Funguje karma?

rheuska
20. aug 2016

Nechcem opisovať celú situáciu, ale niekto s nami vybabral. Najhoršie na tom je, že za dobrotu na zobrotu. Manžel by to najradšej riešil,(oko za oko zub za zub) ale ja nechcem natahovacky. Ani nechcem priať nikomu nič zlé. (Väčšinou sa mi to darí) Len by som rada vedieť či niekedy pochopí...
Akú máte skúsenosť? Vrátilo sa Vám, alebo vinníkom niečo dobré, alebo zlé?

tova
20. aug 2016

Vacsinou si nenecham skakat po hlave a s clovekom ktory ma obabral aj tak by som uz nic nechcela mat, tak natahovacka by mi nevadila. Ked je to blbost , tak nechat tak a vymazat cloveka z hlavy.

timikaj1
20. aug 2016

Raz sa mu to určite vráti, nenadarmo sa vraví, čo zaseješ, to aj zožneš...Ja to mám potvrdené na x ľuďoch vo svojom okolí a niekedy to ani tak dlho netrvá🙂!...

terezka1947
20. aug 2016

@rheuska vrati....kazdemu vsetko,aj nam,aj druhym
aj ked to tak niekedy nevyzera....
toto je jedina spravodlivost na svete

janickacrazy
20. aug 2016

@rheuska nám sa tiež stalo niečo podobné, moj manžel bol taký istý ako tvoj, chcel to furt riešiť, našťastie sa mu to riešiť nepodarilo a časom ho to prešlo, určite sa mu to vráti o to sa nemusíš báť, ja nikomu neprajem nič zlé a snažím sa odpúšťať, odvtedy sa mám oveľa lepšie, funguje to, tiež som tomu neverila, ale ozaj to funguje

marisha1982
20. aug 2016

mzslim, ze na kazdeho dojde, hoci niekedy to moze trvat dlhsie

sorciera24
20. aug 2016

treba vediet, co znamena karma....ano, vsetko sa vrati a vsetky situacie su na to, aby sa dusa ucila.....ale karma je o tom, ze sa mu to moze vratit az v dalsom zivote...nie v tomto.....o tom to je....(podla toho, co sa ma jeho dusa naucit v tomto....a ci to voebc dokaze)

joannita
20. aug 2016

Karma neexistuje! Karmu si vymysleli dobri a poctivi ludia, aby mali aspon nejaku utechu, ze aj tym zlym, nepoctivym, chamtivym a zlomyselnym ludom, ktori im ublizili sa to raz vrati. A ti dobri preto zaspia kludnejsie, pretoze v to veria. Zial nikomu sa nic nevrati a ked sa tym zlym aj nahodou stane nieco zle, nieje to karma a stalo by sa im to tak ci tak.
Pytam sa preco tolko dobrych ludi preziva tak nestastny zivot? Deti maju rakovinu, manzel na voziku, zena strati pracu, komu co oni urobili? Keby existovala karma, tak su predsa stastni a zdravi,.pretoze su to dobri ludia. A karma z minuleho zivota? 😂 a co tak z predminuleho? To uz je ciste chytanie sa slamky, ale zdravy rozum chyba.

sorciera24
20. aug 2016

@joannita prave o tom je karma....aj tie choroby su prave karma, dosledok z minuleho, ci minulych zivotov.....nie je to o tom, co zazijes v tomto, ze sa ti to v tomto vrati.....praveze, to, aky bol clovek v minulych zivotoch, ho dobehne v tomto, resp. v tych dalsich......preto to nechapete......vychodne nabozenstva su zalozene na viere v reinkarnaciu (staci si poprecitovat)......a tvrdia, ze ak anpr. ublizis /zabijes v tomto zivote, dobehne ta to v dalsom, aj tym cim sa narodis.....napr. ako zviera...alebo prave chorobou.....
to pisem na vysvetlenie....nie, ze tomu musis verit, ale ti, co veria v karmu....tak o tomto to je....len ludia na SLovensku...ako si vsimam, si karmu zle vysvetluju( ze sa ti to ma vratit v tomto zivote)...ale o tom to nie je.....a ano, tu sa to nedeje na vedomej /rozumovej urovni...ale na urovni najhlbsej...teda urovni duse.....preto ti to endvaa vedome zmysel......ludia, kt. tomu veria (napr. hinduisti, ale aj ini samozrejme) to tak chapu.....
preto ak chce niekto hovorit o "karme".....odporucam nieco o tej viere nastudovat...lebo, toto, co tuludia rozopravaju o karme, nema obdoby a ....a s ozajstnou akrmou, ako ju vnima dane nabozenstvo nema nic spolocne.....
ale kazdemu ako sa hodi, vsakze? 😎

terezka1947
20. aug 2016

ja v karmu neverim...ale verim,ze vsetko dobre sa vzdy vrati-nie preto,ze by sa to bol nejaky princip....nie preto mame konat dobro,konat dobro by sme mali z lasky k ludom okolo,k nasim blizkym-nezistne...niekedy to ide,niekedy sa nam to nedari
ale myslim,ze ked clovek robi zle,vrati sa mu to....opat,nie preto,ze by to bol nejaky princip...ale jednoducho,zlo sa vrati
ked napr.sa zle a neludsky spravame k nasim rodicom,nepriamo tym vychovavame nase deti-mozme cakat,ze sa k nam budu spravat inak?...teoreticky,mozu byt lepsie ako sme boli my,ale vacsinou sa budu spravat presne ako sme im to ukazali....cize "vrati"sa nam to takto....
neviem,ci som pouzila spravny priklad 😉
vsetko v zivote ma svoj zmysle,casto nas tazke chvile vychovavaju alebo nas ucia byt silnejsimi,ked pride nieco ine,mozno ovela narocnejsie
niektore veci pochopit nevieme-v momente,kedy sa to deje,az s odstupom casu
osobne si myslim,ze zivot treba brat s pokorou
u mna skor plati....Bozie mlyny melu pomaly

mimla
20. aug 2016

Neverím v karmu, ani v nič podobné, nič nadprirodzené. ALE, to že ľuďom sa ich srávanie vráti má logiku v tom, že ak sa ľudia správajú určitým spôsobom, priťahujú k sebe podobné existencie a raz pritiahnu väčšie zlo ako sú sami a budú mať tú česť s podobným správaním, ale z druhej strany. Skrátka ak mám určité vzorce správania, skôr, či neskôr sa dostanem aj na druhú stranu rovnice.

tyelde
20. aug 2016

Mne sa zatiaľ vrátilo vždy všetko aj s úrokmi, čiže asi aj hej 🙂

pes123456
20. aug 2016

dobrým ľuďom sa dejú zlé veci aj dobré veci
zlým ľuďom sa dejú zlé veci aj dobré veci
v živote nedostaneš to, čo si zaslúžiš ale to, čo dostaneš a je jedno aký si človek
život nikomu nič nedlží

joannita
20. aug 2016

@sorciera24 dakujem za vysvetlenie 🙂 ale aj tak si ma nepresvedcila. Kazdy mame inu pravdu a vieru. Je pekne ked ludia v nieco veria a to robi ich zivoty lepsimi (pre nich) a pomaha im to pozitivne mysliet a mozno byt lepsimi ludmi. Ale zial realita a racio nepusti. Pre mna je uplne iracionalne verit v nejake imaginarne bytosti a rozpravat sa s nimi a neprijemne zazitky v zivote si zdovodnovat karmou 🙂 ale niekomu to mozno pomoze zmiernit svoje utrpenie,.preco nie. V podstate ste stastni ludia kto verite "v tieto veci"

sorciera24
20. aug 2016

@joannita ved ja ta ani nepresviedcam, to nebolo mojou snahou....kto povedal, ze v to verim, alebo v nieco?....len som objasnila z religiozneho haldiska, co sa tym vlastne mysli.....a ano, je to o viere, niekto veri v karmu, niekto v Boha, niekto v anjelov...je to na kazdom, v co veri, ci veri a co mu pomoze.... 🙂

landsmanka
20. aug 2016

@rheuska podľa mňa karma funguje. Ibaže mnohokrát nechá na seba dlho čakať, ale v konečnom výsledku to teda stojí za to. Ja nie som pomstychtivá ani neprajná ani nič také, ale ja si myslím, že každého si raz svoje činy nájdu. Či už tie zlé alebo dobré.

hvolkovamirka
20. aug 2016

neviem ci karma, ale kazdemu sa vsetko vrati. Nie len to zle ale aj to dobre co vykonal.. len niekedy mam pocit ze zivot to vsetko prilis natahuje a hra sa s nimi 😖

alaguema
20. aug 2016

@rheuska karmu si ludia vysvetluju velmi zjednodusene, o com dokonale svedcia odpovede, ktore si tu dostala. Ale v kratkosti na tvoju otazku - necakaj zbytocne na to, aby si videla, ako bude spravodlivosti urobene za dost, lebo tam pravdepodobne aj tak nedovidis.

sissy27
20. aug 2016

@rheuska no, na každú sviňu sa voda varí alebo božie mlyny melú pomaly ale isto... no vyjadri to ako len chceš... ale áno, v mojom živote toto funguje... nie hneď, občas to trvá dlhšie, ale funguje...
no ale aj tak - niektoré veci netreba nechávať len tak, pokiaľ tam riešenie existuje (napr. súd), tak si to zhodnotím, či to má zmysel... ak ma niekto podviedol o peniaze, tak nevidím dôvod, prečo mu ich len tak zadarmo nechať a čakať na to, kým to dotyčného dobehne - on si to aj tak nebude dávať do súvislostí, neuvedomí si, čo urobil zle a nepríde sa ospravedlniť a chybu napraviť...

lukamka
20. aug 2016

@rheuska funguje ako hodinky... Vačšinou ale až vtedy, keď to ty pustíš

liaka
22. aug 2016

Neverim na karmu. Poznam jednu osibu, ktora cely zivot sa o nas nestarala, cely zivot drel otec... Zisut do skoly nam nekupila, nikdy nezaplatila vylet atd.... a dari sa jej stale. Keby ta karma a spravodlivost existovala uz by davno musela padnut na hubu. Ja som tento a minuly mesiac nakupila vsetko detom do skoly, skolky, zadlzila sa a podavam euromiliony 🙂 a ani len 3€ naspäť. Ta osoba vyhrava kazdy den. Vccera naposledy 15€. Tax existuje nejaka karma?

terezka1947
22. aug 2016

@liaka existuje bozia spravodlivost...a ta raz pride