Fliačiky od detského olejčeka

irmositta
6. okt 2011

Ahojte,
chcem sa spytat, ci mate skusenosti s pranim fliacikov od detskeho olejceka na veciach. Zostali mi totiz take zazltnute skvrny, ked som to vyprala klasicky na 40-ke. Mate nejaku zarucenu radu, co s tym?

syreash
6. okt 2011

Podla toho, z akeho materialu je to pradlo, skusila by som to vyprat na vyssej teplote, co ti vlastne vyhubi aj vselijake potvorky. Skusala som aj specialne cistice na skrvny, myslim, ze dnes dostat aj take, co veci zbavuju bakterii. Neviem, ci je to len moj dojem, ale zda sa mi, ze moj maly je menej chory, ked takto dezinfikujem veci, co nosi do skolky.

irmositta
autor
6. okt 2011

diky za radu 🙂 tento sposob mi vsak pride velmi neekonomicky 😖 predsalen prat vsetky taketo veci na najvyssej teplote ide celkom do penazi, ked si predstavim, ze maly je este naozaj maly...a navyse nie vsetko mozem prat na takej teplote :/
neexistuje nejake menej bolestne riesenie, kde by taketo skvrny zisli aj na normalnej teplote?

sisaha
6. okt 2011

@irmositta skus žlčové mydlo z DM-ky (Gall seife)

irmositta
autor
6. okt 2011

@sisaha a to zlcove ako funguje? treba to predprat a potom dat normalne klasicky do pracky s pracim prostriedkom?

sisaha
6. okt 2011

@irmositta môžeš aj aj. Predavaju ho vo forme bud ako mydlo, alebo tekute mydlo. ja mam to tekute. Nalejem trochu na flak,necham 5 minut posobit a potom v ruke vyperiem. Ak sa ti zda, ze je to prilis znecistene, tak nalej znova na flak, nechaj chvilku posobit a potom hod do pracky. 😉

dzazmine
6. okt 2011

To mydlo pomaha, ale uz sa mi stalo, ze nezislo vsetko...ja pouzivam roky ariel na pranie a vanish na skvrny...teraz mam ten novy co spominala syreash...mam aj tekuty ten nalievam priamo na skvrnu a prevetivne davam aj do prania praskovy jednu odmerku s praskom na pranie. Nalej na skvrnu nechaj 1O-15 min posobit a potom vyper na 30. Bezne tak periem, vlastne vobec nevyvaram pradlo detske. A mam pradlo pekne 😉 😀 😝

syreash
7. okt 2011

hej, vanish sa to vola. urcie je to setrnejsie k obleceniu aj k uctu za elektrinu prat pri nizsich teplotach.