Fungovanie Alzaboxu

25. nov 2024

Ahojte, prvýkrát objednávam do alzaboxu z gate.sk a problém je taký, že som si objednala v stredu, čakala som, že mi to ešte príde v ten istý týždeň (do polnoci objednáš, ráno v alzaboxe máš), ale prišlo mi to až dnes. To by nebol až taký problém, len sa píše, že najprv musím zaplatiť kartou elektronicky cez bránu Tatrabanky a až potom mi pošlú pin. No lenže ja som to chcela zaplatiť v osobe pri tom alzaboxe. Dá sa to?

janulik2008
25. nov 2024

U nas sa da zaplatit aj pri alzaboxe. 😇

autor
25. nov 2024

@janulik2008 asi áno, ale keď nemám pin, tak to nemôžem zaplatiť alebo?

petamich
25. nov 2024

Objednanie do polnoci objednas na druhy den mas plati pre produkty objednane z Alzy, nie z inych eshopov dorucenych do Alzaboxu ako formy dorucenia 🤷‍♀️ alza tazko ovplyvni expediciu z Gate (a inych eshopov), ich box je len forma dorucenia

lindous
25. nov 2024

Alzabox je v tomto prípade iba výdajným miestom, nie je to tovar od nich, čiže doba doručenia je úplne v poriadku... a s platbou skúsenosť nemám, ja vždy platím všetko dopredu, ty si aký spôsob platby zvolila pri objednávke?

autor
25. nov 2024

@lindous dobierka

petamich
25. nov 2024

Nie vsetky boxy umoznuju platbu cez box, nie vsetky maju terminal - tak to zaplat, ked budes stat pred boxom cez platobnu branu, PIN ti poslu obratom

janai1
25. nov 2024

😂😂 akože Gate ti mal dodržať obchodnú stratégiu alzy? wau
Všetky balíky doručené do alzaboxu mimo alzy sú vždy platené cez link

maranco
25. nov 2024

Osobne kartou na Alzaboxe sa dá platiť, majú tam terminál, vedľa neho klávesnica na zadanie PIN, netreba dávať PIN karty na hlavnej dotykovej obrazovke.

Ale či túto možnosť ponúkajú aj ostatným eshopom zisti u predajcu, ak ti napísal že máš zaplatiť cez net tak asi im to Alza nesprístupnila.
Ak sa bojíš použiť kartu cez net, použi jednorázovú alebo virtuálnu kartu.

autor
25. nov 2024

@petamich ako obratom? Ako budú vedieť čo je moja objednávka?

janocka
25. nov 2024

Mas link na platbu za objednavku. Zaplatis ked budes pri alzaboxe cez ten link a hned ti poslu ten PIN, ktorym otvoris schranku v alzaboxe.

janai1
25. nov 2024

Klikneš na link, zaplatíš a po platbe ťa to presmeruje na stránku s verifikacnym kódom na otvorenie boxu. Ten kód ti príde aj mailom/sms

zuzanaete
25. nov 2024

Mna by zaujimal dovod, preco to chces realne platit az pri vyberani z boxu a mas problem to zaplatit napr. teraz doma? OK, zadala si dobierku, ale ved oni ti to uz poslali. Prisla ti info, ze je to pripravene na vydaj. Takze riziko, ze nic neposlu, je uz mimo.

zuzanaete
25. nov 2024

A inac, alza dodrziava terminy dodania. Bezne vecer objedname a rano vyzdvihujem. Dnes boli dokonca tak rychly, ze na obed objednane a vecer uz to bolo v alza boxe. To len, aby si alzu nezavrhla, ze balik od ineho eshopu ti prisiel do alza boxu neskor.

autor
25. nov 2024

Vyriešené ✅

aandrea9
25. nov 2024

Obratom....do 10 minút od zaplatenia cez platobnú bránu. Príde ti mail aj sms s PIN kódom k balíku.

lalenka33
25. nov 2024

@zuzanaete ja som objednala z alzy v piatok a dnes sms, že mi dnes balík nedoručia, ale dali mi poštovné gratis do 25.12

zuzanaete
26. nov 2024

@lalenka33 A mala to alza priamo na sklade? Lebo vcera som objednavala 2 veci. 1 priamo z alzy (alza mala u seba na sklade), vecer bola v alza boxe. Druhu tiez z alzy, ale vec bola u dodavatela a tam na dodanie cakam. Hned uz pri objednavni mi dodavku rozdelilo. Alza dorucuje rychlo iba co ma naskladnene.

lalenka33
26. nov 2024

@zuzanaete aha, to netuším, ale dnes opäť sms o presunutí doručenia