Hluční hostia v penzióne

kuzelna
4. júl 2021

Ahojte. Poradil by niekto, čo robiť v prípade, ak pod našou záhradou majú postavený penzión, ubytovavaju tam prevažne 10 a viac ľudí, teda skôr sú to partie mladých ľudí, ktorí nevedia čo zo sebou. Deň a noc rušia kľud hlučnou hudbou, (doslova akoby ste boli na diskotéke) a keďže hudba sa už viac ani nedá dať, tak sa cez to snažia ziapat, aby sa počuli. Policajti sa už ani nesnažia prísť, tolko krát sme ich volali. Trvá to už viac rokov. Pani čo spravuje penzión, si už zablokovala moju sestru, ktorá jej cca každý víkend volala, aby si spravila poriadok s vyletnikmi. Cez obec úrad tiež problém riešiť, zrejme ich to nezaujíma. A tak nevieme ako ďalej.

majulino
4. júl 2021

Tak este mi napadlo hromadne oznamenie na policii, viacej susedov sa spojiť, popripade nejaka petícia v obci za zrusenie penzionu

deti95060810
4. júl 2021

ja by som problém medializovala...
na Jednotke býva v nedeľu okolo 13 hod. relácia Občan za dverami... Riešia problémy ľudí ktorí si už nevedia so svojimi problémami rady a úrady ich ignorujú.... Veľakrát pomôžu...

deti95060810
4. júl 2021

@majulino petícia za zrušenie penziónu? pochybujem, nato nemá nikto právo. Skôr aby v penzióne dodržiavali nočný kľud...

kuzelna
autor
4. júl 2021

@majulino keď sme sa pýtali na obecnom úrade, tak sme dostali odpoveď, že to nemajú vedené ako penzión. Tak asi len ako rodinný dom. Ale napr na Facebooku to majú ako penzión.

majulino
4. júl 2021

@deti95060810 zjavne si penzión urobila v rodinnom dome nie v chatovej oblasti, aspon ja som to tak pochopila.
To mi pride akoby si moja suseda v dome vedla nášho otvorila ubytovňu. Myslis, ze to môže len tak?

majulino
4. júl 2021

@kuzelna nahlásiť, kľudne aj na daňový, zivnostensky atd...

kuzelna
autor
4. júl 2021

@majulino toto som tiež navrhla, žeby sme mohli dať petíciu, aby si nemyslela pani, že iba nám to vadí. Z troch strán sú naokolo ulice, kde žiju mladé rodiny s deťmi, a kopec starých ľudí. A teraz v lete, v tej horúčave si musia zatvárať okná aj v noci. Inak by sa nevyspali.

kuzelna
autor
4. júl 2021

@deti95060810 to by bolo asi najrozumnejsie

danik1505
4. júl 2021

@kuzelna ešte mi napadlo dať si zavolať niekoho, kto by zmeral intenzitu hluku a podľa toho sa postupuje ďalej. Aby ste mali dôkaz v rukách.. Rovnako natočiť niekoľko videí s časom, v ktorom sa ten hluk odohráva..

kuzelna
autor
4. júl 2021

@majulino my chodíme tiež každý rok niekam, či penzión, či sukromne ubytovanie, ale ešte ani raz sme sa nestretli s takýmto niečím. Myslím, že to čo tu robievaju ubytovaní, ši nikde nedovolia. A či vôbec preferujú osadenstvo ktoré si môže robiť čo chce. Véd pani domáca tam nieje s nimi. Pred pár rokmi sme sa takto snažili v záhrade ukludnit a dohovoriť im, a ja som to schytala... Zevraj oni si to tu zaplatili, a mne keď sa nepáči, mám ísť skapat niekam do starobinca, mala som asi 38 rokov a každé ráno som vstavala do roboty.

zalka
4. júl 2021

@kuzelna ešte ma napadlo, skontroluj živnostenský register https://www.zrsr.sk/zr_fo.aspx , či pani má vôbec na to živnosť, a tiež hygiena vie skontrolovať . Ak ubytováva na čierno, tak potom danový úrad s nimi vie narobiť poriadky .

kuzelna
autor
4. júl 2021

@zalka zajtra to pozriem, ďakujem

kuzelna
autor
4. júl 2021

@danik1505 a kto robí také niečo?

danik1505
4. júl 2021

@kuzelna to sa rieši cez RUVZ, kde spadate. Treba sa ísť opýtať.

andreatytler
4. júl 2021

@kuzelna Ja by som sla este raz za starostom a vypytala si uzemny plan obce alebo nejaky iny dokument v ktorom je napisane co sa smie a co nie v obci. Ta jeho odpoved je velmi cudna... zavana to uplatkami zo strany majitelky toho penzionu.
Alebo chodte za pravnikom, ten vam najlepsie poradi dalsie kroky.
Este ma napadlo si zalozit nejake otvorene kompostovisko vo svojej zahrade na tej strane ktora hranici s ich pozemkom. Nech ochutnaju trochu svojej vlastnej mediciny a nech zase pre zmenu niekto znieprijemnuje zivot im.😉

deti95060810
4. júl 2021

@majulino ak vybaví všetky papiere tak môže...

matovicova
4. júl 2021

@kuzelna tak vy si urobte disco o 6 rano alebo im dajte rano zapalku na zvoncek 😄

ukulela
5. júl 2021

Zrejme to nieje penzión, nie? Keď ráno na nieje. Prenajima to ako ubytko. To môže. Ale stojí za to poriešiť ten daňový a živnostenský.

kuzelna
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kuzelna
autor
5. júl 2021
kuzelna
autor
5. júl 2021

@kuzelna to označené 📙 je ten dom, je to v,, jame,, obe ulice majú záhrady mierne do kopca, takže odtiaľ sa to pekne ozýva.

ukulela
5. júl 2021

@kuzelna myslela som, ci sa to oficiálne volá penzión. Lebo na to musí mať papiere. Ale môže to byť len chalupa, čo prenajima cez booking a pod. Tam asi len overiť, či to má legálne. Choď na zastupiteľstvo a výstup v diskusii, keď to starosta nechce riešiť. Nech je to v zápise. Napíšte susedia sťažnosť.

lvula
5. júl 2021

@matovicova prepáč, za rypnutie, ale tieto tvoje rady su presne takeho detinskeho typu, ako by som cakala od jedného politika, tvojho menovca podľa nicku 😃

ukulela
5. júl 2021

@inga93 Na obecné zástupitelatvo a sťažnosť. Pri rušení nočného klubu volať polícia, nech majú záznam. Kameruj si, keď budú vystrájat. Má tam aj dáky kuchyňu, ci bar? Dodržiava otváracie hodiny?

kuzelna
autor
5. júl 2021

@ukulela nič také tam nie je, čistote len ubytovanie.

zalka
5. júl 2021

@kuzelna no tak mám pocit, že pani narýchlo riešila živnosť na túto službu lebo má otvorenú ju len od 12.5.2021 čiže niekto ju už riešil cez živnostenský a možno aj danový úrad.
No jedine riešiť s políciou sťažnosti na rušenie nočného kľudu. A volať v pravidelných intervaloch a dohodnúť sa so susedmi, že na striedačku aspon pár krát za noc či večer ak budú rušiť nočný kľud. Iné Vám nepomôže, pani papiere dala do poriadku zrejme.

matovicova
5. júl 2021

@lvula vidis a mne pride detinska zasa tvoja reakcia 😄