Ahojte, chcela by som sa opytat, ci z vas ma niekto skusenosti s foliami na oknach (kvoli tepelnej izolacii) a kvetmi za nimi.
Chceli by sme si dat spravit folie a mame v dome dost kvetov, par bonsaiov. Tak, ze ci nechat nejake okno bez folie (co mi nam velmi nevychadza), alebo si vacsina kvetov proste zvykne na menej svetla.
Dakujem za postrehy a pomoc 🙂
skôr ako po nejakej folii by sim sa popozerala po kvalitnej tieniatej vonkajšej žalúzií. dôležité je eliminovať to aby slnko svietilo na okná a tak sa nezohriali. a tam žiadna fólia nepomôže
@berry266 folie s certifikatom muzovi preplaca zamestnavatel ako EKO riesenie. Okrem toho mame pevne okna siroke aj 2 metre bez predelu, a bud nam zaluzie nechceli robit, alebo vraveli, ze to bude palka (mame spolu 11 okien) a uberie nam to este k tomu pol okna - mame to tesne zateplene. Nemame tam privedenu elektriku,a ze to bude strasne takze tak. Toto uz sme sa rozhodli, ze nie. Inak v byte som ich mala na juznej strane a ked boli stiahnute, tak tam dokazala tam byt uplna zima 🙂
@qetka tak áno to máš pravdu. nevedela som ze ide toľko veľkých okien. kamoška ma na dome veľké okná ale asi len 6 a vyratali jej 2000€ za hliníkové co je bezkonkurenčná cena. nemusíš to mat na elektrinu, môžeš mať aj manuálne ovládanie. ale pokiaľ na fólie prepláca zamestnávateľ tam nieje o čom 😉