Ahojte , otázka mimo deti a rodiny 🙂 naša rodinka chová už pár rokov laboratórne potkany. Su úžasné a milujeme ich ale tie ich časté choroby a rakoviny má dostávajú do kolien.. aktualne nám umiera ďalšia mala chlpata láska na nádor.. preto som uvažovala o chove fretky...ale rada by som vedela aké sú povahovo. Viem , že sú to selmicky so špecifickým zápachom ale chcem vedieť či sa dajú ochocit...aké potreby majú.. ďakujem 🍀
ono sa tie pachove zlazy daju aj nejak odstanit, nie nahodou?
mna fascinuje uz len to, ze chovate laboratorne potkany 🙂 to sa len tak clovek nestretne, kedze drviva vacsina ma fakt klasickych chlpatych maznacov 🙂
@tasticka59 Kedysi viem že sa to robilo ale už je to zakazane bohuvdaka 🙏
@martinenka886 kto by im predsa odolal 🙂 sú úžasné , keď sa im človek venuje od mala oni sú neskutocni parťáci. Škoda len že sú tak nachylni na choroby :( konkrétne tato láska na foto má tiež rakovinu.. už tretia po sebe..
@mia247 fakt? to som ani nevedela, budem mudrejsia. ono ich to asi nejakym sposobom asi aj ovplyvnovalo, ked o ne prisli, ze?
@tasticka59 ahoj, no oni používajú žľazy keď sú v strese aby odohnali nepriateľa , tak nejaký význam majú 🙂 asi by boli úplne zmätené keby chceli použiť svoju prirodzenú súčasť a nešlo im to , chúďatkám :(
Ja som mala fretku tiež ako nástupcu po potkanoch 😅 .. tie žľazy sa operovať nedali, to bolo zakázané ( neviem či sa niečo zmenilo) ..no ked boli plné tak ich vyprázdnil aj keď nebol v nebezpečenstve a to neskutočne smrdelo 😅.. takže ked bol na posteli tak šup prezliekat všetko. Ked so ho mala na rukách tak aj do sprchy... inak to bolo celkom fajn zvieratko.. ja som s ním chodila na vôdzke von (to sa prirpav na milión interview ktoré budeš dávať 😅) ale musím povedať, že mal rád iba mňa.. ostatných kusal 😐 čiže toto by som zvážila
@mia247 no ano, zmysel to dava. tak ale to aj kastracia takto musi ovplyvnovat potom zvierata a tiez sa robi..
sice uz to bolo davnejsie, ale kamarat strasne tuzil mat doma fretku, tak si ju zaobstaral, ale po par tyzdnoch isla z domu. bola velmi neprisposobiva a hlucna.