Fľaky na mikine

vejapa76
29. apr 2018

Pekný deň vám prajem,
Vie mi prosím niekto poradiť ako odstrániť škvrny z mikiny? Sú to fľaky ktoré vznikly dlhým skladovaním. Mikinu som odložila čistú a po pár rokoch nepoužívania som ju vytiahla v takomto stave. Za každú radu budem vďačná.

radkatalajkova
29. apr 2018

@vejapa76 to bude tým, že pred uložením vyprala s avivážou. Výpredaj ešte raz. Alebo použiť Vanish

deti95060810
29. apr 2018

mne sa to stáva tiež a pritom nepouživam ani aviváž a neskladujem roky, ale len sezónu a vytiahnem s fľakmi.... vyperiem ešte raz, na 60stup.

mirabelalka
29. apr 2018

Ak je biela, môžeš namydlit a nastriekat savo, tak na pol minuty, malo by zísť, ak nie, zopakuj, dlhsie savo nenechávaj, vznikol by žltý fľak. Alebo skús zlcove mydlo ale v studenej vode.

vejapa76
autor
29. apr 2018

No poskušam...bola asi 2x oblečená tak mi je jej ľúto.
A keď je tam čiernym vyšita fajka...nepustí mi to farbu? A nezostane vyťahaná?

pininka
29. apr 2018

@vejapa76 skus ten vanish a ked nie, tusim v dm maju take mydlo na skvrny, mama mi s nim dava prec vsetko, co ja uz doma nevyperiem.

vejapa76
autor
29. apr 2018

Ďakujem pekne za rady... Ešte...v predošlej správe som jaksi zabudla dopísať že čí mi fajka nepustí farbu a či mikina neostane vyťahaná keď to šupnem na 60 stupňov?

dankovicova
29. apr 2018

Vyskúšaj žlčové mydlo najprv, to sa dá použiť len lokálne tak je menšia šanca, že sa tá mikina ešte viac zničí 🙂

kiwi3
29. apr 2018

savo by som nedavala, moze to odfarbit aj co nechces. naj to zlcove mydlo, super je aj soda bikabona, zvyknem si robit taku pastu - prasok+soda a necham to chvilu posobit.

vejapa76
autor
29. apr 2018

Ďakujem všetkým...hádam ju záchranim ☺