Ahojte máte niekto skúsenosti s bezfarebnou hennou na vlasy?
Vďaka skúsim 😊 tam musí byť asi nejaký odstup medzi farbenim hennou a obyčajnými farbami
Ja som hennu používala asi rok a mne veľmi vysušovanie vlasy, ale farba bola krásna.
ja som vyskusala raz iba..vedela som ze kamaratky si to nechavaju celu noc ale v navode bolo ze farbenie 1 hodinu...a teda ziadny uzasny vysledok vsetko bolo od henny lebo sa to trusi...
Aj ked je bezfarebna tak treba mat rozostup po chemickom farbeni 4 tyzdne.. aby ti to nedalo zeleny odtien. Je to babracka,no nenici vlasky,naopak vyzivi.. mna z chemickych sytasne svrbi hlava,tak si dlhe roky len henujem.. pri farbeni je vsak nevyhoda ze nevies trafit presny odtien ako by si chcela. Ja som mala pocit,ze vsetky odtiene mi chytaju rovnako.
Ja som rozmýšľala nad tou bezfarebnou a potom nejako v lete chcem skúsiť ryšavu len tiež sa bojím toho ako to chytí čítala som že keď to zmiesam s garmancekom a citrónom tak by mi to malo chytiť bledsie tak uvidím ďakujem za rady
@rebeka_02 ja pouzivam normalne aj , aj za mna spokojnost a na zaklad pouzivam vyluhovany silny cierny caj namiesto vody -
na hnede/cervene/cierne vlasy ma skvely vysledok - a zalezi od henny (nie kazda je rovnako silne koncentrovana), ale zvacsa sa nechava 2-4 hodiny a dava sa do zabalu hlava, aby teplo posobilo na vlasy
@lavieenrose ako trusi? Mala si hlavu v zabale? Vsak henna je kasovita stale..
@vevesh mala ale kusocky popadali vsade ked som si dala na vlasi...nemusis ma presvedciat ze v ziadnom pripade..videla som koberec v kupelni ako vyzeral ;)
henna sa ma zarobiť 24 hodín dopredu napr. na radiator......a bude z nej iba taká pasta, nebude sa trúsiť
@lavieenrose
@lavieenrose tak bud bola henna stara alebo zle pripravena - henna ma vzdy konzistenciu hustejsej kase..
@anetkaadamko nemusi - moze sa dat aj do horucej vody a rovno nanasat na hlavu..
@vevesh ja viem, že nemusí......ale je to fakt rozdiel......treba skúsiť...
@vevesh alebo zly navod ?! tie viem citat ! nemusite mi vysvetlovat ja som sa nepytala ja som uviedla svoju skusenost
@anetkaadamko
@lavieenrose nikto ta neobvinoval z nicoho - ale normalna henna je vzdy kasoviteho tvaru, takze ak si ty neurobila chybu, tak jednoducho bola henna stara (mozno nespravne skladovana) 😉
Je to kaša, ale ako zarobeny piesok. Bordel všade.
@vevesh alebo ked mas dlhne vlasy pod plecia gravitacia funguje ? jasne ze to bola kasa ale ta kasa schla na vlasoch a nejako som si to musela dat na tu hlavu...sama som sa farbila aj normalnymi farbami takze viem to funguje ;)
@erickatt jasne a ja som tu za debila co nevie do pradku naliat horucu vodu ..
do prasku
@lavieenrose henna sa dava do tepleho zabalu- das si este teplu pastu na hlavu , das na to igelitovy sacok alebo foliu a zabalis do uteraka a nechas posobit od 1h-4h (zalezi od typu henny)- nic ti neschne, je to stale kasovite aj pri vynmyvani
bože ženy vy sa tu viete pohádať aj kvôli obyčajnej henne! Používam hennu už roky rokúce a žiadne trúsenie ani bordel z toho nie je! Normálne zarobíš s horúcou vodou, ja si miešam hnedú s červenou. Červenú zarobím s 90 stupňovou vodou, zarobím redšiu, potom po vychladnutí na 60 stupňov pridám hnedú hennu tak, aby to bola konzistencia horčice. Čiže nie riedke, nie husté. Ak je riedke tečie to, aj je príliš husté, drobí sa to. Čiže treba vystihnúť tú správnu konzistenciu. Potom po nanesení henny (ja si to dávam sama rukou po pramienkoch) si dáme na hlavu igelitovú čiapku, pri henne značky khadi je priložená. Na igelitovú čiapku dáme uterák, aby to bolo v teple a necháme pôsobiť. Ja nechávam 2 hodiny, ale kto chce môže aj dlhšie. Potom poriadne umyjeme. A hotovo 😉
A co niekori nevedia - do henny sa nemusi pridat len voda, moze sa nahradit aj kavou, ciernym cajom, harmancekovy cajom ci vinom, vodoz z ruzi etc. - pridana zlozla zvyrazni farbu, doda lesk a pod.
Známa má alergiu na celkovo farbivo a používa práve hennu na farbenie. Pokiaľ je kvalitná a staráš sa o to, tak aj vydrží celkom dlho. Viem že má aj nejaký špeci šampón s hennou práve kôli tomu.
Prekryje henna aj sediny? Citala som ze ani velmi nie, no zaujimaju ma realne skusenosti...ak take teda mate ☺
Osobne nie ale kolegyna si henuje vlasy uz niekolko rokov a jej som sa na bezfarebnu pytala, takze vlasy nezafarbi ale len posilni a budu take "ine" kvalitnejsie