Ahojte. Stala sa mi taká nemila vec. Mala som firemný telefón, ktorý som samozrejme (šikovná) rozbila. Funguje, ale je na ňom prasknutý display. Nie veľmi, normálne sa dá používať, nijako to nevadí pri používaní, proste tam je prasklina, ktorú vidieť. Teraz ho mám odovzdať, pretože odchádzam z práce. Nie je to nejak dráhy telefón, preto výmena by bola drahšia ako kúpiť iný. Má 3 roky, takže vlastne nemá ani z ďaleká takú hodnotu. Čo by ste spravili? Alebo ako to riešiť? Kúpiť nový, alebo taký istý používaný?
Odovzdaj ho a uvidis. Ak nerozbijas mobily a laptopy kazdy den, vacsinou to nikto neriesi. Je to pracovny prostriedok.
@liljana žiaľ s mobilmisa mi dari 😅 ale firemný som mala len tento jeden tie 3 roky. No uvidím, som celkom zvedavá a mám z toho trochu nervy. Aj keď na druhej strane sa to asi bežne stáva no..
Normalne odovzaj a neries. U nas napriklad kazde dva roky dostavame novy telefon, ako sa obnovuju firemne pausaly.
My tiež dostávame každé dva roky telefóny a "staré" si môžme nechať len pri bereni nových sa firmne veci odstrania
Odovzdaj a uvidíš. Predpokladám, ze aj tak ho už nik nebude používať.
Mobil je po 2r kompletne účtovne odpísaný, takže má účtovnú hodnotu 0. Nemáš čo nahradiť. Vráť a ani o poškodení nediskutuj. Poškodenie je súčasťou používania.
Normálne ho odovzdaj a nie, aby si začala "No... vieteee... ja neviem, či ho takto môžem odovzdať, on mi spadol a rozbil sa displej." A vydesený pohľad k tomu. Ten telefón máš 3 roky. Nikto nebude čakať, že ho vrátiš, ako nový. Mimochodom, aj tak si myslím, že primárne ho vraciaš hlavne kvôli sim karte.
@nique mobil sa neodpisuje. V prvom rade. A je majetkom firmy , kým ho oficiálne nevyradia. Firma ho môže používať keby chcela koľko len chce... ;) le teda aj odpisanie neznamená, ze treba vyradiť a utekať kupovať.
To s opotrebenim je pravda. Zbytočne sa v tom vŕtať, ak im to bude vadiť povedia.
Spytaj sa u vas technika. Ci neplanuju kupit novy.ja som takto na novom firemnom iphone odfajcila sklicko,vymena 250eur.tolko vtedy stal novy obyc telefon 😒
veď uvidíš, čo ti povedia v práci. Možno ho len odpíšu a nebudú riešiť. Ak ti dajú na výber, zisti si, či sa ten typ dá vôbec ešte kúpiť.