ahojte baby..Viacmenej som sa sem prišla trochu vykecať a budem rada za každy vaš nazor ak prispejete.Vopred vdaka🙂 O čo ide? Možno je to uplna banalita a možno ste sa už stym aj vy už stretli.Presťahovala som sa do maleho bytiku v panelaku a susedia su celkom fajn,až na par vynimiek.Konkretne susedia nadomnou su starši manželsky par a maju 25 ročneho syna.Už par dni su preč a on je doma sam,takže sa z bytu ozyva hluk ,smiech ale to je ešte celkom normalne. Dnes rano však zapol velmi ,ale ozja velmi nahlas hudbu..o 7:45. Robim dve roboty a vratila som sa z nočnej o šiestej rano.....Bola som ho slušne upozorniť,aby si tu hudbu stišil a posluchil takže ok. Teraz večer o osmej si opäť zapol hudbu,tentokrat americky rap....vydržala som baby do deviatej....ta hudba hučala na cely panelak...Praskli mi nervy a šla som na tretie sa opytať či aj oni počuju tu hudbu...tam mi otvorilo mlade chlapča s tym že ano ,počuju ale maju zapnutu telku aby to prehlušili....dieťa mohlo mať tak 14 rokov....Nabrala som teda odvahu a zazvonila som k tomu čo pušťa tu hudbu.....tentokrat sa na mna osopil že o čo mi ide? čo si to dovolujem ,že ešte nie je desať hodin večer a že on rad počuva hudbu hlasnejšie a že aj on chodi do prace a čo ma byť? razne ale kludne som mu povedala že mu davam 5 minut aby to vypol .....zabuchol dvere a poslal ma do .....no viete kam:(... ale vypol tu hudbu.....Dievčata je mi z toho tak neprijemne....:( Co by ste robili vy na mojom mieste?
@wena no ved ja si pravže uvedomujem že mi praskli nervy a nebolo to asi vhodne použiť taketo slovne spojenie,preto je mi z toho tak neprijemne,navyše ma počastoval vulgarnym nazvom kedže som mu dala ultimatum že 5 minut....ale ta hudba šla mimoriadne nahlas...dakujem však za tvoj nazor
@vierkainka nebol nočný kľud, nemala si právo tam takto vletieť, aj keď úplne ťa chápem, že ti to vadilo, ale...žiaľ, v panelákoch je to tak. A o nevhodnej formulácii vieš aj sama...takto sa nekomunikuje v žiadnom vzťahu. Nie to ešte s úplne cudzím človekom. Pokazíš si susedské vzťahy a bude to úplne o ničom. Treba najprv predýchať, kým sa vyjadríš 😉
@alaguema dakujem za tvoj nazor....nabuduce to určite predycham,pretože sa už nechcem citiť tak ako mi je teraz.......
@vierkainka Ale veď zas nič také hrozné sa nestalo, máš právo požiadať ho aby stisil hudbu keď si napr. po nočnej a myslím, že keď o to človek poprosí priateľsky tak 90% ľudí mu vyhovie. Možno aj jeho nahnevalo, že v ten istý deň si ho vyrusila 2x. To neznamená, že navždy musíte mať pokazený vzťah, keď ho nabudúce stretneš, tak sa ospravedlň, že si s ním tak komunikovala a navrhni mu napríklad, že aspoň ráno keď si po nočnej tak by si ocenila keby to mal tichšie.
@wena tak tak...
@vierkainka určite to nie je ešte stratené...🙂
@wena to je dobry napad....dakujem🙂
Náš sused púšťa veľmi ale naozaj veľmi hlasno hudbu (také to tuc tuc, mnoho basov), steny sa otriasajú počas dňa, denne asi na 6,5 hod.vkuse. Keď sme boli v práci ja a MM, celkom sa dalo, lebo ten čas sme neboli v byte. Ale odkedy som na MD s dieťaťom sama, rozumej 5 dní v týždni pracuje MM, idú mi nervy prasknúť. Po noci nevyspatá, malý je dosť uplakaný, keď ho uspím, začne hudba. Som nútená niekedy i hodiny sa prechádzať vonku, aby aspoň v kočiari si oddýchol, resp. cestovať cca 30 km za mojimi rodičmi. Opakovane sme ho upozorňovali, nedá si povedať (podotýkam slušne). A keď mu človek zvoní, alebo klope, ani neotvorí, na mestskú políciu nereaguje. Takže sa ideme sťahovať...
@luna116 tak toto je ozaj neprijemna skusenosť...:(
Hm, aj susedia pod nami (mladi bezdetni) si radi púšťajú počas dňa a večer hudbu nahlas. Mne osobne to až tak nevadí lebo mame rovnaký hudobný vkus takže občas mi aj vyhovuje, že majú niečo pustene :D Ja by som si nedovolila riešiť, že majú pustenu hudbu mimo nočného kľudu, majú na to podľa mňa právo a aj tvoj sused ma na to právo. Podľa mňa je komunikovanie s dospelým človekom v štýle, že mu dávaš 5 minút na to aby vypol hudbu neprijateľné a mne by taky spôsob vadil. Takto ani nič nedosiahnes lebo to presne dopadne ako to dopadlo. Pokiaľ by ta hudba bola len občas a mimo nočného kľudu, ja by som to tolerovala a neriešila.