Hádanka: Čo je za priestorom a časom?

anonymnyuzivatel
7. nov 2024

hádanka: Čo je za priestorom a časom?

princkrason
7. nov 2024

otaznik

minenkak
7. nov 2024

@anonymnyuzivatel a ty nevieš?

aalt
7. nov 2024

Nepriestor a necas.
A ja sa Ta opytam, ze ako a cim by si to chcel "odmerat" ak tam nie je ziaden priestor a cas?

zuzitko74
7. nov 2024

Cez víkend sa tam chystám, tak potom dám vedieť.

anonymnyuzivatel
autor
7. nov 2024

Môžete to zažiť.

oceanahory
7. nov 2024

@anonymnyuzivatel Pytas sa na nespravnom mieste, toto je tema po 10-tich pivach s kamosmi o 3-tej rano 😅.

h2
7. nov 2024

@princkrason 😂 Prisahám, že som chcela napísať "Za priestorom medzera a za časom otáznik", ale niečo ma vyrušilo a až teraz som sa k tomu vrátila. A už si ma medzitým predbehol. 😄

hiro
7. nov 2024

Kde konci priestor a cas?

jana_eyre_2
7. nov 2024

Čo bolo skôr vajce alebo sliepka?

hiro
7. nov 2024

@jana_eyre_2 No, toto je nastastie jednoducha otazka: vajce. Totizto predkovia sliepky mali vajcia ale az neskor sa z nich vyvinuli sliepky. No, dinosauri presnejsie.

jana_eyre_2
7. nov 2024

@hiro áno, viem 🤪 len mi to prišlo ako podobná otázka..

maranco
7. nov 2024

@jana_eyre_2 otázka je zle položená, pýtaš sa na slepačie vajce, alebo akékoľvek vajce?

hiro
7. nov 2024

@maranco Tak v tom pripade sliepka 🙂 Az ked vznikla sliepka tak mala slepacie vajce, nie? ;)

h2
7. nov 2024

@hiro Na to prišiel môj syn pred 3 rokmi 😂

sevrin
7. nov 2024

@oceanahory ale kdeže, minule sme mali túto tému už pri štvrtom pive a ani polnoc ešte nebola 😂

anonymnyuzivatel
autor
7. nov 2024

odklonili sme sa od hádanky

wolf_
7. nov 2024

Chat gpt 🙂

Otázka "čo je za priestorom a časom?" sa často zaraďuje do filozofických, vedeckých a teologických úvah. Zadefinovanie toho, čo presne existuje za časom a priestorom, závisí od pohľadu na túto problematiku. Tu je niekoľko prístupov:

1. **Filozofický pohľad**: Mnohí filozofi sa zaoberajú otázkami ontológie a epistemológie, zaujímajúc sa o to, či existujú absolútne pravdy alebo realita, ktorá presahuje naše vnímanie. Niektorí tvrdia, že existujú entity alebo javy, ktoré môžu byť mimo našich časových a priestorových limitov, ako napríklad myšlienky, ideály alebo božstvo.

2. **Vedecký pohľad**: V rámci fyziky, najmä v teórii relativity, sa priestor a čas považujú za dimenzie, v ktorých prebieha vesmír. Kým naša súčasná fyzika nevysvetľuje, čo presne je "za" týmito dimenziami, hypotézy ako M-teória naznačujú existenciu ďalších dimenzií.

3. **Teologický pohľad**: Z náboženského hľadiska sa často diskutuje o transcendentne, o Božskej prítomnosti alebo o duchovných dimenziách, ktoré presahujú náš fyzický svet.

Týmto spôsobom sa otázka "čo je za priestorom a časom?" ukazuje ako hlboká a komplexná tématika, ktorá môže byť skúmaná z rôznych uhlov pohľadu.

hiro
7. nov 2024

Este ma tak napadlo ze vieme co je za priestorom a casom - kedze koniec vesmiru kde dovidime odlieta rychlejsie ako rychlost svetla - takze nie je ziadna sanca sa k nemu dopravit - tak vlastne to co teraz vidime na konci onedlho zmizne za horizontom - my sme videli to co uz nikto nikdy neuvidi - a to je to co je za koncom 🙂

anonymnyuzivatel
autor
7. nov 2024

@wolf_ tak jednoduché a chatgpt to tak skomplikoval,pretože nemá rozum

bloger
7. nov 2024

@anonymnyuzivatel nekonečno

anonymnyuzivatel
autor
7. nov 2024

@bloger nekonečný je vesmír,teda ten,v ktorom žijeme

anonymnyuzivatel
autor
15. nov 2024

nikto zatiaľ nepovedal správnu odpoveď

aalt
15. nov 2024

No Tebe to poviem, ked to mozem povedat Nobelovmu vyboru ...

h2
15. nov 2024

@anonymnyuzivatel Nikoho to tu už nezaujíma, môžeš si svoju správnu odpoveď nechať pre seba. Aj tak je to "nič".