Hľadám názov knihy

mira23
8. nov 2016

Ahojte... hľadám jednu knihu, presnejšie jej názov, ktorý si už nepamätám. Viem približne obsah, že bola o tom, že tam bol nejaký pyšný kňaz, ktorého stále pokúšal diabol, ale kňaz sa nedal, na to bol pyšný. Ale ten kňaz zároveň miloval jednu ženu nejakého bežného sedliaka a tak intrigoval... končí to nejak tak, že sedí v base obvinený z vraždy a diabol mu ponúka, že ak sa mu upíše, vyslobodí ho z basy ... a už keď počuje otvárať dvere, lebo si myslí, že ho idú popraviť, tak sa upíše diablovi. Ten ho z basy vyslobodí... ale odvedie na nejaký vysoký kopec, keďže kňaz nepovedal, ako ho má oslobodiť, a tam nad roklinou mu prezradí, že ho išli prepustiť a "zdolaného" ho nakoniec zhodí do priepasti 🙂 Je to staršia kniha, čítala som to niekedy na strednej škole a neviem už, čo to bola za kniha 🙂 Nepoznáte to niektorá 🙂

cacianka
8. nov 2016

netuším, takmer 30 rokov som pracovala v knižnici, mám veľa prečítaného, ale toto ani náznakom

si_sa_6
8. nov 2016

na strednej škole? ale to asi nebolo povinné čítanie že?

sissy27
8. nov 2016

@mira23 netuším, ale možno @librarian by mohla pomôcť ? 🙂

cacianka
8. nov 2016

@si_sa_6 to určite nebolo, my sme mali veľmi rozšírené povinko, knihovnícka škola, ale takáto téma tam veru nehrozila 😀
to mi skôr pripadá ako nejaká stará braková literatúra, alebo niečo zahraničné skoro filozofické, alebo až umelecké

terezka1947
8. nov 2016

mne to nieco hovori...ale nebolo to uz v case tvojho citanie "stare" ?
citala som vela aj starsich knih,no a ten pribeh mi nieco hovori...ale nepamatam sa na nazov....mozno sa mylim..neviem.

0silvia0
8. nov 2016

@cacianka aj ja som chodila na knihovnícku 😵

mimla
8. nov 2016

Voľakedy som čítala takúto povesť. Skúsila by som nejakú zbierku povestí s touto tematikou.

mira23
autor
9. nov 2016

@terezka1947 bolo bolo, bola to dooosť hrubá kniha 🙂

cacianka
9. nov 2016

@0silvia0 ahoj kolegyňa 😀 asi sme sa nestretli, ja som chodila ešte za husáka, v minulom storočí. už je to tam veeľmi pomenené - masmédiá .
aj si robila v odbore ?

0silvia0
9. nov 2016

@cacianka ja som koncila v roku 1992 a v odbore robim stale 😄

si_sa_6
13. dec 2016

@cacianka veď mi to hneď nešlo do hlavy, ja som počas strednej školy prečítala všetko čo sme mali a ešte aj po mimo ale s niečím takýmto som sa ani ja nestretla. Tak zíram 🙂

cacianka
14. dec 2016

@si_sa_6 ešte by to mohla byť literatúra s náboženským zameraním, nejaé príbehy svätých, pokušenie diabla, morálka ...