Fľaky na bunde po prvom opratí

cajomila
26. dec 2022

Ahojte žienky, práve som vybrala z práčky zimnú bundu mojej dcéry.
Prvý krát som ju oprava na programe "jemný" na 30 stupňoch ( i napriek tomu, že bolo uvedené, že ju možno prať na normále pri 40 stup.)
Je to taký metalický materiál.
Stalo sa vám už niekedy niečo podobné?

kittykat22
26. dec 2022

je to perova bunda?

cajomila
autor
26. dec 2022
stellarstar
26. dec 2022

@cajomila nemala si zvyšky danklorixu v práčke?

cajomila
autor
26. dec 2022

@stellarstar Nie, vôbec to nepoužívam.

princeznaaa12345
26. dec 2022

No môžete sa už len tváriť, že to tak ma byť 🤷‍♀️

cajomila
autor
26. dec 2022

Moja dilema teraz je...čo s bundou.
Mám 100 chuti im ju zaniesť do obchodu, keďže som ju kúpila lokálne.
A ešte som taký istú dala ak mladšej pod stromček ( tá má ešte aj vysačku).
Žiaľ bloček už nemám m

lilly2303
26. dec 2022

@cajomila áno mne sa to tiež stalo a na celkom dosť drahej bunde 🙁, na štítku bolo tiež napísané že sa môže prať normálne v práčke na 30. Keď som ju vytiahla tak béžová bunda bola samí fľak kapučínovej farby. Skúšala som ju potom ešte 2 krát vyprať bez prášku, ale nepomohlo. Odniesla som do čistiarne a nepomohlo ani to 🙁

cajomila
autor
26. dec 2022

@lilly2303 A tiež bola takáto metalická?

kittykat22
26. dec 2022

@cajomila mne sa toto stalo s perovou bundou. dala som do cistiarne a bunda bola zachranena. ale neviem ci to chces riesit.

cajomila
autor
26. dec 2022

@kittykat22 Hm...tým, že toto má takú metalickú vrstvu, tak tá sa akoby vydržala.Takze podľa mňa už ani čistiareň nepomôže.

kittykat22
26. dec 2022

@cajomila moja bola tiez leskla. Ved vyskusaj, za to nic nedas. To cistenie nie je az take drahe.

dianka555
26. dec 2022

A aký práci prostriedok si použila? Reklamovať chceš bundu a v ktorom obchode si ju kupila? V čínskom?

lilly2303
26. dec 2022

@cajomila takáto bola a po vyprati ostali také hnedé fľaky po nej, akoby tá výplň v nej niečo pustila a zafarbila to

cajomila
autor
26. dec 2022

@dianka555 Je z Pepca (prvý krát som tam kúpila bundu, tak ale tie veci musia aj niečo vydržať...za mňa neberiem výhovorky, že je z lacného Pepca...stala 17€).Pouzila som gél na jemné prádlo.

dianka555
26. dec 2022

@cajomila každý vie že v Pepcu maju nekvalitný tovar a prostriedok na pranie takychto veci v drogérii nemali? Jedine to skús reklamovať, kedy si kupovala tú bundu.

cajomila
autor
26. dec 2022

@dianka555 Netuším, či existuje špeciálny prostriedok na pranie takých vecí.
Pre istotu som ju prala na jemnom a na 30.
I keď uvádzali, že na normále a na 40.

lilly2303
26. dec 2022

@dianka555 moja nebola ani lacná a ani z čínskeho obchodu a tiež sa to stalo. Mala som ju dva týždne, šuchla som sa o špinavé auto, tak som ju dala oprať. Normálne som sa opýtala v obchode majiteľky či sa môžu prať a ona že áno s detským práškom ( povedala že za pól vrchnacika ) na 30. Keď som ju vytiahla z práčky ostala ako keby som sa v nej váľala niekde po zemi. Jasné že mi ju potom odmietla zobrať na reklamáciu s tým že určite som ju neprala tak ako sa mala, dala som tam asi tak za pól polievkovej lyžice detského pracieho gélu a nič viac.

cajomila
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cajomila
autor
26. dec 2022

@lilly2303 Dnes už ani cena nezaručuje kvalitu tovaru žiaľ.
Mne raz v obuvi odmietli vyreklamovat papuče, ktoré sa vydali po 2 mesiacoch , tak že som mala prst vonku.
Pani mi tvrdila, že mám atipicke a široké chodidlá, že to sa proste takto nemôže zostať.
Tak som jej povedala, že ako je možné, že moja mama si kúpu papuče u Číňana za 5€ a vydržia jej aj zopár rokov?
A tie jej úžasne kvalitné ani nie 2 mesiace?

skolara
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cajomila
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cajomila
autor
26. dec 2022

@skolara Noža otázka znela inak, kľudne si ju prečítaj ešte raz.
A áno, je z Pepca, ale ani tam nevyrábajú veci na jedno použitie.

dianka555
26. dec 2022

@cajomila áno tie veci sú dosť nekvalitné pár krát som tam išiel, už na prvý pohľad tie veci boli nekvalitné to si hádam videla aj sama. Máš dve možnosti už tam nič nekupis alebo to dáš reklamovať a uvidíš, neverím že by to taký fejk neuznali. Ta bunda môže byť zakúpena max dva mesiace.

alias313
26. dec 2022

@cajomila Neviem kde sme sa už ako spoločnosť posunuli keď sa treba čudovať,že bunda " len" za 17 eur neprežila prvé pranie... 🫢Ja sem tam niečo v pepcu kúpim a problém po praní som nemala. Škoda,že nemáte blok šla by som ju určite reklamovať, takto bez bloku neviem co s tým.

skolara
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
skolara
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cajomila
autor
26. dec 2022

@dianka555 No veď jasné...veľa možností nemám.
Dcére sa veľmi páčila ...tak som jej ju proste kúpila.
Len som bola v šoku keď som to vybrala z práčky, toto sa mi ešte nikdy nestalo

cajomila
autor
26. dec 2022

@skolara No len rozdiel je v tom, že dieťa, ktoré rastie tu bundu nebude nosiť 8 rokov, však?
Ja zase nechápem, že niekto kúpu dieťaťu bundu za 50€ na jednu sezónu.
Ale to už je iná téma.
My máme bundy aj z Lidl a za tú cenu sú super.

skolara
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cajomila
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz