Heligónka verzus akordeón

hsjdudhdbd
21. jan 2024

Ahojte chcem sa opytat niekoho kto vie hrat na tieto hudobne nastroje ci je z jeho pohladu sa tazsie zacat ucit na heligonke alebo na skordeone a co by odporucil z vlastnej skusenosti ze co je jednoduchsie a krajsie na pocuvanie.

4stanka4
21. jan 2024

@hsjdudhdbd heligonka je diatonicky hudobný nástroj t.j. keď stláčaš tak hra inak ako keď naťahujes kdezto pri akordeóne je zvuk stále rovnaký.
Ja som sa naučila hrať rýchlo ale mňa to mega bavilo tak som sa aj rýchlo ucila. Hrám na heligonke. Mne osobne sa akordeón nepáči koli tomu ze je dosť mohutný a heligonka ma krajsi zvuk ale to je len môj názor.

zuzinjan
21. jan 2024

Súhlasím s komentárom nadomnou, že heligonka je krajšia, čo sa týka zvuku, ale na naučenie je podľa mňa jednoduchšie hrať na akordeón (hrám na akordeón, heligonka som len skúšala).

karolinakovac
22. jan 2024

@hsjdudhdbd ja hrám na heligonku, naučila som..sa fakt rýchlo, je to jednoduché a krásny zvuk

doris11
22. jan 2024

Ja hrám na heligónke, otec má aj akordeon tak som skúšala aj na tom, ale mne osobne sa viac páči heligonka, krajší zvuk, a za mna je to jednoduchsie na nej. Naučila som sa sama