Fotky deti na internete

buzz5
1. okt 2022

Mame dvojičky, všade kde ideme sme stredobodom pozornosti. S manželom nám to začalo vadiť, nedávame žiadne fotky deti na internet iba tie ak im nevidno do tváre. Povedali sme to každému v rodine niektorí si vymazali aj fotky ktoré tam už mali. No cca po pol roku sa mi opat stáva že sú moje deti na internete, fotky pridávaju najmä moje sestry aj keď vedia ze to nechcem. Co s tým môžem spraviť?

elizabet173
1. okt 2022

@buzz5 bohužiaľ, asi nič. Ak tvoje sestry nerešpektujú to, že nechceš dávať foto detí na net, tak s tým veľa neurobíš. Pokus sa im vysvetliť, prečo to nechceš.

evinqua
1. okt 2022

@buzz5 No tak to uz je o komunikácii so sestrami. My nášho syna nedávame nikam a ked ho ešte ako babatko niekto dal, hned sme ho požiadali aby fotky odstránil a odvtedy teda nik našu požiadavku neporusil

maranco
1. okt 2022

@buzz5 Pri fotkách v internetových albumoch zvykne byť možnosť "nahlásiť fotku" a vyberieš dôvod prečo by mala zmiznúť.

gelifil
1. okt 2022

Tak im nedovol fotit ich

kitycat
1. okt 2022

Tak kedysi sa fotilo na film a fotky sa ukazovali takto, fyzicky a raz za uhorsky rok.. . Teraz sa foti v telefonr a vystavuje na internete...

Dnes je taka zvlastna doba... Alebo zakaz robit fotky uplne alebo sa tes z toho, ze mas krasne dvojcata, ktore ti sestry zavidia a takto sa s nimi chvalia.

Hadam, ze nie su tie deti hole, spinave ci inak znevazujuce ich alebo tvoju vychovu. Oznacovat ta tiez nemusia a hned to bude zahadnejsie.

Aby sa sestra nemohla odfotit...

nely1704
1. okt 2022

@buzz5 mňa by to veľmi nahnevalo , už len z princípu. Bola by som schopná na istý čas aj prerušiť kontakt. Nech si fotia svoje deti ...

liloastitch
1. okt 2022

Ja by som veľmi rázne a naposledy sestry upozornila, že žiadne fotky môjho / mojich detí zdieľať nemajú . Pokiaľ to nebudú rešpektovať tak by som si dohliadla na to aby ich vôbec nefotili. Tiež synove fotky nikde neuverejňujeme, tiež mám sestry a k tomu ešte pubertálne čo zdieľajú ozaj každú blbosť,ale toto sú schopné plne rešpektovať. Ja som ani škôlke nedala súhlas na uverejňovanie fotiek.

zuzanka.zuzu
1. okt 2022

😲 waaaaw a to som si myslela, že len tehotným hrabe keď sa ich spýtate niečo "nevhodné".... no ono to pokračuje aj neskôr 🙏🙈 nepýtať sa nikoho nič, nefotiť, netešiť sa, babky nesmú kočíkovať... už sa to s tou toleranciou iných preháňa 👎 jasne, preruš kontakt so sestrami 😉 super. a cca o 30 rokov plač doma do vankúša keď tvoje deti budú pohádané a ty nebudeš chápať kde si urobila chybu....

sima338
1. okt 2022

ja tiež svoju dcéru na sociálne siete nedávam, ale ja celkovo nedávam už ani svoje foto, FB aj IG mám, lebo nejaké profily/priateľov sledujem, ale dávno nedávam nič osobné a teda ani dcéru. Ty to máš tak tiež, ale teda problém su ségry, jediná cesta je komunikovať s nimi, poprosiť ich, že si to naozaj neželáš a že keď raz tvoje deti budú chcieť dávať veci na net, tak si sociálne siete založia sami...

liloastitch
1. okt 2022

@zuzanka.zuzu to nie je o tom, že niekomu "hrabe". Pokiaľ sa rodič rozhodne súkromie svojho dieťaťa chrániť a nikde nezdieľať tak to má okolie rešpektovať. Prípadné zneužitie zverejnených fotiek už nebude riešiť sestra ale matka detí.

martul
1. okt 2022

@buzz5 povedať? Ráznejšie, hlasnejšie.

slovakboy
1. okt 2022

@buzz5 odfot sestru a daj ju na internet. Len taký záškodnícky nápad mám.

zuzanka.zuzu
1. okt 2022

@liloastitch jasne, ja som za. rešpektovať nefotiť, nedávať iné než vodičku, nedajbože sirup, nedávať mlsku, priveľa živočíšnych tukov, žiadne plasty, nepozerať TV.... ja len že čí sú potom tí haranti čo v 3 rokoch skáču matkám na ihrisku po hlave? 🙊 asi by sme mamičkám mohli odporučiť čítať koníka 😎 ten omieľaný REŠPEKT by skôr mali učiť matky svoje deti a nie cudzie dospelé osoby 😉 ale však kto si ako zariadi tak bude mať.... potom radosť čítať tie anonymné témy 😀

nwnw
1. okt 2022

@slovakboy idealne s mastnymi vlasmi vo vytahanych teplakoch sediacu na wc 🤣

elizabet173
1. okt 2022

@zuzanka.zuzu prečo by mal niekto dávať foto mojich detí na net? Nedávam žiadne svoje fotografie na sociálne siete, ani fotografie mojej rodiny, kto chce, nech si ich tam dá sám. Môžeš mi dať jediný rozumný dôvod, prečo by mali sestry autorky témy dávať na net foto detí, ktoré nie sú ich? Tie deti to nijako nemôžu ovplyvniť, ale ich rodičia áno. Skutočne je zvláštna doba, cvaknúť sa, že sme tam a tam, obedujeme to a to, výzdobu na dome máme takú a takú, skutočne je nutné, aby to vedelo celé široké okolie? Keď ti to tak vyhovuje, ja som s tým ok,
skús ale rešpektovať to, že to má niekto ináč, nebolí to

liloastitch
1. okt 2022

@zuzanka.zuzu spôsob výchovy nemá s fotkami na internete absolútne nič spoločné. Si myslíš, že keď nie sú fotkami môjho dieťaťa zaplavené sociálne siete tak mi preto bude skákať po hlave? To je čo za myšlienkový pochod?

mikadooo
1. okt 2022

@buzz5 ešte raz rozhovor 🤷. Možno ho bude treba cyklicky v určitých intervaloch opakovať, tak sa psychicky priprav 🤷.

zuzanka.zuzu
1. okt 2022

@elizabet173 však píšem, úplne ma hreje pri srdci keď vidím (asi) radostné fotky hrajúcich sa deti a miesto tváre len rozmazané machuly 😍
@liloastitch reagovala som na komentár že sa treba prestať baviť so sestrou, tak si daj pohov 🙄

cecilia29
1. okt 2022

Moja sestra dava fotky kojich deti na net (ziadne plavky ci odhalene samozrejme ). Ja sice detul takmer vobec na FB nedavam, alebo skor ze im nje je vidiet do tvare alebo z dialky. Ale jej to nezakazujem, lebo viem apo ich lubi a tesi sa z nich (nema svoje a ani nebude) a robi jej to radost podelit s tymi peknymi momentmi s priatelmi a nasou rodinou. Nechcem sa robit v tejto veci "dolezita a nedotkliva"

Ak to tebe vadi, skus to sestram povedat pekne s pochopenim alebo sa dohodnite na nejakom kompromise - pocet fotiek, alebo mozno foto z dialky a pod.

lily09
2. okt 2022

@zuzanka.zuzu a ty mas deti? Za takto "mudrujes"

zuzanka.zuzu
2. okt 2022

@lily09 nazor nemoze mat aj bezdetna?

elizabet173
2. okt 2022

@zuzanka.zuzu neviem, na čo je potrebné dávať na net akékoľvek fotografie detí, či už s tvárami detí, alebo s rozmazanými machuľami. Ukážem rodine alebo známym na mobile a vyriešené, ja som napríklad jednu známu zablokovala, denne minimálne tri, štyri zábery jej detí, sú zlatučké, ale koho to zaujíma denne?

mamusa123456789
3. okt 2022

@buzz5 manze

mamusa123456789
3. okt 2022

@buzz5 manželov a sestra nám toto robila, tak ma zákaz v prítomnosti našich detí chytať telefón, zvyšok rodiny to plne rešpektuje, nevadí mi keď si ich odfotia a ukážu susedom, kolegom, známym

kvetinka75
3. okt 2022

@zuzanka.zuzu iné je odfotiť a iné hodiť na net. Tiež by sa mi nepáčilo keby sa tam objavili fotky mojich detí. a chúdence tie deti. Keď o pár rokov uvidia, aké fotky mali na nete. Sú určité veci, ktoré keď si niekto nepraje , mali by sa akceptovať.

basska_b
3. okt 2022

Mne vadi, ked robi niekto iny foto, kde placu, vyzeraju trapne alebo su hole... inak sa snazim nefotit ine deti ako svoje (aby cudzie neboli v zabere) a nezverejnujem skoro vobec ani svoje deti, ani ine... ale niekto iny moze mat uplne iny nazor. Hadam sa da s tvojimi sestrami o tom hovorit...

zuzinka888
3. okt 2022

Akoze ja zas nechapem preco ma niekto potrebu zverejnovat fotky inych ludi. Nech si kazdy dava na net co chce - svoje selfie, handry, jedlo alebo ranne💩. Ale ked njekto zverejni moju foto alebo deti bez mojho vedomia a este ma aj oznaci tak to uz nie. Ja som verejne pod fotku dotycnej pani( nebola to ani mama ani babka) pod komentar nspisala aby laskavo toto nerobila.

selu11
3. okt 2022

@zuzanka.zuzu Bezdetná asi nepochopí, čo tej matke na tom môže vadiť. Ak by teba niekto fotil a bez tvojho vedomia alebo napriek zákazu tvoje fotky dával na net, by si s tým bola v pohode hej?
Aby si nedajboh nemyslel, že ti hrabe...

@buzz5 Súhlasím s názorom fotiť sestry, fotila by som ich stále a skoro pri všetkom 😉

natalala
3. okt 2022

@buzz5 este raz by som ich upozornila, ze si neprajes aby zverejnovali tvoje deti a ak to odignoruju, tak by som nahlasila tie fotky a hotovo.

andy37
3. okt 2022

Ja to mám podobne so švagrinou. Ona zdieľa naozaj každú somarinu, dennodenne fotky jej syna, kde sú, čo jedia... Dvakrát som jej slušne povedala aby moju malú nezverejňovala, na tretí krát som jej to vysvetlila ráznejšie. Odvtedy síce na Facebooku nič nedala (ja nič iné nepoužívam), ale keďže ona má profil na každej soc.siete aká existuje tak nemám šancu zistiť či v tom nepokračuje. Tiež ma to dosť štve, ale asi s tým nič nespravím.