Granule Brit pre veľmi citlivého psa

27. máj 2023

Ahojte, viem, že je to mamičkovske fórum, ale mám malé bábätko a môjho jazvečíka stále trápia kŕče bolesti a časté hnačky, a tak s ním musím ísť von aj v noci s bábätkom, keď mu je zle a sme samé doma .. prosím psickarky o pomoc...jazvečík 2 roky krmeny N&D Farmina granulami sem tam bravčové mäso nič viac....no psík má časté problémy s trávením...keď ma kŕče tak pišti na celú bytovku a pýta sa len von žrať travu ...len za posledné tri mesiace sme nechali u zverolekara 500 € za injekcie antibiotiká atď..už neviem ako mu pomôcť...von sa pasie ako kravička trávou nonstop..vydrží byť v pohode už Max tri dni a zase ten istý scenár...kŕče bolesti často chce ísť von a žrať travu...do toho hnačka, ale len sem tam...nemôžem mu dať ani vylízať kelimok s jogurtom no proste vôbec nič..odporúčajú mi ešte skúsiť Brit granule ale ja vôbec neviem ktoré majú milión druhov, či hypoalergénne, či tie sensitive akú veľkosť granúl atď atď...má 9 kg je to jazvečík hrubosrsty..ospravedlňujem sa ak to sem nepatrí, no všimla som si, že sa tu rieši úplne všetko, nie len malé deti...tak ďakujem ak mi niektorá z vás pomôže...

0silvia0
27. máj 2023
autor
27. máj 2023

@0silvia0 ďakujem 🙂)

lenkapap
27. máj 2023

Prepac, ale ak ma psik take problemy, tak Brit isto nie....to je naozaj priemerna, az podpriemerna znacka granul ktora vynika akurat zaujimavou cenou. Existuju specialne veterinarne granule ci konzervy pre citlive zaludky, cudujem sa, ze ti ich veterinar este nespomenul.

autor
27. máj 2023

@lenkapap nie vôbec...boli sme u troch zverolekarov až.... Ja mám psíka 1x zachránili sme ho pred zabitím...naozaj nemám šajnu aj keď veľmi veľa študujem čítam...tieto Brit mi odporúčali neznámi psíčkari z prechádzok.. nezáväzne od seba...tak som si myslela že vedia :D a to mi ich predpíše len zverolekár teda?

pepek11
27. máj 2023

@lenkapap Absolútny súhlas. Brit určite nie. Choďte inému veterinárovi, nech psíkovi urobí komplet vyšetrenia. Treba vyskúšať veterinárne produkty - granuly, konzervy...

autor
27. máj 2023

@pepek11 dobre pôjdeme....ani raz mu nikto nevzal krv ani rentgen nič...boli sme u troch...aj viac krát...a ani jeden :( ...stále len injekcie probiotiká...verila som im no

pepek11
27. máj 2023

Ešte mi napadá jedna vec - bravčové mäso by sa nemalo dávať psom, ktorí majú tráviace problémy, napr. pri ochoreniach pečene, obličiek alebo pankreasu...

cessy01
27. máj 2023

Presne aj ja sa pridávam že Brit mu nedávaj je kopec iných granúl ktoré sú kvalitné a určené na tráviace problémy. Neviem aké vyšetrenia mal psík robené a či boli dostatočné za tú sumu ale myslím ze nie pokiaľ problém pretrváva a veterinár nič nepovedal na to že ho kŕmiš takým "humusom". . Bola odobratá stolica na rozbor? Bolo mu robené sono? Čo povedal na kŕmenie? Nežerie veľa a kvôli tomu že je prežratý ho preháňa? Niektoré granule toto presne robia, keď sa dá vyššia dávka pes má hnačku. Čudujem sa že veterinár neriešil stravu a nechal to na vás 😭

autor
27. máj 2023

@cessy01 len N&D bol krmeny od šteniatka doteraz...

autor
27. máj 2023

@cessy01 a ďakujem...idem pýtať komplet vyšetrenia

pepek11
27. máj 2023

Skúste nejakú kliniku. Nech psíkovi urobia komplet vyšetrenia, krv, stolica, sono...

lenkapap
27. máj 2023

Odniesla by som lekarovi moc aj stolicu na rozbor... plus sono brucha, krvne testy. Len sa treba pripravit, ze to nie je lacne. Neviem odkial ste , ale tu v okoli BA kludne par sto eur. Aj tie veterinarne konzervy su drahsie, cca 3-4 eura na den pri jeho velkosti...papaju sa par tyzdnov, potom sa prechadza na granule, ktore mu budu dlhodobo sediet.
+ neviem ako odcervujes, ale kazde 3 mesiace zmenit znacku, nie stale dokola tu istu tabletku.

lenkapap
27. máj 2023

Teraz som az docitala pozornejsie... ak chces psikovi pomoct, tak ziadne jogurty ci masko, vidis ze mu nie je dobre a ty ho v podstate v tom 'podporujes'... nech papa svoju stravu, male davky viackrat denne nezatazia tak zaludok. Ziadne smakotiny, kosticky, piskotky a uz vobec nie jogurty ci bravcove....

autor
27. máj 2023

@lenkapap to mäsko mal párkrát keď sme dlhšie čakali na kuriéra...kelimok som mu dala vylízať raz v živote...chcem mu pomôcť, preto som napísala aj sem...aj tých 500 eur podľa mňa nevyzerá nato že mu nechcem pomôcť..opakujem nie som psíčkar ako by som možno mala byť...zachránila som ho pred zabitím a nemal tieto problémy rok a pol...posledný polrok to začalo a posledné tri mesiace už je to moc....a ďakujem za rady, pôjdem k ďalšiemu veterinarovi

cessy01
27. máj 2023

Toto je základný problém liečiť a nevedia čo.. čo liečili? Za čo si pane bože toľko platila? Nabudúce trvaj na tom aby sa našla príčina a aby psík netrpel. Toto tak neznášam príde človek že chce pomôcť zvieraťu a oni ani nezistujú čo mu vlastne je a trpíš ty a aj zviera. Keby majú vyšetrenú stolicu krv a sono tak ok predpokladali by sme že sa nič nenašlo ale oni do neho pchali lieky ktoré mu možno tiež ničili mikroflóru v črevách.. napíš z akého mesta si možno ti tu poradia dobrého veterinára o ktorom možno ani nevieš že u vás v meste ordinuje

autor
27. máj 2023

@cessy01 som z okolia Popradu....ďakujem krásne...som smutná z tých veterinárov...a presne ako píšeš.... :(

cessy01
27. máj 2023

Bohužiaľ takto fungujú aj lekári pre ľudí.. okolo Popradu neporadím dobrého veterinára ja bývam pri Nitre. Ale trvaj na vyšetreniach ved on možno má len parazitov možno po prvom poriadnom vyšetrení hneď zistia kde je problém. Držím palce aby bol čím skôr vylieceny

katka2602
27. máj 2023

Zaplatila si 500€ a nevieš nič? Môj mal takéto problémy a prvé čo bolo mu odobrali krv, doniesla som moč a stolicu (na zistenie či nemá giardiu), robili usg a ani z ďaleka ma to nestálo 500€. Zistili alergiu na hydinu, nemohol nič, nie len kurča. Granule len rybacie, nemohla byť ani stopa po hydine, lebo začal problém. On už mal krvavú stolicu, nepomáhalo nič. A spustila mu to pochúťka z kačice.

colsami
27. máj 2023

Zmena granul ti nepomoze. Psa treba v prvom rade riadne vysetrit ci mu nic nieje. Zmenou granul ho len rozbijes, ak uz nejaky problem ma.

Ten Brit to ti odporucal kto? Som veterinar a chovatel a jakziv som nepocula taku radu a nechapem co by to zlepsilo. Okrem toho je Brit v porovnani s Ndckom o dost slabsia kvalita.
Ak chces riesit granule, chod do Sensitivity rady, alebo Gastrointestinal by mohli byt vyborne, ale nejaku inu znacku, nieco kvalitnejsie.

A v prvom rade by som isla k veterinarovi na DIAGNOSTIKU a nie iba napichanie psa injekciami. Samozrejmw to treba ist na kliniku a nie k "obecnemu" vetovi. Vezmi so sebou stolicu zozbieranu kusok z kazdeho za 3 dni, treba spravit zakladny odber krvi a podla moznosti USG (ktore musi robit clovek co sa ROZUMIE a ma dobre usg) a pripadne rtg. Moznosti je vela.
Ale treba to v prvom rade riadne zdiagnostikovat a az na zaklade toho riesit lieky a stravu.
Drzim palce.

rebrambora
28. máj 2023

Ano, Brit je fajn. Kazdy psik je ale iny. Moj rotweiller mal extremne tazkosti a to si ani nevies predstavit ake to bolo ked sa chudak dosral a dogrcal... To boli litre a kila.
Kazdopadne.
U granul je dolezite pozerat sa na zlozenie. Dolezite je, aby si tam mala napriklad cerstve maso, rvby, ryzu, hmyz, PRINAJHORSOM protein a nie nejaku muku a veci, ktore rozlustit ani nevies...
Dalej som dbala na to, aby boli grain-free. A to, ze su granule drahe neznamena, ze su dobre. A takisto aj od rovnakej znacky moze byt zlozenie u roznych prichutiach ine.
Skus sa ale drzat sucheho krmiva, kym sa mu to neupravi.
Takisto nechapem, kde si bola u veterinara. Ziadna rada, nic?

colsami
28. máj 2023

Presne rady typu "abo boli grain free" nie su ok, pes nie je ziadny vlk ze by bol takmer cisty masozravec. Pes potrebuje AJ obiloviny a to v spravnej miere a spravnej kvality.( Cize nebavime sa o lowcostoch plnych kukurice psenice.... ) Ale o kvalitny granuliach ktore praveze NIE SU grain free. Obilovina je nahradena zas len proteinom, a velmi malo psov zvladne take velke mnozstvo proteinu, navyse ak je vysokokvalitny. Pes pojde do hnacky, crevo to nedokaze spracovat, nehovoriac o tom ze protein ako taky vo zvysenej miere priamo moze poskodzovat oblicky a pecen. Navrhujem nastudovat si o tejto problematike viac (a normalne studie, nie "co ktosi povie a napise)...
Tzv grainfree granule vyhovuju len velmi malemu percentu psov. Nie je to pre nich ideal.

autor
28. máj 2023

@colsami ďakujem krásne...prosím Vás a aké značky granúl sú najlepšie ? Samozrejme najprv dám psa poriadne vyšetriť...( Boli sme u troch roznych veterinárov v Poprade ) u tých najdrahších a vraj najlepších... :( Tak snáď do štvorice všetko dobre 🙂

colsami
28. máj 2023

Nie je to o tom ze "najlepsie". Je ich strasne vela dobrych. Ide najma aj o to, ktore konkretne sadnu vasmu psikovi. Ale konkretne farmina N&D su velmi kvalitne takze ak davate adult radu a navyse Lowgrain (a nie grainfree tzv gf), cudovala by som sa ze konkretne tieto granule by mohli za take traviace problemy, este som sa s tym naozaj nestretla.
Konkretne tymito Ndckami tiez krmim vlastne psy a aj ich odporucam odchovom ci priatelom, takze asi taky mam nazor na ne 🙂
Ale ak by niekomu nesadli, vyborne su aj Acany, Barking Heads, Dogschef su velmi kvalitne.. A naozaj mnoho mnoho dalsich. Uz len si vybrat aj cenovu kategoriu a konkretnu radu.

Ak nic svetoborne nenajdete v stolici psika, na USG ci RTG, este sa da brat aj vzorka z creva a posiela sa na histologiu, mali sme aj take pripady, ale to boli naozaj pacienti kde vsetko ostatne bolo riadnou diagnostikou vylucene. A vyluceny nespravny management krmenia (ten byva 90% pripadov problemov, fakt). Tj dobre krmivo a rada, krmenie fakt len raz alebo 2xd, nepridavat "hluposti" do stravy co pes nepotrebuje a zbytocne clovek potom rozbije pomer zivin ak ma dobre granule, nepridavat konzervy, nedavat od stola, nenechavat zradlo cely den psovi, nastavit spravnu davku a psa neprekrmovat... Cuduj sa svete, staci nedodrziavat jedno z toho a stolica bude naprd a najma u psikov co prosro MAJU citlivejsie travenie a crievjo. A vela ludi plati zbytocne ucty na veterinach a az ked naozaj v tomto spravia poriadok, pes zrazu funguje 🙂

autor
28. máj 2023

@colsami ste veľmi milá,ďakujem...no rok a pol bol krmeny Lamb N&D ...nemal žiadne problémy...pred polrokom sa mi narodila dcérka, psík začal chodiť sem-tam ku svokrovcov...tí mu dávali od stola, kupovali strašne veľa maškŕt v podobe prasacich uši, kadejake kosti, piškóty a zakaždým keď sa mi psík vrátil, tak ten istý scenár....celú noc von... Takto to trvalo do veľkej noci kým mu nedali najslansiu šunku na svete ( miliónkrát som ich prosila na kolenách a aj manžel aby prestali ) no oni zakaždým povedia, že nevedeli odolať jeho pohľadu 😪 vtedy to už bolo po tejto šunke najhoršie....psík pistal na cele sídlisko, nejedol, pomaly už ani nechodil, bola nedeľa, volala som na pohotovostnú veterinu, ten mu dával tri dni injekcie a probiotiká, potom bol možno týždeň kľud a od veľkej noci doteraz to je že každe 3-4 dni máme so psíkom nočnú, hnačky, bolesti, kŕče, pišti ale že hrozne :( a len žerie travu , vyvolávala som za každým veterinárom, ten mi vravel že mám dávať 10 dní len ryžu potom zemiaky a také :( ja som mu kúpila chlorelu na jeho odporúčanie ...dobre mu robí aj čierne uhlie...no a otázka znie prečo Vám to píšem....mohli mu svokrovci až takto uškodiť že už aj keď bol len pri mne ( už ho tam nedávam a chodím s bábätkom v šatke aj v noci sama ) jedol len farminy, skrátka mohli mu takto poškodiť celý tráviaci trakt, že aj keď prestal k ním chodiť a už sa to ale nezlepšilo? Ospravedlňujem sa že píšem jak hotentot ale ďalší nočnú mám za sebou...paradoxne so psom, bábätko mi spi celé noci :D ...ďakujem krásne vopred za odpoveď a aj všetkým čo prispeli ...

autor
28. máj 2023

Už aj chudne čo doteraz si stále držal 9 kg, dnes sa mi už zdá dosť schudnuty :(

pepek11
28. máj 2023

Bohužiaľ, áno, mohli. Niečo podobné sa črtalo u nás. Psik bol s nami na návšteve u starých ľudí (80+). A tí mu išli dávať plesnivý ementál (pleseň vyrezaná), to isté nejaká šmejdová saláma, šunka, no hrôza. Vždy sme im dôrazne vysvetlili,že si to neželáme. A pri každej návšteve ten istý scenár. Našťastie, my sme si psíka ustrážili. Nič z toho nezjedol.

colsami
28. máj 2023

Ano jasne mohli, toto si nespominala, takze predpokladam ze ma "dodrbkane" crievko a moze mat aj podrazdeny pankreas a to je trosku na dlhsie trate.
Takze v prvom rade toto vazne zatrhnut nuz a potvrdzuje sa co som pisala... Vacsinou sa z traviacich problemov presne nieco taketo vykluje. = zly management krmenia ze zlyha ludsky faktor v tychto veciach.

Na druhu stranu, ak by to bolo podrazdene od tychto veci, dobre na tom je, ze s vysokou pravdepodobnostou je to proces ktory sa da stabilizovat. Tj ziadna vrodena neriesitelna "specialitka". Drzim palce.

autor
28. máj 2023

@pepek11 :( som naozaj nešťastná, už mám dohodnutého veterinára, zajtra ráno mu mám zavolať o termín... ďakujem

autor
28. máj 2023

@colsami ďakujem krásne, pýtala som komplet vyšetrenia tak snáď už budeme vedieť na čom so psíkom sme...

colsami
28. máj 2023

Pytaj si potom aj testy na pankreas, oni sa vacsinou posielaju do externeho labaku, nebyvaju vzdy v zakladnych balickoch. A moze to byt problem unho...