Ahoj baby prosím dajte rady nápady na halowenske dekorácie s deťmi chceme tvoriť aj niečo so sviečkami tekvice už máme ale chceli by sme ešte niečo iné ďakujem za rady 🙂🎃
@michaela_murinova sviatok všetkých svätých a pamiatka zosnulých keď už tak. Ale hlavne, že sa oháňate slovenskými tradíciami 😆
Neviem aké máš veľké detičky a čo všetko máš k dispozícii, ale ak chceš niečo so sviečkami, tak ja som minulý rok robila s neterkou halloweenske "lampáše" na sviečky - zaváraninové poháre sme vyfarbili na bielo a na oranžovo a nakreslili tváričky duchov a tekvíc a do vnútra sviečka 🙂
a ešte mi napadli halloweenske maškrty - veľa sa dá z lístkového cesta spraviť, napr. vykrojíš kruh, potrieš kečupom, položíš na to šunku, syr, ... čo máte radi a vrch prikryješ tenkými pásikmi lístkového cesta, z olív spravíš oči, dáš zapiecť a múmia je na svete 🙂
Pinterst je miesto plné nápadov, ale aj keď len hodíš do google halloween diy, tak nájdeš toho veľa 🙂
Ja nevidím dôvod, prečo by som dnes nemohla mať veselú halloweensku náladu a zajtra v pokoji spomínať na zosnulých blízkych .... 🙄
@michaela_murinova pamiatka zosnulých 😉 ale možno máš nejaký špeciálny kalendár 🙄
@michaela_murinova ako konkretne Teba ovplyvnuje ak niekto oslavuje Halloween? Tento mesiac mi zomrela blizka osoba a prvykrat v zivote mam (bohuzial) potrebu ist na cintorin, zapalit sviecku, smutit. Ale ani by mi nenapadlo ist za susedou a poprosit ju schovat vyrezavane tekvice lebo JA mam smutok. Zi a nechaj zit
@michaela_murinova vieš čo, moja dcéra si včera zamyslela, že chce helloween. Tak som upiekla bosorkine prsty, netopiere z lineckého, vyrezali sme tekvicu, pomaľovali sa, a všetci sme si spolu pozreli Adamsovcov pri sviečkach. A dnes večer pôjdeme na cintorín. A tebe nech aj dekel urve 🤗
@michaela_murinova A vies, ze Halloween ma povod v Europe? A ak ti vadi jeho komercnost, potom sa stazuj aj na komercne Vianoce, komercne Dusicky/tony plastov vsade/, ci komercnu Velku Noc - zajace a vajicka v obchodoch od januara.
Ak ti vadi "vzyvanie" smrti a strasidiel - vies, ze kostymy boli povodne site a obliekane, aby duchov mrtvych oklamali a odohnali?
Ja tento vecer milujem, horia u nas sviecky, tekvice, boli sme na cintorinoch, vsade mame jesennu vyzdobu, o hodinu dlhsie spim.. Co viac si mozem priat?
@michaela_murinova vyrezavanie tekvic a jesennu vyzdobu praktikovala aj moja mama za cias tazkeho komunizmu. A urcite to nerobila kvoli tomu, ze si chcela uctit nejaky americky sviatok, pretoze o takom sviatku vtedy ani nechyrovali.
My sme akurat tak tekvice a videla som na pintereste take, ze zavaraninove pohare omotane obvazom a oci a dnu sviecka, tak aj to sme si urobili a mame na okne 🙂
Pozri si Pinterest tam je toľko inšpirácií že inde ani nehľadám.. keď s deťmi čokoľvek ideme vyrábať tak pozerám tam, fakt super 👍