Ahojte prosím Vás vedeli by ste mi poradiť čo mám robiť aby mi chytila čierna henna na vlasy dva krát som to uz skúšala ale ani raz mi nechytila teraz som to skúsila po dlhej dobe ešte ráz, vlasy si nefarbim už asi pol roka snažím sa nepoužívať chemickú farbu pretože chcem aby rýchlejšie rástli
@spontanna používam hennu roky rokúce, mne chytá aj na šedivé vlasy, ale ja používam červené odtiene, s čiernou nemám skúsenosti. Ale nepoznám túto značku, čo si sem dala, používam značku khadi. Ak máš bledšie vlasy, treba farbiť dvojfázovo, čiže najprv nafarbiť/napigmentovať čistou červenou hennou a potom v druhom kroku dať samotnú čiernu hennu.
https://www.khadi.cz/cz/e-shop/330848/c11294-ro...
Ja napríklad nechám hennu na hlave cca 2 hodiny a dodržiavam aj teplotu vody podľa návodu a chytá mi super.
ja som si roky farbila hennou sediny a je to tak, ze cim hrubsi vlas mas, tym je mensia sanca, ze ti poriadne chyti.. VOBEC mi nechytali taketo farby, ako si dala obrazok - cize henny urcene na vlasy. Kupovala som si jemny prasok henny urcenej na tetovanie a kedze som chcela tmavohnedy az cierny efekt, tak aj znacnu davku indigoveho prasku k tomu.. Musela som to mat na hlave 5-6 hodin, aby to malo ziadany efekt.. Uz par rokov si hennou nefarbim prave koli narocnosti toho procesu.. Existuju uz aj farby, ktore neobsahuju az tak vela skodlivin, nemaju ziaden amoniak ani ziaden rezorcinol..to su dve najskodlivejsie latky vo farbach. Pouzivam teraz farbu Tints of nature.. Prekryje aj sediny na 100% a pouziva sa ako klasicka farba..
@spontanna mne sa stalo to , že henna čo mi chytala pekne zrazu nič , čierna absolutne , aj 5 hodín na hlave , jednoducho nechytilo , netuším prečo :(
nie je henna ako henna. Skus inu znacku. Napriklad Khadi je velmi dobra.
@leuchtturm skúsim ešte tú khaki ak ani to nepomôže tak už počkám na svoje pôvodné vlasy
@spontanna ja khadi objednávam priamo z čiech zo stránky, ktorú som ti priložila.
@akvi mám veľmi hrubé vlasy a henna mi dokonale kryje šediny a to som teda šedivá dosť. Používam khadi, treba zaliať 90 stupňovou vodou aby sa farba rozvinula a nechať pôsobiť 2 hodiny. Takže od vlasu to nemôže závisieť, skôr od kvality henny.
@spontanna ale veď Khadí nájdeš aj v bio obchodoch , v obchodoch s prírodnou kozmetikou , načo objednávať a ešte z Amazonu
@lenocka12345 bola som v drogériách a v nákupnom centre a nechcelo sa mi behať samej tak preto som objednala z Amazonu v Nemecku sa najlepšie objednáva z Amazonu to mám už overene objednávam z tade skoro každý mesiac len to mi zatiaľ z tade neprišlo inak všetko ...
tiež použávam khadi. ja si ju ale kľudne nechám aj pol dňa a zabaliť, aby boli čo najdlhšie v teple vlasy. ja mám na to hrubánsku starú čapicu. poradila mi to kamoška, ktorá si tak farbí vlasy už kopec rokov. inak si poriadne prečítaj aj návod pri tej khadi farbe, tam je aj parádne popísané, s čím miešať, keď chceš výsledok viac do čierna/červena, alebo radšej neutrálnu. myslím, že ten čierny čaj bol skôr na červenšie odtiene, ale už si to presne nepamätám. good luck ;)
@spontanna zalezi, ake mas vlasy. Ak tmavohnede, tak by ti normalne mala chytit. Henna da dava na "nemastne" vlasy a napr. Pre lepsi "farebny" vysledok ju miesam s dobre vyluhovanym ciernym cajom (nie vodou)...