Hľadám cestu k Bohu

3. sep 2022

Ahojte, prosim nevysmejte ma. Ale hladam cestu k Bohu. Som veriaca aj mam krst, birmovku, do kostola vsak velmi nechodim, iba na vianoce, ale modlim sa sem tam. V Boha verim ale hladam s nim intenzivnejsie spojenie. V poslednej dobe sa mi udialo v zivote par zlych veci a na Boha som akoby zanevrela, akoby on mohol za moje trapenie. Chcem si vztah k Bohu opat zdravo obnovit a zit v sulade s nim. Nie fanaticky, neposielajte mi ani linky do roznych sekt.
Dakujem za kazdu radu.

michellemary
3. sep 2022

Zájdi za kňazom, a povedz mu o tom. nasmeruje ťa.

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hivanik
3. sep 2022

Jednoduche .....začni chodiť pravidelne ( minimalne v nedelu a na prikazane sviatky )do kostola a na svätú spoveď....

evkamotka
3. sep 2022

Paci sa. Duchovne cvicenia. Scrolluj nizsie, mas tam temy a terminy. Samozrejme na sk sa organizuje xy inych, no s týmito mam skusenost. Idealna prilezitost mat "k dispo" vzdelaných ludi, ktori ti ochotne odpovedia pocas pobytu na vsetko, co ta zaujima (bez ohladu na temu vikendu)

https://blahoslavenstva.sk/sk/akcie-a-prihlasov...

nely1704
3. sep 2022

Skus si vyhľadat knihy s náboženskou tematikou, ktote maju dobre recenzie - dobra autorka je Joyce Meyer. Odporúčam spoveď, samozrejme chodenie do kostola nie je všetko, ale niektoré kázne sú veľmi obohacújuce....nie každý kňaz Ti môže sadnúť, pripomínam aj kňaz je iba človek...takisto Biblia .
A veľa veľa veľa čítať

mpg
3. sep 2022

@nely1704 Tiež chodím do kostola len cez sviatky, ale zvyknem počúvať omšu na Rádio Slovensko o 9,00hod. v nedeľu, často bývajú rimskokatolícke a tam tak isto ako v kostole rozoberajú podrobnejšie niektoré časti z Biblie a význam sviatkov. Veľakrát som tam počula celkom zaujímavé veci.
Bola som veriaca od mala, lebo rodičia nás k tomu viedli. Keď sa mi aj prihodilo niečo zlé, je to nejaká karma (možno ešte z minulého života), som sa nikdy nehnevala preto na Boha, on nám naopak pomáha tie ťažkosti prekonať. Dobrá a učinna modlitba je aj ruženec.

beata_k
3. sep 2022

Vezmi do ruky bibliu a citaj.

dagmarovita
3. sep 2022

Však tá cesta k Bohu je v Katechizme a Svatom Pisme Nový Zákon, ale viac v katechizme, vela najdes na archive radia lumen viera do vrecka napriklad, ..

lucyluska
3. sep 2022

Ahoj, ja som hľadala intenzívne a našla 🙌
Môžem ti poslať môj príbeh... Som kresťanka, katolička.

autor
3. sep 2022

@lucyluska napisem spravu

jozef11111111
3. sep 2022

Pozri si kazania kňazov na internete a pribehy zo života napr knaz Kuffa alebo co je pýcha , pokora vernosť , .

cecilia29
3. sep 2022

Je tu skupina Veriace mamičky. Toez odporučam Medjugorie a za mna aj knihy od Marie Valtorty - Evanielium ako mi bolo odhalene a samozrejme Sv. Pismo

marianarem
3. sep 2022

Vo vztahu s Bohom byvaju krizy rovnako ako v nedziludskych vztahoch. Ake v krizach vzdy byva potencial na rast a je mozne, ze casom uvidis nejaky zmysel aj v tomto trapeni, co mas teraz. A vtedy aj pocitis,,ze vztah s Bohom sa vlastne posilnil. Len niekedy treba prejst takou temnotou, ked sa ti zda, ze si sama a odpojena. Clovek ma moznost dostat sa viac do hlbky a lepsie si uvedomit svoje silne stranky. Mna velmi oslovuju knihy Tomasa Halika, rozobera tam aj taketo temy. Na podobnu temu je aj kniha Temne noci duse od Thomasa Moorea.

autor
4. sep 2022

@marianarem dakujem, rada citam tak si zadovazim. 🙂

maria1678
4. sep 2022

Napíš mi ip🙂

adma11
4. sep 2022

Skús si vypočuť kázne otca Matúša Marcina.
Poprípade urob si púť do Litmanovej, a ak chces predom sa ozvi niektorému kňazovi tam a popros o duchovný rozhovor.

strelicia
8. sep 2022

presne viem ako ti je. Ja som bola tiez taka "vlazna" veriaca (ze vraj ja nepotrebujem ani cirkev ani spoved, ale v Boha verim...ha!) ako velmi som sa mylila. Az kym som nedala syna na prijimanie a nechodila s nim na nauky. To mi velmi velmi vela dalo a takpovediac sa ma Boh dotkol. Neskor som sa ocitla v nemocnici na operacii a tam som akoby precitla a uverila. Stiahla som si do mobilu bibliu a citam ked mam cas, okrem toho si na YT pozeram rozne svedectva ludi ktori uverili, velmi ma to povzbudzuje. Modlim sa tak, ze sa s Bohom rozpravam, nezabudam dakovat za vsetko co som doteraz brala ako samozrejmost. Velmi pekny serial o Jezisovi som objavila The Chosen, je online zadarmo a s titulkami, namotala som aj muza (ateistu) aby to so mnou pozeral. Teraz ledva cakame kym vyjde tretia seria. A potom samozrejme velmi dolezite pre mna je nedelna bohosluzba, spoved a prijatie Jezisovho tela. Velmi drzim palce v objavovani Boha a toho aky je uzasny, ja som za seba pocitila ohromne stastie, radost, a uspokojenie ked som ho objavila.

strelicia
8. sep 2022

a inak este ma napadlo, ze ak toto iste co si napisala do uvodu, prednesies priamo Bohu, a pozves ho do svojho srdca, urcite ti napomoze ako k nemu najst cestu, aby ste mali ozajstny osobny vztah. Uz teraz sa tesi a caka na teba s otvorenou narucou.

zuzi1206
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dagmarovita
19. apr 2023

@zuzi1206 chod si vypytat na farsky urad, alebo v kostole si mozes nabrat do flase.