Ahojte dievčatá, snáď mi budete vedieť poradiť. Na čistom oblečení sa mi podrobili takéto fľaky. Najprv som myslela že je to zle umytý práci prášok, ale robí sa mi to aj na iných zelených veciach. Len zelené veci dvoch značiek. Iné oblečenie je v poriadku 🤷 môžu to byt náhodne vadne kusy? Alebo ja neviem. Savo doma nemám.
@nerya to moze byt vselico, napr mne tiez vznikli na teplakoch, tiez som nechapala a potom mi doslo, ze to je zubna pasta. Ak to nejde dole klasicky so saponatom alebo s pracim mydlom, tak to asi bude nastalo. Ak su to vadne kusy, tak to by si videla hned po prvom oprati, mne sa to napr spravilo na tricku z Merina od Zaja. Zreklamovali mi to v pohode.
A nejaké odstranovače flakov nepoužívaš? Aj z toho to môže byt.
@misinka0611 raz som použila, odvtedy nie a stále sa to robí aj na nových veciach,
Možno je naša práčka rasista 😂😊
@nerya aj mne sa robia taketo flaky na obleceni. Neviem od coho. Uz periem niektore tricka radsej rucne. A presne teraz riesim takyto pripad. Na synovom tricku sa spravili taketo flaky. Tricko bolo rucne vyprate. Som z toho nestastna, lebo nove veci. Mozno ich skusim prat v detskom pracom prasku. Ja neviem co mam robit.
Ahoj, čo používaš na pranie? Niektoré prášky/gély určené na bielu bielizeň môžu mať takýto účinok na farebné oblečenie. Obsahujú totiž viac optických zjasňovačov a teda ti to miesto vybielili. Odporúčam používať len prášky na farebnú bielizeň keď perieš farebné a tmavé prádlo.