Pekný deň vám prajem,
Vie mi prosím niekto poradiť ako odstrániť škvrny z mikiny? Sú to fľaky ktoré vznikly dlhým skladovaním. Mikinu som odložila čistú a po pár rokoch nepoužívania som ju vytiahla v takomto stave. Za každú radu budem vďačná.
mne sa to stáva tiež a pritom nepouživam ani aviváž a neskladujem roky, ale len sezónu a vytiahnem s fľakmi.... vyperiem ešte raz, na 60stup.
Ak je biela, môžeš namydlit a nastriekat savo, tak na pol minuty, malo by zísť, ak nie, zopakuj, dlhsie savo nenechávaj, vznikol by žltý fľak. Alebo skús zlcove mydlo ale v studenej vode.
No poskušam...bola asi 2x oblečená tak mi je jej ľúto.
A keď je tam čiernym vyšita fajka...nepustí mi to farbu? A nezostane vyťahaná?
Ďakujem pekne za rady... Ešte...v predošlej správe som jaksi zabudla dopísať že čí mi fajka nepustí farbu a či mikina neostane vyťahaná keď to šupnem na 60 stupňov?
Vyskúšaj žlčové mydlo najprv, to sa dá použiť len lokálne tak je menšia šanca, že sa tá mikina ešte viac zničí 🙂
savo by som nedavala, moze to odfarbit aj co nechces. naj to zlcove mydlo, super je aj soda bikabona, zvyknem si robit taku pastu - prasok+soda a necham to chvilu posobit.
Ďakujem všetkým...hádam ju záchranim ☺
@vejapa76 to bude tým, že pred uložením vyprala s avivážou. Výpredaj ešte raz. Alebo použiť Vanish