Gravidná fenka

vanini
23. máj 2021

Dobry den viete mi niekto poradit? Nasa fenka kokerspaniel bola s psikom 19.3 dnes je to 65 den. Cakame steniatka teda myslime si. Pribrala ciciky ma naplnene mliekom a stale nic. Myslite ze by nemusela byt gravidna?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hennyinnsbruck
23. máj 2021

@viestta mnozka 🙄🙄CHS by sa toto nepýtala.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hennyinnsbruck
23. máj 2021

@viestta 👍👍👍😔

iffushka
23. máj 2021

@vanini tak toto je iné riziko súvisiace s týraním zvierat.....akože vôbec ti nedochádza že môže byť aj falošne gravidna a môže mať x komplikácií?
V pohode môže porodiť až do 68 dňa, ak by neporodila tak je problém. Ale žasnem nad tým ako s ňou chces vôbec rodiť keď o tom absolútne nič nevieš.

janai1
23. máj 2021

@vanini a veterinár povedal čo???

vanini
autor
23. máj 2021

@viestta nie som ziadna mnozka. Mame fenku ma 5 rokov teraz je 2 krat gravidna. Moji rodicia msju psika kokerspaniela a bola s nim. 1 tehotenstvo mala bezproblemove neboli sme u zverolekara. Porodila sama kradnych 6 steniatok. Je to clen nasej rodiny. Chcela som sa len informovat pretoze pisu ze porod moze byt 58-68 dni.

vanini
autor
23. máj 2021

@iffushka teraz je 2 krat gravidna. Prvy krat mala vsetko ok. Vsetko zvladla sama. Denne ju sledujeme. Zajtra chceme ist s nou k zverolekarke.

janai1
23. máj 2021

chúďatko fenka 🥺 už by bolo načase aby to bolo trestné 👌

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
iffushka
23. máj 2021

@vanini tak potom už máte skúsenosť. To je dobre. A minulé mala skôr? Lebo ten 65 deň je ešte ok.

vanini
autor
23. máj 2021

@viestta to je vas nazor. Nikdy by som zvieratku neublizila.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vanini
autor
23. máj 2021

@iffushka hej mame skusenost. Este sme chceli 1 krat a potom ju asi dame sterilizovat. Ano na 65 den. Ale ak sa nenarodia do zajtra pojdeme k zverolekarovi.

vanini
autor
23. máj 2021

@viestta hej dam ked mala prvykrat tak odvdedy sme v kontakte. Posielaju nam fotky a podobne

iffushka
23. máj 2021

@vanini moja skúsenosť je že aj 68 den je ešte ok. Samozrejme k veterinárovi treba ísť.

dominika_sk
23. máj 2021

Predtym si mala 6 šteniat, teraz budeš mať možno 6 a to je dokopy 12. Keby len polovica bola feny a tie o rok budu mať každa 6 šteniat tak ty si vyprodukovala 12 psov plus ti psi 36 čo je dokopy 48 psov za jeden rok. SI MNOŽIAREŇ !!! Kvoli takym ako ty su plne utulky a my všetci tie utulky hmotne a finačne podporujeme lebo su na svete tak debilni a sprosti ludia ako si ty !!!

vanini
autor
23. máj 2021

@iffushka ďakujem za pochopenie.

vanini
autor
23. máj 2021

@dominika_sk To je vás nazor.

sruma
23. máj 2021

Baby vy ste take zakerne! Ona sa spytala o radu a vy z nej robite uz zleho cloveka!!!
@dominika_sk to ze sa narodia fenky za to ona nemoze! A ani to ked majitel tych steniatok feniek do buducna ich da sparit so psom!! To ze su plne utulky jej vina tiez nie je!!

vanini
autor
23. máj 2021

@sruma Dakujem velmi pekne za porozumenie. Ja som chcela len poradit. Nas psik je nas clen rodiny. A toto co tu citam sa ma naozaj dotklo.Este raz dakujem.

dominika_sk
23. máj 2021

@sruma je, pretože k tomu prispieva. A je to jej vina že sa narodenia fenky , pretože keby mala rozum nemnožila by žiadne psy.

vanini
autor
23. máj 2021

@dominika_sk viete kazdy zvetolekar vam povie ze je dobre aby fenka mala aspon jedno tehotenstvo.

chrumka120
23. máj 2021

@vanini keby každá fenka mala mat aspoň jedno tehotenstvo zachvilu by ale každý človek musel mat doma aspoň 20 psov, to neviem ktorý veterinár toto môže povedať

sruma
23. máj 2021

@dominika_sk zly clovek je ten ktory si vezme toho psika a nezaobchadza s nim dobre a nie ten kto mu ho preda, popripade daruje. Ten co steniatka daruje si ma poziadat o vypis z registra trestov o tej osobe alebo nejaky papier od psychologa ci ten clovek je schopny mat psika?

daniela208
23. máj 2021

@vanini to je už aká blbosť, že každí veterinár povie, aby bola fena aspoň raz za život gravidná....ak vám to náhodou váš veterinár odporučil, tak ja vám odporúčam vymeniť zverolekára. Žiadny normálny doktor, by toto nevyslovil. Celé zle. Dúfam, že šteniatka neskončia v útulku, alebo u niekoho s podobným zmýšľaním ako ste vy 😵

snowflake07
23. máj 2021

Toto je chore na hlavu.Takze ked niekde na dedine ma mat pes psikov ,tak je to mnoziaren ?Co ti j...e ?Nase babky mali plny dvor maciek a psov,nikto z nich nemal cip,susedia krmili nase macky,my sme krmili ich a uplne cudzie a zivot bol tak krasny.Zverolekar bol jeden v okrese aj to taky,ktory chodil k tazkym porodom ku kravam ....Dnes mame zverolekarov 5 x viacej ako vseobecnych lekarov a 20 x viacej ako onko oddeleni.Pes nemoze byt na retazi,ale dieta mame priviazane ako okovu a stojime nad nim aj ked sa ako 7 rocne hraje pred panelakom na pieskovisku...Kastrujeme macky,psov,lebo vsetko je mnozenie a tyranie...Cakam den,kedy budu sterilizovat zeny,ktore nebyvaju aspon v 5 izbovom byte a nemaju na ucte aspon 20 000 eur.To znamena,ze nedokazu dat dietatu stastne detstvo a mnozenie je predsa zakazane.

canany
23. máj 2021

Pri takych prispevkoch o mnoziarnach atd mi je uz na grc. Pani chcela steniatka od svojej fenky a kazdej je prd makovy do toho. Pytala sa nieco uplne ine a nie na nejake moralizovanie. Kazda co si tu rypla, si len prisla ego honit, horsie ako chlapi. Tam si dajte bazos a tam piste polke inzeratov, ze su mnozitelia a ze ako si to dovoluju, chodte sa odbavovat tam.
Ja som clovek s obycajnym platom a pre mna je steniatko s PP za 1000 eur riadne nad rodinny rozpocet. Pred 14 rokmi som kupila yorkshierku za 500 eur. Vy mudre, kde ma clovek zobrat take peniaze za papieroveho psika.
Kebyze natrafim na taketo steniatka od normalnych laskyplnych ludi, ze viem kde vyrastaju, cim krmene a ako ich socializuju, tak kupim aj bez PP. Lenze tie mnoziarne na bazosi su velke riziko. Kupila som mix za zlomok ceny bezpapieraka a nakoniec to nie je ani to co bolo deklarovane, nebola odcervena, brala atb, krmena bola pedigree kapsickami, nastastie nema nejake psychicke excesy.
A co sa tyka utulkov, po mesiaci a pol nahanania psika z utulku a vypisovania ziadosti a litanii do utulkov, som to vzdala, pisala som o tom v skupine psickarov. Jedna mi rovno napisala, ze k dvom detom mi ziadne steniatko z utulku neda.

canany
23. máj 2021

@snowflake07 moje slova k tej sterilizacii zien, raz som to pouzila v skupine o mackach v podobnej teme, kde sa pani pytala nieco k strave maciatok a strhla sa tam na nu lavina, ze preco macka nie je sterilizovana atd. Dostala som ban, potom mi moderator zazelal pliagu na moje deti, tak som odisla odtial.

canany
23. máj 2021

@daniela208 nazory zverolekarov sa v tomto lisia, jedny vravia ze ano iny, ze nie a je to kazdeho osobna vec, ci dovoli mat fenke steniatka. Nebudem si snad hladat zverolekara, ktory teraz podporuje Vase tvrdenie. 😂 Moja yorkshierka nemala steniatka, bola s PP a bola aj uchovnena, mavala falosne gravidity, kedy pestovala hracky, mavala naliate ceciky a v 13tich rokoch mala zapaly maternice a bola prelezena rakovinou. Cloveku staci sedliacky rozum, aby si spravil usudok a nemusi na to studovat veterinu.