Hallowenská výzdoba

24. sep 2022

Aku halloweensku vyzdobu u vas doma chytate tento rok? Tema zalozena cisto pre inspiraciu.

kitycat
24. sep 2022

Ale vies, ze toto je forum MK pre mamicky a zeny zo Slovenska? Slovensko ten Halloween nejako neriesi.. Ja mam jednu tu keramicku tekvicu ako vyrezanu, tu vytiahnem v oktobri a budem v nej mat kahanec pre atmosferu, lebo mam rada ked horinohen... Ale neberiem to ako Halloweensku vyzdobu.. Skor jesennu.

simona20201309
24. sep 2022

Ja tiež halloween neuznávam, nepáči sa mi ako sa tu pretlacil. Už v MS sa robia na túto tému akcie. Ale páčia sa mi tie vyrezávané tekvice , výzdoby z tekvic, ikebany z jesenných plodov, listov, rôzne svietniky.
Prikladám foto, aké tekvice plánujeme robit tohto roku. Aj minulý rok sme mali mačičky, len neviem nájsť foto.

autor
24. sep 2022

@kitycat ale no.

kukulienka999
24. sep 2022

Ja hellowensku nerobim, susedia naokolo už majú hocijaké strašidlá aj vyrezané tekvice😁 ale dnes, ako každý rok som zavesila jesenný veniec na dvere, k dveram chryzantémy do kochla a na parapetu vresy + 2 veľké svietniky. Taká klasika, ale keď bude menší vacsi, možno aj my budeme vyrezavat, zatiaľ nie

janetinka27
25. sep 2022

ziadnu. jeden je krasna, farebna, nepotrebuje gyc.ked uz tak vyzdobu, tak len jedenny vzor, ozdobne tekvicky, oranzove listy atd

danica2711
25. sep 2022

mám jesennú výzdobu, Halloween ako taký mám hlboko v paži, nevyrastala som s touto tradíciou. Že si ju pestujú tí, u ktorých vznikla a sú s ňou zžití, je v poriadku, ja to nie som a nemienim sa opičiť len preto, že to robia druhí

cyberk
25. sep 2022

Joj taketo otazky kol halloweenu su tu nebezpecne, tu je vela obmedzenych zien, ktorych vyzdoba tvori max neutrety prach z minuleho roka 🤪

elizabet173
25. sep 2022

žiadnu, odignorujem ho. Jeseň milujem, na dverách mám jesenný veniec, pri vchodových dverách chryzantémy v črepníku a to je asi tak všetko
@cyberk ako obmedzená sa necítim, nevadí mi, ak by mali susedia takúto výzdobu, ja ju nechcem, nepotrebujem, Ži a nechaj žiť

h2
25. sep 2022

U nás v dedine je jeden dom, kde majú každoročne mega halloweensku výzdobu, fakt neuveriteľnú, všetci okoloidúci sa tam pristavujú. Mám to aj nafotené, ale nebudem sem dávať fotky domu niekoho ineho, koho ani nepoznám. Ale pozerám tie fotky a skúsim vymenovať (všetko je to, samozrejme, vonku pred domom, vnútri som nebola): čarodejnice okolo kotlíka, "cintorín" = náhrobné kamene, pred ktorými trčia zo zeme časti tiel, Freddy Krueger a nejakí ďalší týpci v maskách (nepozerám horory, takže nepoznám), strašiak, Dracula, kostry, zombie, múmie, dementori (či niečo podobné)... všetci menovaní sú figuríny vo veľkosti človeka. Okrem toho nespočetné množstvo tekvíc, pavučín, pavúkov a kostier.

tenerifka
25. sep 2022

skor ako halloweensku, vzdy robim jesennu, kedze u nas jeseñ vobec nie je, listy neopadavaju, ani na nesfarbuju, stale je horuco. K jeseni mi patria tekvice, nejake javorove listy (bohuzial umele), cerstve cervene jablka, granatove jablka (tie nam rastu v zahrade), cele orechy, lieskovce....takto sa mi to paci viac, vzdy naaranzujem na stol a na parapetu okien a uplne to staci

janetinka27
25. sep 2022

@cyberk vyzdoba "obmedzenych" nemusi byt len neutrety prach, existuje pekna jesenna vyzdoba aj bez nechutnych kostier, pavukov, carodejnic...

cyberk
25. sep 2022

@janetinka27 pytala sa na halloween a nie obycajnu jesennu vyzdobu ;) ja sa len smejem ako sa obmedzeni ludia pohorsuju ked niekto spomenie halloween

autor
25. sep 2022

@cyberk dakujem za reakciu. Toto ja tiez nechapem, preco uz hned osoba v prvom komentari ma potrebu ma oboznamovat s tym, na akom fore sa nachadzam. Jednoducho, ked nemam co k teme, tak ju nekomentujem.
A halloweenska vyzdoba vie byt aj decentnejsia, nemusia odvsadial vyskakovat kostry, atd… a decka z toho maju radost, lebo vidia svetielka, vyzdobu, tak preco im ju neurobit, paneboze.

janetinka27
25. sep 2022

@cyberk ale ja reagujem na tvoj prispevok, nie na jej prispevok. ty pises, ze je tu vela obmedzenych zien, ktorych vyzdobu tvori max neutrety prach z minuleho roka. takze, prosim, necitaj s obmedzenim
nuz obmedzeni... mozno su obmedzeni ti, co sa nevedia zaradit a tak sa hladaju v opiceni sa po druhych

sonicka96
25. sep 2022

Ja by som chcela s deťmi vyrezávať tekvicu ale potom mi je ľúto vyhodiť to vnútro keďže my neobľubujeme nič z tekvice :D

kitycat
25. sep 2022

Ani sa nevies postavit za svoju Halloweensku vyzdobu, preco inak by si to postovala ako anonym, ze?

rude_baby
25. sep 2022

My sme si minulý rok spravili halloween večer. Upiekli sme bosorkine prsty, vyrezali tekvice, malú sme namaľovali, pozhasinali sme, pozapalovali sviečky a pozreli sme si Coco a Adamsovcov 😁 tento rok spravíme taky večer pre viac ludi, mala sa už teší 😍 výzdobu dostať všade, tak ešte neviem co kúpim

neznamaznama
25. sep 2022

@cyberk prepáč, ale prečo v podstate urazas ľudí, ktorí neslavia helloween. Nemám s týmto sviatkom problém, ak niekto chce, nech si ho slávi, ale dostala myslím len slušne odpovede. Je fakt, že je na fóre, kde sú najmä Slovenské mamičky a keďže na Slovensku helloween nie je, ťažko tu bude mať milión nápadov. Väčšina jej slušne napísala, že nemajú heloweensku vyzdobu, len takú jesennú. Áno, nemusela jej žiadna nič napísať, ale v tom prípade by možno nemala žiadnu odpoveď. Chápem, že chcela nejakú inšpiráciu, to je ok, aj o tom je toto fórum a táto stránka, ale musela rátať aj s takýmito odpoveďami. A robiť z ostatných, ktoré neslávia tento sviatok obmedzené..... To mi príde obmedzené.

saxana000
25. sep 2022

Haloween neriesim teda duchov a strasidla ale kazdy rok si davam do svietnika gastany a zalude co mala nazbiera tekvicoveho strasiaka mi vyrazaval este moj dedko pred 30 rokmi ten musi byt kazdy rok aj u nas..