyčesávaním hníd aj mesiac. Nepoznáte niečo účinné čo ma zbaví vší a hníd do pár dní
paranit a k tomu taky maly husty hreben asi aj bol... sampony a spreje su... V IT som videla ze v kadernictvach na ne mali pristroj, ale tak neviem ci to u nas niekde maju :D
A aj zehlicku preventivne odporucaju (zehl. na vlasy samozrejme).
A isto su to vsi ? :D urcite ti v izbe nelietali v noci, ani na teba z nikade nepadli.. kridla nemaju 🙂
Inak niektore okna maju aj take dierky na spodku v ramoch, aj cez to moze naliezt dnu kadeco, ked je okno otvorene. Plus niekedy ani okno nie je dovod, pridu z inych izieb, vleteli dnu cez den atd, a ked zapnes svetlo vecer, tak sa zlietavaju...
@simca06022011 Neviem, ale vši mám. Umyla som si hlavu šampónom proti všiam, vyčesala a potom aj žehličkou som prešla. Ale je ich tam riadne veľa.
raid do zastrcky, pouzivam napln family ta je bez parfumacie a super, ziadna haved v izbach