Hluk v byte - skúsenosti

kyuubi
10. aug 2021

Ahojte , bývam v menšom dome ma len 4 poschodia. No momentálne mám problém v noci spať. Cez deň som na PC a počujem tiež zvláštne rezonácie akoby niekto pral ale nie je to tak počuť lebo mam slúchadla a venujem sa práci. Večer všetko vypnem a keď sa všetko vypne počujem akoby práčku. Už to mám takto asi 3 dni a stále som neprišla nato čo to môže byť.
Na bežný zvuk som zvyknutá, no ako aj ležím na posteli extrémne mi ten zvuk ide do hlavy a je to veľmi nepríjemne. Mám z toho už bolesť hlavy a neviem zistiť kde sa zvuk berie a keď idem počúvať na chodbu mám pocit , že zo všetkých strán. Ale nie je to vonku , niekde v niektorom byte niečo robí nepríjemný hluk. Na hluk som bola zvyknutá , žila som priamo v BA ale ako som teraz v inom byte kúsok od BA tak som zhrozená z celkového hluku. Má s tým niekto podobnú skúsenosť?

zitulina
10. aug 2021

@kyuubi nemá niekto klímu zapnutú?

sanen
10. aug 2021

známa mala niečo podobné. V spálni už nevedela ani spať. Nakoniec zistila, že ten divný zvuk išiel od suseda, ktorý mal v spálni pod nimi velikánske akvárium. A ten hluk, tie vybrácie boli z toho.

kyuubi
autor
11. aug 2021

@zitulina Ja som zatiaľ klímu vylúčila , keďže klímu majú viacerí susedia už dlho a začalo to robiť až tieto dni .. Nie som si istá ale možno máte pravdu.

kyuubi
autor
11. aug 2021

@sanen Neviem , no ale je to dosť extrémne , v rodine sme mali aj take dosť veľké a robilo tiež niektoré zvuky ale nenapadlo mi, že by to bolo takto počuť. Ja som si myslela , že či tam niekto necvičí na nejakom páse alebo niečo. Uvidím či to bude pokračovať a budem to musieť asi začať riešiť.

k_a_j_k_a
11. aug 2021

@kyuubi My to máme tiež. Susedia majú sušičku, ktorá nám rezonuje v spálni. Cez deň je to OK, ale v noci je počuť a cítiť všetko. Je to veľmi nepríjemný, nízko položený zvuk, hlavne MM to vadí. Bolieva ho z toho hneď hlava a nedokáže pri tom existovať. Trvalo dlho, kým sme prišli na to.čo to je. Riešili sme so susedmi, no občas sa stane a sušička ide aj do jednej, druhej v noci. Úprimne, je to na prášky. Takýto zvuk ale môže vytvárať čokoľvek, práčka, sušička, umývačka, klíma. Pokiaľ to chytí blbé vibrácie, tak je to v háji 😟

nttnnt
11. aug 2021

@k_a_j_k_a no to mate dobrych susedov ako aj my mame susicku a ked bola nova som si to zle vypocitala nejako respektive som skor nevedela a dosusila mi o pol 11vecer a to som si uz nechty kusala ze rusim nocny klud...

k_a_j_k_a
11. aug 2021

@nttnnt no hej, ako sme ich upozornili, je to lepšie. Ale stáva sa stále 😟. Najhoršie je, keď máme vstávať skoro ráno a fungovať bez chyby celý druhý deň.
Ja mám sušičku tiež, ale vždy počítam, cca 3hodiny mi ide, plus práčka, takže viem, že musím dať najneskôr 16:00 prať, aby už po 20:00 nešla. Za 4 roky sa mi zopárkrát stalo, že mi sušička skončila pred 21:00 a to som nervózna, aby to nikoho nerušilo. Keď nestihnem, tak smola. Len nie každý si to uvedomiť.

rybka16
11. aug 2021

No, možno od veci poradím, ale mne sa stalo niečo podobné, že som dva dni chodila, že čo to bzučí, rezonuje, a nakoniec som prišla na to, že mám tinnitus (čiže mi šumelo v ušiach).

kyuubi
autor
11. aug 2021

@k_a_j_k_a hm no najhoršie je , že niekto to robí sústavne a hlavne večer .. rozumiem, že niekto je dlho v práci ale je mi aj divne , že je to každý večer

kyuubi
autor
11. aug 2021

@rybka16 😀aj manžel to bohužiaľ počuje tak to nebude tým

simca06022011
11. aug 2021

@kyuubi no ak naozaj ti nehuci v usiach 😁 (pomozu pri tom vyluceni stuple do usi), tak napr akváriove filtre a pod. Mozu robit takyto vytrvaly hluk. To ze to cez den nepocujes moze byt tym, ze je okolo ruch, z pc/telky a beznej prevadzky. Vecer vsetko viac pocut. Mne napr huci aj mrazak 🤦🏻‍♀️

tomaskovamaminka
11. aug 2021

@kyuubi Nam huci zimny stadion :/