Ahojte baby ,táto otázka sa bude prevažne týkať len Vás...má tu niektorá z vás fóbiu zo zvracania? Ak áno, potrebovala by som si z jednou vás popísať...
Ja. Vracanie je moja smrť. Ja radšej budem sedieť na záchode s.ať celý deň, ako by som mala raz vracať.
Našťastie cez moje obe tehotenstva som nevracala ani raz.
@markaterka mohla by si mi prosím napísať správu?
@livs25 ja mam ale ze neskutočnú. Normálne som si myslela ze som s tým jedina na svete, keď mi je zle od žalúdka začína ma chytať panika že neviem ani obsediet iba lietam hore dolu a predychavam.... Radšej nech mi je zle ako si takto raz hnusne uľaviť, ako bolo vyššie spomenuté radšej srať nonstop ako raz blvat 😀 túto fobiu mam asi od škôlky takže veeeeelmi dlho a ťahá sa so mnou celý môj život
@livs25 ja som prevracala dva tehotenstva od začiatku az na pôrodnu sálu. A teda ako náhle mi je trosku zle tak mam totálnu paniku ze bjdem vracať. Vo mne tie tehotenstva zanechali take zle zážitky ze keby otehotniem 3krat tak asi si to dam zobral pretože by som nedokazala 3krat absolvoval to nonstop vracie
@livs25 Za 36 rokov som to zažila len párkrát, naposledy v puberte z pokazeného zákusku. Lenže naraz došlo tehotenstvo a celé zle. Predstava visieť zavesená na záchodovej mise, to je na infarkt. Čistá panika. Už len tá predstava..... katastrofa. Po x-tom raze som zistila, že psychika robí 50% hrôzy. Riešenie na zmiernenie: otvoriť okno, aby bol chlad, pustiť ľadovú vodu z točky, zobrať si na vaňu balík papierových utierok a miesto záchoda sa prevesiť cez vaňu.( Do vane prípadne dať kýbel). Potom po dúškoch piť čo najstudenšiu vodu. Prvé 4 mesiace tehotenstva boli "reklamou na zdochnutie". Sople, sliny a sliz (ale nie jedlo) moje telo muselo vyhodiť, akonáhle som zacítila určité pachy 🤢
Ja mam tiež od detstva takúto fobiu..Placem,trpim a neviem sa vyzvracat... A už keď to príde, je to utrpenie, hrôza des, moja najhoršia nočná mora...
podla mna su to uzkostne stavy zo zvracania, mozno by pomohol psycholog. Zvracanie nie je prijemne, ale ked si predstavis, ako sa Ti ulavi, ked to z Teba vyleti! Radsej sa vyzvraciat a je klud, akoby malo byt cloveku pol dna zle. Ale chapem, ze tema je o inom.
@katkalubkova jamám to isté, všetko, čo bolo vyššie popísané a teda, psychológ mi nepomohol
@livs25 ja...strasnu.. blizi sa porod a viac ako bolesti sa bojim toho ze budem zvracat.. a ked nahodou je moj chlap chory a zvracia tak nieje mi ztoho zle ale cela sa trasiem z vnutra chvejem. 😏 bojim sa vzdy ze zacnem vracat a nebudem vediet prestat alebo ani neviem coho presne. Ked mi je zle tak radsej trpim.aj 3 dni akoby som.sa.mala raz vygrcať