Ahojte majiteľky 4-nohých maznáčikov,čím kŕmite svojich miláčikov?Ja som sa vďaka testovaniu dostala k novým granuliam Beyond od Puriny.Poznáte ich?Aké máte s nimi skúsenosti?Tie čo používate granule značky Purina ako ste spokojné?Tieto nové Beyond sú v príchuti losos a bataty alebo jahňa a celozrnný ovos,sú bez konzervantov,farbív a umelých dochucovadiel.
psy by sa nemali krmit len granulami
My sme krmili granulami Urinary specialnu dietu,inak pre nich varim a zmrazujem
Ja varim, obcas (velmi malo) jedia granule, ked zle vyratam mnozstvo a vtedy jednoznacne N&D grain free, najvacsi hit su jahnacie 🙂
My davame Royal Canin. Ine mi nezozerie 😂
Davali sme Royal Canin, ale ked som si porovnala zlozenie Royal Canin a Orijen, prislo mi nasho psa luto, ze bol vlastne chudak cely cas vegetarian, same obilniny a blbosti. Presli sme na Orijen a spokojnost 🙂
Acana, poprípade Purina pro plan - všetky len lososové
Aj ja krmim Royal Canin, skusali sme uz vselico, ale nic mu nesadlo, vzdy sme sa vratili k RC.
N&D. RC je same obilie za vysoku cenu
My davame Royal canin alebo Brit, ale zozeru ich ked su fakt hladni, inak kupujem konzervy, kapsicky...samozrejme sa jedna o malych psov, keby som mala takto krmit 2 aspon 30kg psov tak asi zbankrotujem
granule? žiadne. Hektor dostáva prasačie labky - nohy. Sem tam pre spestrenie konzervu pre psov... Ešte miluje kosti - kupujem u mäsiara.
ja som za BARF, ziadne granule 🙂
@deti95060810 naozaj nic ine nedavate? nohy, kosti, obcas konzervu? 😵
@hlaura mäso....
u nás dostáva obyčko granule darlingy :D tie jej chutia a dobre sa to dávkuje. na spestrenie stravy má ešte kosti s mäsom na obrýzanie a konzervu - raz za pár dní. sem tam si uchmatne jablko, hrušku...spod oviec suchý chlieb :D a občas dostane aj odrezky z mäsa
@pietrins 👍
poniektoré si tu myslia, že granule je neviem aký zázrak....Náš pes to ani nechce....on len mäso a kosti... ešte aj kuracie trupy má rád....
U susedov dávajú psovi granule z JEDNOTY a pes má 12 rokov....
@saska.t pred tým dostávala výhradne len granule pre pracovné psy (názov si už bohužiaľ nespomeniem) a z toho nebolo nič iné len hnačka dookola. prešlo sa na inú značku a je po probléme...a písala som že dostáva aj mäsko, kosti atď. takže nieje čisto len granuliach...a čo sa týka chorôb: kľudne môže uhynúť na rakovinu, zlyhanie orgánov a pod. bez vplyvu krmiva, takže nieje treba sa pohoršovať
@deti95060810 dedov pes dostával segedín, varené zemiaky, cestovinu a kadejaké zbytky od obeda :D a dožil sa takmer 15 rokov, len už bol trochu hluchý a slepý a prešiel ho traktor...inak bol čiperka
Ja im preferujem navarit, zaberie to sice viac casu,ale vidim rozdiel vo stolici. Ak nahodou nestiham,tak sme davali RC kupovany online z Nemecka vysiel omnoho lacnejsie
Ja teda dbam na vyber granul, ale ked som bola decko, mali sme u starkych jazvecika, ktory samozrejme cely zivot papal len zbytky z kuchyne a on sa dozil 22 rokov!!! Nvm, ci v tej dobe na dedinach uz niekto vobec psy ockoval, ale u veterinara nebol nikdy. Takze pre takych dedinskych psikov a orieskov by som ani domacu stravu nevidela ako problem. Problem maju len preslachtene "plemena" vacsinou spod ruk mnozitelov, psy bez PP, ale ti budu mat problem s kazdou stravou.
Psi by sa mali krmit granulami, lebo v nich maju vsetko potrebne. 🙂 Samozrejme, v kvalitnych. Hlavne pre plemena typu "bull", ako su pitbully alebo nas staford je vhodne krmienie BARF, ale iba v pripade, ze majitelia psika sa do tejto metody vyznaju, lebo pes nemoze byt vyhradne na surovom mase, potrebuje aj inu vyzivu. Krmenie ludskou potravou je maximalne nevhodne. Suhlasim, ze problem maju najma cistokrvni psi, preslachtene plemena, ale ci bez PP a s PP, to je skoro jedno, nepoznam skoro ziadneho cistokrvneho psa, co by zvladal segedinaky a podobne. Cistokrvni sa aj dozivaju menej, ako take poulicne zmesky 3.generacie, to je bohuzial smutny fakt. :( pes mojej babku zjedol aj kamene, dvakrar ho preslo auto (utekal), v zivote ho snad ockovali len proti besnote a dozil sa 20 rokov. Nas papierovi bigl po 12 zomrel a este nam veterinar povedal, akeho pekneho veku sa dozil.
My osobne mame momentalne sice cistokrvneho stafordika ale z utulku, takze povod nevieme. Preto dlho trvalo vybrat vhodne granule. Skusali sme Brit, Wellness Core ale vsetko zle, nakoniec sme zakotvili nateraz u Best Breeder, ktore su hypoalergenne, vyvinute specialne na citlive travenie. Ak ma vas psik zlu znasanlivost obilnin, tak urcite odporucam, nas sa za nimi ide zabit 🙂 davame mu ich aj na cvicaku, lebo ich berie za najlepsiu odmenu.
Hlavne prosim, nekupujte Pedigree, Darling a podobne, je to akoby ste vy jedli cely zivot len suche rohliky s nekvalitnou sunkou, nezaistia vasmu psikovi ziadne ziviny. To iste plati o krmeni "od stola", svieckova a chleba nie su vhodnou potravou pre maznacikov.
Fitmin - ceska znacka granul 👌🏼
Davam holisticke granule. Predtym Orijen a Acana, teraz Carnilove. Obcas surove maso a zaleninu. Ale 90% je na granuliach, tak dbam, aby boli cim kvalitnejsie.
my sme davali zo zaciatku iba pedigree ale tiez sme potom presli na royal canin na doporucenie veterinara, unho ich aj kupujeme...
Náš pes hnackoval uplneeeee zo všetkých..... Jedine ktoré sú super nehnackuje a chutia mu dlhodobo cibau farmina fish and rise
Nasej Cavalierke davam Farmina N&D alebo Orijen a dvoch polovnickych priatel chova s granulami Brit so zvyskami z kuchyne
My krmime brit care, presli sme na ne z timberwolfov, ktorý mal výpadok. Predtým sme kŕmili orijenmi