GLS kuriér

dema4016
24. apr 2023

Ahojte mám takú otázku, jedna pani chce aby som jej poslala tovar cez GLS kuriéra, ale pýta moje telefonne číslo a email, že všetko vybaví, neviem, ako to vlastne funguje, ale nie je to podvod?

ninka99865
24. apr 2023

@dema4016 podvod 🙄

masinka
24. apr 2023

tak na 99,99 % to bude podvod, na mail ti posle link kde budes mat zadat udaje z tvojej platobnej karty aby si dostala peniaze a ak to spravis, tak ti vybieli ucet. Alebo bude pisat ze kurier prinesie peniaze v obalke, ale musis zaplatit 50 - 100 E poistenie ktore ti ona potom preplati ( ako ze v tej obalke bude o tu sumu poistenia viac)....

dema4016
autor
24. apr 2023

Ďakujem, myslela som si

rebrambora
24. apr 2023

Nemusi to byt podvod. Tovar sa takto posiela bezne. Nic by som ale neplatila dopredu alebo kurierovi.

vsetkounas
24. apr 2023

Takto ja cez gls tiež viem poslať kuriéra potrebuje tvoju adresu a tel.cislo a môže objednať zvoz ale ak niečo predáva určite peniaze na účet GLS zoberie balík ale peniaze ty nedá .

maranco
24. apr 2023

@dema4016 ty predávaš, takže nikomu nedávaj číslo tvojej platobnej karty ani heslo do internet bankingu, ani overovacie kódy z SMS.

Kuriéra môže zaplatiť, že príde vyzdvihnúť tovar (hlavne ak je to niečo väčšie aby si nenosila na poštu), ale maj za predávaný tovar vopred zaplatené na tvojom bankovom účte. Kuriér žiadne peniaze v obálke neprinesie.

dema4016
autor
24. apr 2023

@maranco len tam je kuriér ako som pozerala okolo 6 eur, a ja posielam topánky, nič veľké to nie je, tak nechápem, či sa jej to vôbec oplatí

maranco
24. apr 2023

@dema4016 cenu majú 7 € + daň + vyžiadaná preprava 25% = 10,50€
vyskúšaj že kam to bude viesť, len daj pozor ak ti pošle pochybné linky na podvodné stránky ktoré sa tvária ako kuriér a chcú od teba údaje z karty/heslo do banky na "potvrdenie" objednania kuriéra.

Alebo je napíš, že máš poštu/packetu poruke tak jej to pošleš, nech ti pošle svoju adresu a najprv zašle peniaze na tvoj účet. Prípadne pýtaj adresu a že kolega tam bude mať cestu tak ti to zoberie do jej mesta.

dema4016
autor
24. apr 2023

@maranco to som jej už navrhla, len ona mi poslala takéto niečo vo foto prikladám

dema4016
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maris5
24. apr 2023

@dema4016 odfot aj link (stranku) na ktorej to pozeras.

maranco
24. apr 2023

Pošli sem presný link, aký si mala v správe.

masinka
24. apr 2023

No tak podla tohoto je to na 100% podvod. To ci pise dole v tom zelenom ze dostanes odkaz na prijatie platby, tak tam to bude chciet tvoje udaje z platobnej karty ( cislo, datum, cvc) aby si akoze prijala platbu za tovar.

maranco
24. apr 2023

@dema4016 už som pochopil ona ti poslala namaľovaný obrázok akože od GLS kde potrebuje tvoj mail a číslo.
gls-group.com je riadna stránka GLS
ak vyberieš slovensko skočí na https://gls-group.eu/SK/sk/home
a poslanie balíka sa robí cez stránku https://www.glskurier.sk/poslatbalik/

ak jej dáš kontakt, príde ti link od falošného GLS aby si otvorila stránku gls.nieco.divne.tramtaria kde budú chcieť číslo tvojej karty aby s ňou mohli potom nakupovať

dema4016
autor
24. apr 2023

@maranco ďakujem za info, aj som si myslela, že je to podvod

solijssk
1. feb 2024

GLS je spoľahlivý dopravca. Je presný a bezproblémový. Pri požiadaní dokladu o zaplatení tovaru nerobí problém oproti iným nespoľahlivým dopravcom. Odporúčam tohto dopravcu každému.

adrika6561
14. aug 2024

@dema4016 Ako sa volala ta pani...mne to dnes chcela urobiť tiež jedna pani Daniela Bartoš