Háčkované vecičky ako dekorácia do bytu

diamond444
19. apr 2021

Dobrý deň maminky 😊 chcem sa spýtať na Váš názor na handmade háčkované vecičky ako doplnky do bytu ( košíky, kabelky, podnosy....) kúpili by ste niečo také do bytu? Chcela by som začať robit koše na hračky kedže doma máme vela hraciek je to pekny doplnok aj do izbicky no ci aj iny ludia maju taky nazor to by ma zaujimalo, kupili by ste za trosku drahsie handmade vyrobok alebo by ste si kupili take textilne kose za lacnejsie ?

83lenka83
19. apr 2021

@diamond444 ahoj, do textilu by som neinvestovala, na hracky detom som kupila drevené debnicky a jedna stala okolo 3€ takze latkove nemaju ani takú životnosť a este sa to musi sem tam oprat, drevo vytriem a mam hotovo. Dečky, podnosy, kabelky tiež nie, je to podla mojho nazoru nemoderne. Do čoho by som ja osobne investovala sú gobelinove dekoračne obliečky na vankuše .

zuvelyn
19. apr 2021

Nie nekúpila. Ale niekto iný mozno áno. Jediný "doplnok" do bytu do ktorého ja osobne investujem je porcelán Villeroy a Bosch.

stanulienkat
19. apr 2021

Ja mám z detstva nočné mory na háčkované obrúsky, háčkované košíčky a lapače prachu. V živote nikdy. Mám rada čisté línie a minimalistický štýl a nechcela by som to ani zadarmo nie to ešte do toho investovať. Dúfam že som ťa neurazila.

diamond444
autor
19. apr 2021

@stanulienkat nie neurazili ste ma presne tieto komentare mi pomohli ze to je uz asi zbytocnost kedze clovek si vie zaobstarat hocico 🙂 dakujem Vam 🙂

mimca77
19. apr 2021

Hackovane kosicky a podobne lapace prachu asi nie, ale kazdy ma iny vkus, mne sa osobne minimalisticke moderne interiery nepacia, pridu mi chladne, a hackovane/pletene veci maju prave tu texturu, ktora dodava priestoru utulnost. Je ale mozne, ze som v tazkej mensine, Mne by sa napriklad pacila hackovana stola na stol napriklad (taky behun ako na fotke) alebo obliecky na male vankuse, toho vidim len malinko v ponuke a to je aj nieco, co by som si kupila, hlavne ak by to bolo robene podla poziadaviek (farba, rozmer).

mpg
19. apr 2021

@diamond444 Hačkované doplnky do bytu by som nekupovala, lebo tam veľmi sadá prach, ale hačkované čiapky pre deti, aj pre dospelé alebo šály, aj hačkované kabelky, tašky sú pekné.

katkamatka7
19. apr 2021

@diamond444 Skôr na také jemné háčkované doplnky, napr. na čiapku, šál, rukavice, kľudne aj na kabelku, na obliečky, posteľné prádlo ako malý doplnok. Malo by sa to dať oprať. Utieranie prachu z textilnej nádoby je sizifovská robota. Pri vchodových dverách mám taký nevyužitý vešiak. Raz za mesiac naň zavesím taký ozdobný vytvor makramé. Je to oznam pre môjho muža, dnes som dostala krámy. Inak, háčkované tričko, vesta by mohla byť niečo, čo spôsobí moderný bum a po čase sa znova vráti do trendu.

elizabet173
19. apr 2021

@diamond444 do bytu urcite nic, ale skus hracky, o tie by mozno bol zaujem - zvieratka, babiky, videla som aj hrkalku. Mozno to ale uz robi vela zien, to neviem, male deti nemam

oslo1
19. apr 2021

Hackovane decky nie, skor hackovane hracky, sun ma krasneho hafana hackovaneho.
Potom kludne taska, ciapka, klobucik na hlavu.
Jemny obrus na stol, zaclonka na okno, hackovany top, deka do kocika.

katkamatka7
19. apr 2021

@diamond444 Dávam taký nedotiahnutý nápad. V reáli neviem ako by to vyzeralo a ani či by vôbec o niečo také bol záujem. Uhačkovať štvorce, obdĺžniky, deky, pásy, ktoré by sa dali na stenu ako tapeta. Keďže by ja to padal prach, potiahnuť niečím ako priehľadná fólia. Šlo by o štruktúru, priestor tej háčkovanej tapety, že sa dá chytiť ako hrbolčeky. Existujú textilné tapety, ale háčkované som nevidela.

h2
19. apr 2021

@zuvelyn Ahoj, neber to v zlom, určite nie si sama, kto sa úplne presne rovnako mýli, už viackrát som to videla: je to Villeroy Boch (nie Bosch). 😉 Krásny porcelán ináč. 👍

zuvelyn
19. apr 2021

@h2 ano viem, autocorrect na hovorené slovo si robi svoje, nekontrolujem to uz po sebe :P

h2
19. apr 2021

@zuvelyn Ahá, tak preto som to už toľkokrát videla! Sorry potom.

1katus1
19. apr 2021

@diamond444 ak chces nie niečo hackovat a predávať tak ja by som na tvojom mieste skôr skúsila papučky pre bábo , možno háčkované hračky, decku pre drobcov čiapočky to je pekne aj na darovanie

diamond444
autor
20. apr 2021

@1katus1 dakujem za komenty 🙂))