Prosím aké gate na lyzovanie si kúpit a kde? Som začiatočník a vôbec neviem. Niečo pohodlné, asi nie hrubé oteplovacky?? Niečo za dobrú cenu, keďže musím investovať ešte do výbavy. D.
@desore 50- 60€
Nekupuj si oteplovaky, ale lyžiarske nohavice, vetru odolné, a plus je ak sa dajú po stranách nôh otvoriť na zips keby ti je teplo. Teraz du už výpredaje, skus v športových obchodoch popozerať... Decathlon, sportissimo
Ak budeš lyžovať prvú sezónu sa oplatí výbavu požičať ako hnedkupovat
Sú aj nohavice na lyžovanie, možno softshellové. Otepľovačky sú celkom fajn, ale tie lyžiarske sú ĺahšie a pohodlnejšie.
Gatuse na lyzovanie maju stihlejsi strih ako oteplovacky. Skus Tchibo pozriet, alebo aj Lidl, isto maju teraz vypredaje
Alfa omega vodny stlpec 10 000 a viac. Ja mam 3 lyziarske nohavice. Kazde su z inej znacky, materialu, strihu.
Pokial by som mala 50E, tak si radsej kupim kvalitne z druhej ruky. Ja som na svahu 7 hodin bez moznosti prezlecenia sa, takze lacne z Decathlonu su blaznovstvo.
@desore aké značky pozerať? Alebo konkrétne neodporúčis?
Ja mám z Decathlonu a sú super. Majú lacnejšie pre začiatočníkov ale aj drahšie pre pokročilých lyžiarov. Pozri si na stránke, majú napísané akú majú nohavice membránu, vodný stĺpec, či sú všetky švy nepremokavé alebo iba tie hlavné. A na stránke majú aj recenzie.
Ja mam Burton, Salomon a Nordblanc. Pokial si stihlej a drobnej postavy, sanca je kupit najvacsiu detsku velkost a ceny byvaju skoro polovicne.
@desore prosím ta, poraď mi ešte ohľadom dĺžky palíc
Na nete som čítala vyškax0,7. Deti majú 150cm a dnes im na svahu inštruktor dal 120cm. Len to mi akosi nevychádza. Ja mám 165cm
Palice podľa tvojej výšky, najlepšie odskúšať do obchodu. Ak si úplný začiatočník resp da ideš učiť tak najlepšie bez palíc. Aspoň teda inštruktori kt som mala ja, rôzne strediska učia začiatočníkov bez palíc, nielen deti ale aj dospelych
@sense fu. To moje detiska majú 150 mali dnes 120tky
Tak palicu treba odskúšať, správna veľkosť je taka keď palicu obrátis a pod krúžkom ju chytis tak aby i mala lakeť v pravom uhle. Moja dcéra lyžuje bez palíc. Ja mam 125 palice ale teda tiež mi viac zavádzajú ako pomáhajú keďže som sa učila bez nich. Ale využívam ich keď chodím na túru v sneznicach
@sense akože ruka má byť zohnuta?
@sense ďakujem. Paráda
Daj si pod to termoprádlo a nemusíš mať extra hrubé gate. Dnes je to veľa o druhu látky a nie hrúbke.
Kolko si ochotna minut za lyziarske nohavice?