Dnes som išla otvoriť vchodové dvere a vnútri som našla hada-v rohu pri prahu.Bývame v RD,vôbec netuším ako sa dostal dnu,mám panický strach z plazov,ešte teraz mi je zle....neviem čo to bolo-mal asi meter a bol sivý-hrôza keď si predstavím že chvíľu predtým tam behalo malé dieťa-nechcem ani myslieť čo sa mohlo stať...má niekto radu čo odpudzuje plazy,ako sa im vyhnúť alebo ich odplašiť,naozaj mám hrozný strach ale nerada by som ich zabíjala a keď sme ho vyniesli zas sa chcel vrátiť-fuj ...prosím poraďteeeee
ahoj, kedze byvate v rd, odporucam psy. my mame doma dva vacsie a tri male a tie zabiju potkany, mysi, zaby dokonca chytaju aj vrabce. netreba ziadne specialne plemeno, najlepsi su na to mixaci. a okrem toho ze sa zbavite nezelanych plazov, deti sa budu moct hrat so psikmi 🙂
@linda20111 máme mačičky ale práve neboli nablízku.....tiež ma hneď napadlo že idem kúpiť nejakého teriéra,ale nebolo mi to schválené ☹
@acer11 škoda, že nemáš fotku, ale s najväčšou pravdepodobnosťou to bola užovka, takže aj keby prišlo ku kontaktu s dieťaťom, tak by sa nestalo úplne nič 🙂
existujú nejaké odpudzovače plazov / kún / krtkov a iných tvorov, ale to akej miery sú účinné, tak to netuším...
skús si naštudovať niečo o hadoch, aby si vedela, ktoré sú nebezpečné a ktoré nie...