Fresh plus - Labaš máte skúsenosti s prácou u neho?

limetka69
16. sep 2018

ahojte, rozhodla som sa zalozit diskusiu, pretoze márne patram po nejakych referenciach, skúsenostiach s pracou v potravinach fresh plus. nasla som inzerat na internete, ze hladaju predavacky, pokladnicky, nukaju super plat, benefity, smartfon a pausal.... proste som si povedala, zeto skusim. presla som pohovorom, uz som bola aj u mojho lekara na vstupnej prehliadke, na dalsi tyzden idem do Košíc na personalne. lenze nikde sa neviem dopatrat skusenosti inych predavaciek. ziadne recenzie nikde, nic, vobec, akoby to niekto mazal, pri clankoch sa neda diskutovat. docitala som sa akurat, ze majitel je v sekte, takze na radostii mi to nepridalo.. 😂 takze prosim, je tu niekto kto robi pre firmu fresh a labasa? alebo poznate niekoho kto tam pracuje, zaujima ma realota. velmi pekne dakujem.

majka2211993
16. sep 2018

@limetka69 ja som pracovala pre fresh a bola som spokojná len ja som robila v menšej predajni kde sme sa striedali dve čiže bud ranná alebo poobedna... A ta ktorá bola ráno a prišiel tovar tak si musela vykladať tovar a aj predávať čiže musela u striehnut celú predajňu...

limetka69
autor
16. sep 2018

@majka2211993 dakujem za odpoved, a nevies ci ta predajna patrila tomu p. Labasovi? pretoze niektoré male potraviny fresh patria inym majitelom. a pouzivaju rovnaké logo, comu absolutne nerozumiem. 😊 menovany pan vlastni skor supermarkety

dankavass
16. sep 2018

Ja som pracovala v klasickej veľkej predajni na kvp, ale odišla som pred troma rokmi. Potom som rok robila v mini potravinách v bloku, tiež patrili pod fresh, ale u súkromníka...

limetka69
autor
16. sep 2018

@dankavass a ako sa ti tam robilo? bolo to v pohode ci teror? je to lepsie ako ine potraviny? dik
😀

dankavass
16. sep 2018

@limetka69 pre mňa osobne teror. Určite závisí od prevádzky a nadriadeného, ale v živote by som už do klasického veľkého Freshu robiť nešla 😨 práca od vidím do nevidím, plat slabý, kolektív starý, robota ťažká. Mne, ako žene, vtedy 55kilovej dali na starosť regál s vodami, pivami a denne mi cez ruky prešli 2 tony tovaru, ktorý som musela sama vykladať a kontrolovať. Medzitým pokladňa, strašne blbá vedúca..

dankavass
16. sep 2018

@dankavass nikdy som nerobila podľa rozpisu, volali mi v čase voľna a vyhrážali sa. Za mesiac som odrobila toľko, čo iní za dva a na výplate sa hodiny záhadne stratili. Niekoľkokrát. Ranná má končiť 14.15 (začína 5.45) a nikdy nás domov skôr ako o 16 nepustili. Nezmyselné pravidlá, buzerácia, predĺžené zmeny...

limetka69
autor
16. sep 2018

@dankavass no tak to si ma velmi nepotesila, tak sa snad nieco za tri roky zmenilo. no mam maleho syna, cize nemozem robit ako budu piskat, ale slubili, zebidem robot tak ako mam. robila som vo fabrike so zelezom a tie som denne dvihla 2 kg, cize to by mi asi velmi nevadilo, bezny den v praci. 😂

nikkya
16. sep 2018

Pohovorom prejde každy,ludia odtial len utekaju 😂 z jednej prevadzky predavacky stretavam po celych Ke v inych obchodoch,dokonca aj zastupkyna sla radsej za pokladnu do lidlu 😂😂 je toho dost -od vykladania tovaru neustale k pokladniam behat, kontrolovat zaruky,precenovat,pratat ,najest sa clovek nestihne a uz volaju za pokladnu,nedajboze pride kontrola z veteriny alebo z centraly ,vtedy je len chaos a teror 😂 ako piše vyššie ,volaju pocas volna,niekedy clovek pocas dovoleniek alebo pn niektorych taha aj 2 tyzdne , alebo 12tky.. a o chudinkach hlavnych pokladnickach ani nevravim.. 🙈

dankavass
16. sep 2018

@limetka69 hej, o tom to je, oni nasľubujú aj nemožné 🙂 aj ja mám malého syna a aj kvôli nemu sa do tej práce nikdy nevrátim... Aj ja som predtým robila vo fabrike a úprimne? Radšej desať rokov tam, ako týždeň vo freshi. Ako píše @nikkya... Dobré recenzie nehľadaj.

limetka69
autor
16. sep 2018

dik baby, ale ved ja som aj tusila, zeto nebude med lizat, kazda praca nieco ma, ja som bola vo fabrike 7 rokov, aj tam sme mali teror, takze nieco znesiem, beriem to tak, ze naberiem skusenost v inom odvetví 😊 na druhej strane mam rada zhon, vtedy cas uteka, dokonca mi vyhovuje robit kazdu chvilu nieco ine. vtedy dobre uteka cas. pri prijmani sa mi tie ich ceremonie nezdali, ze vezmu kohokolvek, este volali o referencie do ex firmy. rozhodla som sa pre fresh pre to, ze nuka nejale benefity a vyssi plat oproti inym obchodom. a myslim, ze velky zhon nebude, idem do obchodneho centra, tam ludoa nechodia velmi so zamerom nakupovat potraviny, ci? 😀

coper
11. okt 2018

urcite sa na to spoliehat netreba, praca v obchode sa vzdy najde

limetka69
autor
11. okt 2018

no tak uz som tam zamestnana od 20.9, zatial sa mi to celkom pozdava, ale este sa len rozkukavam, nie je to idealna praca, ale bavi ma zatial, az sa sama sebe cudujem
😀 😀 😀 😀 😀

amelia000
12. okt 2018

@limetka69 ahoj, robila som 3 roky vo freshi...opisem to takto jednoslovne..teror. po prve smeny..natrieskaju ti toho tolko a ze sa musi bo nema kto..dovolenku som za tri roky skoro vobec nemala. Sama pravda ze koniec pracovnej smeny by mal byt 14:15..no nechceli nas pustat kym nebude vsetko spravene takze kludne aj do stvrtej piatej poobede od rana. Ked podavali vypovede dievcata tak nas nutili robit 16stky. Sledovanie zaruk? No prepacte do 14:00 na tabaku za 15 min ti ma koncit smena..ale len ma...potom musis ist povykladat 4 regale lebo ako malo ludi tak dostanes na starost 4 aby ti malo nebolo...ked skonci ti zaruka tak si to plat v plnej vyske lebo to je tvoja chyba ze si to nedala precenit. Prisli uz aj s tym ze poskodeny tovar po zakaznikoch musis ty zaplatit..lebo nemas dokaz ze ai to ty neposkodila. Tovar ktory som dala na reklamaciu lebo prisiel s tyzdnovou zarukou mi po 2-3 tyzdnoch dali naspat pozarucny!! Na regal..ze je to moja vina ze on tam bol dlho a nesledovala som si zaruky. Takze zaplat! Jednanie zastupkyn bolo vrieskanie...to uz som sa otacala na pate ze niesom ich detsko aby po mne vrieskali. Kontrola skriniek ci nekradneme... vela stastia vo freshi ;)

coper
13. okt 2018

Obchody fresh plus su nielen v kosiciach ale aj v presove, v michalovciach, gelnici atd. mimo ke to je platovo OK ale v KE priamo v meste im nema kto robit za tie peniaze. neobmedzeny pausal a sportova karta to nevynahradi. tak ako pise amelia to je pravda tovar po zaruke musis nakupovat!

limetka69
autor
14. okt 2018

@amelia000
@coper ja robim v nakupnom centre, robime 12tky, pracovna doba sa celkom dodrzuje. aj robota by ma bavila, keby ma nechali robit si svoju pracu, teda moj regal, moje zaruky atd.... ale zial, k tomu sa ani nedostanem a uz mam platit zaruky, o mankach na pokladni kde sa vystriedame aj 4 ani nehovorim, maju tam totalny chaos, vobec sa to neda zvladnut a to som dost dobry makac.😀 takze skusobna doba maximum a dovidenia

coper
16. okt 2018

to je vasa chyba ze si tam nechate lozit inych ludi styroch by som nepustil

limetka69
autor
16. okt 2018

@coper tak prve dni, clovek sa snazi pocuvat prikazy, ale raz dva sme si to vysvetlili

coper
28. mar 2019

trosicku ozivujem tuto temu, snad jedinu aktivnu na temu zamestnavatela firmy labas.
u nas na prevadzke uz odisiel kazdy, kto si mohol dovolit odist. vynimkou niesu ani ine predajne dokazuje v poslednych tyzdnoch portal profesia. absolutne neefektivnym sposobom naberaju zamestnancov, robia to na turnusy. do pokladni najdu, ale na oddelenia mliecne/zelenina/maso vyrobky len velmi tazko. plat je na urovni minimalnej mzdy 630eur v hrubom. mobilny telefon na pausal nedali zatial nikomu na nasej predajni iba starym zamestnancim, vobec neplati pravidlo ze po skusobnej dobe ziska zamestnanec mobil s pausalom.

@limetka69 vy este robite?

limetka69
autor
28. mar 2019

@coper aleeee kdezeeeee, trvalo miasi 3 tyzdne kym som pochopila, ze tudy cesta nevede :D strasne, strasne a estw raz strasne zaobchadzanie, keden zasran ktoremu som musela vykat (co by mi az tal nevadilo) sa tam po mne vozil pred zakaznikmi, az som povedala dost. ze odrobim do konca mesiaca a koncim, no a ma druhy den mi sefka, zástupkyňa i ten dement na koberceku povedali, ze nie som vhodna, ze som drza k zakaznikom(podotykam ze som sa na kazdeho usmievala a praca ma bavila) aeste podotkn, ze den predtym mi povedali. ze su spokojni a chvalili ma do nebies. na to som im povedala, ze nebudem tam ani do konca mesiaca a ze koncim v ten den. 😊 a inak dostala som regal sladkosti, cize pol predajne, ale ked s nebola v pokladni, musela som vykladat co trebalo a sladkosti.... akosi nebol na ne čas, ale na strhavanie € za sladkosti po zaruke cas bol, a ten pospedny den som aj manko mala
😀 😀 😀 skurvena firma, mate moj obdiv.

coper
29. mar 2019

@limetka69 regal so sladkostami zvyknu mat dvaja. no ani dvaja to nemaju sancu odkontrolovat. z centralneho skladu zvyknu posielat veci tesne pred koncom zaruky aby sa toho zbavili. niekedy mam pocit ze velkoobchod a maloobchod su dve odlisne firmy. To je na dlhsie pisanie.

monikadolha
9. okt 2019

debilna firma nevedia si vazit pracu ludi prepustaju a nema kto im tam robit a hlavne eperia presov veduca vygumovana kazdy kto robi je zly ale bohuzial nema kazdy 25 jak ona a zastupkyne kristinka kto chce pracovat mu nedovolia neodporucam vobec mali by sa vazne nad sebou zamysliet labas majitel nech ich viac kontroluje sorry

limetka69
autor
9. okt 2019

@monikadolha :D tam som pracovala, v eperii :D

monikadolha
9. okt 2019

a stale len sanitacia dookola fujjjj

coper
16. okt 2019

@monikadolha kde robite v ktorom freshi

benkop
15. nov 2022

Ahojtee ..Nastupujem do predajne fresh plus za skladnika .Dali mi pracovne oblecenie co je super az na tie sproste monterky .Otazka : Musim nosit tie monterky ? Alebo pracovne nohavice ... achh take somariny vymyslaju s oblecenim .Nestaci tricko mikyna vesta a obuv ale jeble monterky ako pre nejakeho 50tnika na stavbe . Vie mi niekto povedat ako to je ? Ci je to povinne nosenie tych monteriek ? V papieroch sa pise ze sa nemaju nosit teplaky a roztrhany rifle .tak si myslim ze take pracovne by som mohol . A este k tomu mi dali velke cislo male nemali a povedali ze mam pribrat aby mi sedeli tie monterky .Prosim reagujte

dominik445
6. mar 2023

Dobrý . zajtra mám pohovor v Labašu Košice nad jazerom ako skladnik chcel by som sa len opýtať robia sa aj testy na pohovor ako prebieha pohovor?